Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Чакайте малко бе, хора! Какво общо има къде си роден и дали пазиш чисто?! Столичани, софиянци са шопи. А шопите са гадно
    племе. По правило мързеливо, нагло, лакомо. Не са по-добри от хората в провинцията. Нито хората от там са по-добри от тези тук.
    Всичко е до възпитание и няма общо с това къде си роден.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Е то какво да харесваш на измислено противопоставяне "софиянци" срещу "провинция"?!?

Като ще си говорим на тема чистота, то печалният факт е, че една много голяма част от българите (без значение дали живеят на село или в града) имат изключително ниска култура в това отношение. А и не само ...
      точно това имах и аз в предвид Проблема не е локален, а глобален! София не е толкова мръсна, защото има много хора живеещи от провинцията в нея, а защото е пренаселена! Същото става и по черноморието, когато дойде лятото...
      със сигурност тогава би се зарадвал не само ти а и всеки кореняк Софиянец ,незная как се слагат кавички , на заглавие убиите мръсните селяни
      ееее, хайде по-спокойно без крайности ! Всеки има право да иска да жиеве по-добре и да направи по-добър живота за себе си и за семейството си и в това спор няма.
      Последно редактирано от asterix85; 28-12-08, 00:23.

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение

ееее, хайде по-спокойно ! Всеки има право да иска да жиеве по-добре и да направи по-добър живот за себе си и за семейството си

но точно това се опитвам да кажа за добрия живот , кои го направи , та нали тези дето доидоха в София , тези кореняците шопи какво щяха да представляват ако столицата си беше останала във В, Търново

ням проблем колега просто спорим ,
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

но точно това се опитвам да кажа за добрия живот , кои го направи , та нали тези дето доидоха в София , тези кореняците шопи какво щяха да представляват ако столицата си беше останала във В, Търново
          проблема е икономически, може би и политически...не знам... Но нито те са виновни. че искат по-добър живот, нито ние че искаме по-спокойна София...

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
            проблема е икономически, може би и политически...не знам... Но нито те са виновни. че искат по-добър живот, нито ние че искаме по-спокойна София...

има решение по нагоре съм го написал ,знаешли колко спокоино ще ни стане и имотите ще паднат даже под провинциалните, щото ще са много а и ще паркирам спокоино, а не да обикалям из уличките около попа и да няма каде да паркирам че трябва да се прибера в къщи , не че ако ми писне немога да отида в родното места на татко ми и маика ми , поправка , баба ми и дядо ми, но там е мнооооооого по гляма лудница от Сафия а и мнооого далече от София
            Последно редактирано от Юли; 28-12-08, 00:45.
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Чакайте малко бе, хора! Какво общо има къде си роден и дали пазиш чисто?!
              Столичани, софиянци са шопи. А шопите са гадно
              племе. По правило мързеливо, нагло, лакомо. Не са по-добри от хората в провинцията. Нито хората от там са по-добри от тези тук.
              .
              Всичко е до възпитание и няма общо с това къде си роден.

Противоречиш си. Освен това бих добавил, че сме възпитани да цапаме. Щото може. Без значение, просто метай там. Некой ще почисти, или и да не почисти, мноу важно. То по жилищата ако мислите, че е по чисто. Аз съм намирал истЕнски клошари... в 4 стаен. Вътре беше по-зле от контейнер за смет. Дам, имаха си дори буркан Пълен с хлебарки. Предполагам вид мини терариум. Лекинко пренаселен. Аз лично съм с доста видове кръв. Мешана скара . Балканец съм. И не мятам насам натам боклуци. Щото така ми е кеф. И спичам разните, дето го правт. Ако съм на кеф. Не помага. Манталитет дето викат нЕкои. Ако питате мен, чист мързел и тъпоумие, съчетано със неистова комплексарщина на световно ниво.
              Последно редактирано от Тихомир; 28-12-08, 12:19.

Коментар

Насов, цитатите ако са с по-малки букви пак ги виждаме. Редактирай си моля те размера на шрифта.
                LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Колега, населването на София със "селяни", не е от този период, а датира от 60те и 70те години.
                  Незнам за твоята инф. но аз знам че до промените ти нямашe право за работа или да си с софиско жителство , а трябва да се върнеш от където си роден за да програсираш твой краи , нали е това целта да се развиие България а не само София,
                  даже помня в 5-ти курс колешките от провинцията как се свалиха с колегите от София , та да им се отвори парашута и да се омъжат и да останат в столицата ( казвам го без никакво лошо чуство кълна се) , но след промените кой където си иска отива и работи и живее и ето вижте докъде я докараха ! задрустване,ужасни цени и друго много .
                  а направете ми равносметката на 300 хиляди софянци преди промените на сегашната два милиона и половина софия , дали някои би открил чист софянец, даже ще му страх да го заяви!

Коментар

Здравейте,

голяма лудница стана напоследък в София. Яко е пренаселено и това създава големи проблеми. Според мен проблема не е кой от къде е, а как чувства нещата. Ако всеки по малко влагаше мисъл, че боклука който хвърля рано или късно ще рефлектира върху него, нещата щяха да са може би малко по различни.
                    В квартала където съм прекарал близо 23 години от живота си нещата доста се промениха, едно време беше по спокойно. Като деца яко играехме ама такива камари с боклук не сме виждали, дори и около блоковете.
                    Първото ми сблъскване с големия боклук беше когато влезнах във Военното училище .
                    Просто не си представях, че някой ще вземе и ще метне боклука през прозореца и друг да се оправя.
                    Както се казва всеки а*а в градинката на другия, а като го пратят на неговия район да чисти се ядосва, че някой му се е иза*ал.
                    В последствие и аз бях почнал да придобивам този навик няма какво да си кривя душата . Добре че после успях да се отуча.

Според мен всичко опира до възпитанието което се наслагва. Когато има чувство че мърсотията не те засяга, тогава и навсякъде започва да се излива мърсотия.
                    Според мен и по европата е така но там почистването е просто на друго ниво, пример е една Италия. Спряха да извозват боклука и стана мазало. Повечето боклуци не бяха дори и в близост до кофите. Хората просто прехвърлиха проблема на някой друг. Едно време като е нямало чистота къде са отивали боклуците. Всеки си ги е взимал и е ходил ди края на градо да си хвърли боклука.

Всичко опира до възпитание, както и до възпитанието на нашите деца (а кой трябва да се грижи за това ???).

п.п. С удоволствие бих живял в провинцията, живота е по спокоен и лудницата по малко. Ама нали гоним "Ово е стандарт"
                    LZ1VWW

Коментар

От тази тема нищо добро и позитивно няма да излезе.
                      Всеки - убеден съм- може да напише и 5 страници за манталитети, примери ала-бала,ама няма смисъл май.....
                      .Весели празници
                      п.п. не всички софиянци по манталитет са селяни

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                        от теб също разбрах че неси ли кореняк софиянец си оставаш прост до гроб и всички твои наследници , ееееее културооо това се казва мислене
                        Нищо не си разбрал. Казах, че ако си прост, си оставаш прост където и да се се родил и където и да отидеш да живееш. Когато един прост човек, дойде да живее в София, той си остава прост, в повечето случаи успява да възпита и децата си в простотия. Когато дойде интелигентен, то той си остава интелигентен. Точно тук е голямата разлика с "кореняците" от едно-две поколения софиянци и тези, които идват насам от скоро. Масовата простотия в София идва с големите вълни работническо-селска класа, докарани тук, за да работят в големите заводи(на които, заводи, въобще не им е било мястото в столицата). Заради тях сега страдат и по-културните нови хора, които идват. Дали си софианец или не, няма никакво значение, стига да си възпитан и културен. София не е едиственият град в България. Има обаче разлика дали от поколения наред си свикнал да си хвърляш боклука в кофи за смет или в рЯката... Второто не се компенсира с едно местожителство.

П.П.: За протокола, та да няма пак грешно разбрали, на мен само единият ми дядо е софианец, който при това е живял във Варна(военоморски капитан), другия е от Бургас, а бабите ми от Варна и Сливен. Майка ми също е родена и отраснала във Варна. Всички обаче знаят какво е кофа за боклук и как се използва, а не ползват за тази цел реката, която минава наблизо. Това е съществената разлика.
                        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 28-12-08, 11:52.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                          Незнам за твоята инф. но аз знам че до промените ти нямашe право за работа или да си с софиско жителство , а трябва да се върнеш от където си роден за да програсираш твой краи , нали е това целта да се развиие България а не само София,
                          даже помня в 5-ти курс колешките от провинцията как се свалиха с колегите от София , та да им се отвори парашута и да се омъжат и да останат в столицата ( казвам го без никакво лошо чуство кълна се) , но след промените кой където си иска отива и работи и живее и ето вижте докъде я докараха ! задрустване,ужасни цени и друго много .
                          а направете ми равносметката на 300 хиляди софянци преди промените на сегашната два милиона и половина софия , дали някои би открил чист софянец, даже ще му страх да го заяви!
                          Да, трябваше да се върнеш, ако си завършил лекар, инженер, учител или нещо такова. Ако обаче си общ работник по строежите, нощна смяна в кремиковци или друг завод, милиционер или таксиджия, си добре дошъл. Точно за тази селекция говоря. Кадърните хора не се допускаха, но поради безумието цялата тежка промишленост да е в столицата, тя беше масово населена с общи работници.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Две бълхи се карали, чия собственост е кучето!

Ако някой е собственик на София, да се обади - да му плащаме наем!

Че тия по морето, пък ще поискат такса за къпане!

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                              Насов, цитатите ако са с по-малки букви пак ги виждаме. Редактирай си моля те размера на шрифта.

Ох, стана нещо грешка с тоя шрифт, аз уж цвят му слагах. После го редактирах пак, но не намерих опция размер. Ако можеш да го оправиш, че аз вече нямам редактиране...
                              Последно редактирано от Насов; 28-12-08, 12:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                                Нищо не си разбрал. Казах, че ако си прост, си оставаш прост където и да се се родил и където и да отидеш да живееш. Когато един прост човек, дойде да живее в София, той си остава прост, в повечето случаи успява да възпита и децата си в простотия. Когато дойде интелигентен, то той си остава интелигентен. Точно тук е голямата разлика с "кореняците" от едно-две поколения софианци и тези, които идват насам от скоро. Масовата простотия в София идва с големите вълни работническо-селска класа, докарани тук, за да работят в големите заводи(на които, заводи, въобще не им е било мястото в столицата). Заради тях сега страдат и по-културните нови хора, които идват. Дали си софианец или не, няма никакво значение, стига да си възпитан и културен. София не е едиственият град в България. Има обаче разлика дали от поколения наред си свикнал да си хвърляш боклука в кофи за смет или в рЯката... Второто не се компенсира с едно местожителство.

П.П.: За протокола, та да няма пак грешно разбрали, на мен само единият ми дядо е софианец, който при това е живял във Варна(военоморски капитан), другия е от Бургас, а бабите ми от Варна и Сливен. Майка ми също е родена и отраснала във Варна. Всички обаче знаят какво е кофа за боклук и как се използва, а не ползват за тази цел реката, която минава наблизо. Това е съществената разлика.

нещо не си разбрал , ни най-малко си ти или аз човека да определяме и разделяш хората на прости и Софиянци , и дали да се раждат прости че и родителите им били прости , това е работа на Господ
                                Последно редактирано от Тихомир; 28-12-08, 11:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X