Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Съгласен съм, отклонихме се от темата, за което се извинявам. Но според мен точно това отклонение е показателно откъде започва и самата тема. Грешното в цялата тема е делението на софиянци и останали. И от двете групи има готини, интелигентни хора, има и отрепки. Но почнем ли веднъж да се делим - било по номера на колата, било по диалекта, спора няма да има край. Смисъла на свободата е да не пречиш на останалите, така и те не би трябвало да ти пречат. Не виждам какво значение има кой с какъв номер на колата е, как говори, как изглежда. Ако този някой спазва законите, правилата, не те засича на пътя, не ти хвърля боклуци под балкона, то всеки ще е малко повече свободен. Но не е редно да ограничаваме свободата на хората да избират по гореспоменатите признаци. Редно е ако не спазват правилата.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

zzlatev , отклонявам се и не дължа обяснение, но да уточня- имам причина,както вече споменах (независеща от мен), колата да е с такава регистрация. Затова пък другите две возила са софийски.
      Моля, да ме извините,съвсем в грешна посока тръгна темата вече.
      Aut inveniam viam, aut faciam.

Коментар

боже боже , софиянци наистина са най-наглите , говоря за кореняците явно те имат претенции , не стига че целия бюджет от държавата отива за администрации , учреждения , радиа , телевизии и незнам си кво , че и парното държавата им покрива , абе не ви ли е поне малко неудобно , какво се криете като незнам си какво и ми говорите като комунисти , дайте да чистим, дайте това , онова , защо цапате , бе все вие ли сте свестни бре , ще се радвам този въпрос да прерасне във национален проблем , само така ще се реши веднъж за винаги , иначе всички останали хора ще са селяндури

пак казвам има решение на въпроса , изнасяне на столицата вън от София ,
        Последно редактирано от Тихомир; 29-12-08, 13:43.
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
          пак казвам има решение на въпроса , изнасяне на столицата вън от софия ,
          Това, ако стане ще е след милион години...И къде ще е това? Между София и Пловдив...? И какво като се премести там няма да се напълни със селяни ли? Че нали само полиците ни като отидат и ей го-в-на станало...
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
            И какво като се премести там няма да се напълни със селяни ли?
            по добре Човеци от колкото кореняци от София , а със сигурнос ще се опразни София с някои друг милион Българи , нестига че България направи този град а те ползват само благата като търтеи , само колко им вдигнахме имотите, си помисли , и стяхната наглос няма граници , цял живот ревът , ми даите да извадиме държавата от София със всичките и подробноси и да ги остави да си живеят на спокоиствие като другите градове , неможе цяла българия да притеснява тези хора , ми правилно ще е , всички болници , всички виши учелища , ми не е правилно , колите дето вече няма каде да се движат , а мърсотията дето всички пришалци павят , че то и въздух за дишане не остана за тях
            Последно редактирано от Юли; 29-12-08, 14:40.
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ех, явно България е пълна с мазохисти... хем в София било най-зле, хем продължават да прииждат хора... Зле, защото било селяния и ставала все по-голяма... обаче пък от тук се изнасят или се замислят да се изнасят най-вече баш тези жиеевщи от повечко поколения... Интересна тема за размисъл
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

по добре Човеци от колкото кореняци от София , а със сигурнос ще се опразни София снякои друг милион Българи , нестига че България направи този град а те ползват само благата като търтеи , само колко им вдигнахме имотите си помисли
                почваш да прекаляваш.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Дай Боже! Преди време един беше разработил план как Луковит да стане столица на България - жалко, че не го подкрепиха...
                  Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

по добре Човеци от колкото кореняци от София , а със сигурнос ще се опразни София с някои друг милион Българи , нестига че България направи този град а те ползват само благата като търтеи , само колко им вдигнахме имотите, си помисли
                    Юли, дигнахме им цените на имотите, ама защото тук ни дават работа нали? На село като няма хора, кой да купува скъпите имоти? Те нещата са свързани.
                    Повече хора от провинцията съм чула да мрънкат срещу софиянци отколкото софиянци срещу тях.
                    Вече н-пъти се каза, че кореняк софиянците са малцина, масово населението на софия са провинциалисти. Ама тя пак е мръсна..? И какви са изводите...Всички цапаме, не само софиянци.
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

• До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      почваш да прекаляваш.
                      Не му е за сефте.
                      Вече претръпнах и ми стана много безинтересно.
                      Какво беше онова за кервана и кучетата?
                      На който не му харесва - прав му път, никъде сега няма "жителство", не само у нас а и по света.
                      Поздрави от над осмо поколение Софиянец.(имам документи и на турски).

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                        почваш да прекаляваш.
                        това не е моя презумция за подобен начин на мислене , явно има някаква пичина , аз небих прекали точно тук във форума , опитвам се на променя начина на държание на Софиянци спрамо цяла БГ , със сигорнос и ти си сагласен със мен , да не четеш табели със надписи селяни - селядурите вън

Коментар

боже боже , софиянци наистина са най-наглите , говоря за кореняците явно те имат претенции , не стига че целия бюджет от държавата отива за администрации , учреждения , радиа , телевизии и незнам си кво , че и парното държавата им покрива , абе не ви ли е поне малко неудобно , какво се криете като незнам си какво и ми говорите като комунисти , дайте да чистим, дайте това , онова , защо цапате , бе все вие ли сте свестни бре , ще се радвам този въпрос да прерасне във национален проблем , само така ще се реши веднъж за винаги , иначе всички останали хора ще са селяндури

Дотук в тази тема аз не видях някой софиянец да е казал за някой от провинцията, че е селянин или нещо подобно. Май единствените, които отправят обидни квалификации, и то по адрес на софиянци, сте авторът на темата и твоя милост.

Лично аз нямам абсолютно нищо против столицата да бъде изнесена вън от София. Където и да е. Може и в Монтана.

Току-виж голяма част от столичани се преместили подир столицата и София може и да стане по-добро място за живеене.

П.П. Между другото, що не поискаш да си я вземеш тази тема при тебе. Там ще е повече на мястото си.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Дотук в тази тема аз не видях някой софиянец да е казал за някой от провинцията, че е селянин или нещо подобно. Май единствените, които отправят обидни квалификации, и то по адрес на софиянци, сте авторът на темата и твоя милост.

Лично аз нямам абсолютно нищо против столицата да бъде изнесена вън от София. Където и да е. Може и в Монтана.

Току-виж голяма част от столичани се преместили подир столицата и София може и да стане по-добро място за живеене.

П.П. Между другото, що не поискаш да си я вземеш тази тема при тебе. Там ще е повече на мястото си.

наи посе еди човек дето мисли правилно , ето можем да помогнем на проблема , аз отивам да свалям убидните табелки написани от провинцията ти се погрижи за софииските http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48573

Коментар

Никога не бих живял в София!!!Имал съм много възможности да се заселя, но това ще е последната постъпка...когато съм в тотална безисходица!
                              Истината е , че в София нито има чак толкоз големи пари за работещите, нито пък нещо от тях им остава.
                              Едно е сигурно...вземат им здравето и толкоз.
                              Постоянният психо търмоз....в трафика, на работното място, в Хипермаркетите...ако щете и на всички други места Ви смачкват бавно и ритмично.Остава ви надеждата.., че създадените от Вас деца ще могат да си позволят и постигнат помвече от Вас...
                              Не им искам София - нека си остане на Софиянци - кореняци или трето поколение пришълци.Те си имат свойте причини да са там - аз си имам мойте , никога да не се заселват във кошер!!
                              ...Волк, и много други сигурно са на моето мнение.

Тази тема е тотално изчерпана и безсмислена..и води само до мерене на...
                              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Преди 20-тина години живеех в квартал Слатина. Съсед в блока ми беше дядо Иван - бодър, жилав и темерутест старец на 80-85 години.
                                Случка: чакаме заедно на спирката. Идва автобус номер 9, дядо Иван разбутва всички и се качва първи. Някакъв човек се провиква "Ех, деде, що не си ходиш на село, ами си тръгнал да се буташ в градския транспорт". Дядо Иван се обръща заядливо и му отвръща: "ми я съм си у село, оди си ти"! И действително, дядото беше от Слатина, роден по времето когато до София е било поне един час път...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X