Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия относно "Разходки в Националните Паркове"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходки в Националните Паркове

Преди 3 години на едно "КОМ-ЕМИНЕ" ни арестуваха в "Централен Балкан",хората ни гледаха с омраза,защото смачкахме 2 дръвчета за да излезем от ситуация в условия на състезание,объркали трасето,и тогава осъзнах,че всички наши мероприятия е редно,да компенсираме с залесяване,почистване и пр.начинания,за което,Винаги Готов!

Коментар

Първоначално публикуван от simo_tonev Преглед на мнение
      Преди 3 години на едно "КОМ-ЕМИНЕ" ни арестуваха в "Централен Балкан",хората ни гледаха с омраза,защото смачкахме 2 дръвчета за да излезем от ситуация в условия на състезание,объркали трасето,и тогава осъзнах,че всички наши мероприятия е редно,да компенсираме с залесяване,почистване и пр.начинания,за което,Винаги Готов!
      Ами как няма да ви гледат с омраза ?Та нали след време за тези дръвчета ще вземат париА като говорим за аватари г-н Златев загледайте снимките на джиповете закопани до вратите а след това да говорим за рушене ,апък да не говорим за камионите които изкарват дърва.п.п Съгласен съм с вас обаче за следното:карането трябва да се извършва по обособените за целта пътища а доколкото за аватара на Иван мисля че е излязъл от пътя само за снимката

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
        Г-не, никой не казва, че Вие сте виновен, но по-бедните и селски хора казват "Виж ги тея богаташи и Софиянци (примерно) , пак се опитват да ни управляват!"
        Не е наистина въпроса кой какво е направил и не трябва да е мерило!
        Обаче Вие се бъркате така да се каже в работите, които стават в "задния ни двор"???
        Защо?
        Не искаме (тук включвам всички съгласни с мен, понеже има такива които немогат да пишат във форума, а се запалиха доста като рабраха, какво им забранявате!!!) , някои да ни се бърка в нашия Джендем, както ние не се бъркаме във Вашите Витоша, Пирин и Рила, !
        НЯКОЙ питал ли ни е дали сме съгласни с тия закони! Не, нали? Еми имайте малко уважение към местните!!!
        (Държава не ни е необходима!!! Не я искаме!!!)

Не може на 5 км от резервата да се секат законно дървета, а видите ли нагоре е резерват!
        Не може да определяте, едни правила да са валидни за всички а други по избор и съвест! Или всички спазваме правилата или не! В България е доказано, че правилата са създадени за да се нарушават! Направете си сметка дали и това ще бъде спазено?! Кое друго ни е наред, че стигнахте до яростно забраняване и осъждате на посещения на такива красоти!

Решението е всеки да ходи където си поиска, НО да пази! Без компромис нищо не се постига!

ПП: Извинете за казаното, не искам да засягам никого! Искам поне веднъж някой да се съобрази с мнението на обикновенния гражданин, а не да се взимат няой решения еднолично от един двама!
        Уважаеми колега, нямам идея какви работи се случват, така да се каже, в "задния ви двор" (вашият Джендем?!?) и определено не горя от желание да се бъркам в тях, нито пък забелязвам някой друг да го прави.
        Друго си мисля.
        Защо е нужно някой нещо да ни забранява.
        Нямаме ли достатъчно мозък в главите си...
        Ми май, не.
        Лесно е да се правиш на бабаит на местна почва, при това виртуално.
        Щом смяташ, че законите за тебе не важат, защото никой не те е питал и можеш да си караш където искаш, защо не се качиш на мотора и не го покараш в Парламента. Или в някое РПУ. Или в Софийски градски съд. Разбира се, като пазиш. Трябва да се правят и компромиси.
        Принципно разлика няма. Разликата е в чувството на безнаказаност. Защото един парков надзирател взима 300лева заплата и отговаря за 30000 декара чукари, кара 25 годишна нива или ИЖ Юпитер. И има далеч по-важни задачи да решава, отколкото да гони някой пикльо, дето е решил да се прави на мъж.
        Та, мисля си, защо само прилагането на репресивни мерки (извинявам се, ако се изразявам твърде сложно за "обикновенния гражданин"), може да ни накара, да се съобразяваме със законите...
        Направило ми е силно впечатление, че когато един чужденец идва да посети нашите красоти, той предварително се е запознал, подготвил, чел... Знае, какво къде може да прави, какво да гледа... Ти, любезни приятелю, знаеш ли какво всъщност се охранява в "твоят Джендем"?

Може би, ако се запознаеш, сам ще стигнеш до извода, че не е добре по всяко време и навсякъде да щъкат разни бензинови чудовища... И без забрани и страх от репресивни мерки ще се самоограничиш... Желая ти го от сърце.

Биосферните резервати са строго охранявани територии с уникален растителен и животински свят и други природни ценности с голямо значение, които служат за еталон на първичното състояние на екосистемата. На тяхна база се прави оценка на влиянието, което оказва човека на природата. Създаването на мрежа от биосферни резервати е част от програмата "Човекът и биосферата", която е приета през 1970 г. от ЮНЕСКО.

Биосферни резервати в България:
        Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

gadeff защо не си продадеш джипа ида си купиш колело като си толкова загрижен за природата.До онзи ден ме пращаше да карам в насрещното на магистралата сега пращаш този пред парламента .Колкото до заплатата на работниците в парка :достатъчно са им 300 лв. Те са за цигари и хляб а месото си го набавят от резервата.Моля те не ми отговаряй че от отговорите ти си вадя заключение че си в чужбина защото неможе иначе да си толкова далече от деиствителността

Коментар

А тази пътека разрешена ли е тогава?????

И не намесвайте г-н Жоро Хаджиев! В случая едва ли някой от форума е заинтересован от подобно начинание! Говорим за моя избор на маршрут !

Та по тези пътеки ходят и туристи отиващи за х. Рай! Ако не сте ходили, това не е оправдание, че незнаете пътеките!
            Аз съм ходил пеша и съм спал по колибите и каманаците! До някъде са ми известни тези места!
            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
              А тази пътека разрешена ли е тогава?????

И не намесвайте г-н Жоро Хаджиев! В случая едва ли някой от форума е заинтересован от подобно начинание! Говорим за моя избор на маршрут !

Та по тези пътеки ходят и туристи отиващи за х. Рай! Ако не сте ходили, това не е оправдание, че незнаете пътеките!
              Аз съм ходил пеша и съм спал по колибите и каманаците! До някъде са ми известни тези места!
              Всички във Форума са заинтересовани от подобно начинание, защото другия път като трябва да се организира състезание, точно на Жоро ще му откажат заради Вас. Ама Вас май това не Ви интересува. Важно е да заситите собственото си его и да си направите кеф.
              Вашия избор на маршрут е неприемлив за каквото и да е МПС. Оттук нататък Вие си решавате дали ще станете нарушител на закона.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof
                gadeff защо не си продадеш джипа ида си купиш колело като си толкова загрижен за природата.До онзи ден ме пращаше да карам в насрещното на магистралата сега пращаш този пред парламента .Колкото до заплатата на работниците в парка :достатъчно са им 300 лв. Те са за цигари и хляб а месото си го набавят от резервата.Моля те не ми отговаряй че от отговорите ти си вадя заключение че си в чужбина защото неможе иначе да си толкова далече от деиствителността
                Точно Гадеф е вътре в действителността. Бъдете уверен, че си е в България и е напълно запознат с проблема.
                С това си мнение обиждате и обвинявате всички горски стражари и охранители на паркове. Следващо изявление от този тип ще бъде санкционирано, ако не е подкрепено с конкретни факти - кой, какво и къде е застрелял и изял. Иначе думите Ви са клевета.
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Благодаря за отговорите! Всеки грамотен би разбрал за какво говорите Вие и за какво ние с колегата!
                  При първа поява на нарушение на охранителите ще бъде засечено!
                  Сега те да се страхуват!

И отново към г-н Златев! Ще се постарая за в бъдеще да посещавам такива места пеша, че наистина кефа от гледките които се разкриват там са невероятни! И това, че вие се придържате към подобни правила не ви е дало възможност да и се насладите напълно!
                  Поздрави на всички охранители от партизанската чета "Джендем" !

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev
                    Точно Гадеф е вътре в действителността. Бъдете уверен, че си е в България и е напълно запознат с проблема.
                    С това си мнение обиждате и обвинявате всички горски стражари и охранители на паркове. Следващо изявление от този тип ще бъде санкционирано, ако не е подкрепено с конкретни факти - кой, какво и къде е застрелял и изял. Иначе думите Ви са клевета.
                    Познавам лично хижара, конкретно той колко елени и сръндаци е избил... па може и някоя мечка.. А по-голямата част от охранителите ( конкретно по нашия край, но предполагам и другаде) са бракониери!!!
                    И Вие ни отъждествявате с тях ли? С бракониери които избиват животните???

Коментар

Спора започна да се изражда в някаква караница.
                      Аз съм на мнение, че в биосфернитя резервати не трябва да се кара.
                      Явно колегата е на мнение, че това е някакъв гевезелък от наша страна. Следващата стъпка в неговата логика е " Дай да спретнем едно хотелче тук ". Хората които застроиха морето и Банско разъждават точно по този начин. Говорил съм с собственици на парцели около защитена територия " Камчийски Пясъци". Те казват същото.
                      Доколкото до убитите животни, нека да не отваряме темата, защото за разлика от нас, горските хванаха " уважавани " членове на офроуд обществото с убитите животни.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov
                        Познавам лично хижара, конкретно той колко елени и сръндаци е избил... па може и някоя мечка.. А по-голямата част от охранителите ( конкретно по нашия край, но предполагам и другаде) са бракониери!!!
                        И Вие ни отъждествявате с тях ли? С бракониери които избиват животните???
                        Факти - дати, убити животни, имена? Иначе всичко е празни приказки и клевети. За разлика от тези нарушители, които вършат престъпленията си тайно и се крият от закона, вие афиширате нарушенията си тук. И това е основната разлика и проблем.
                        П.П. бракониерите са си престъпници, а Вие( ако направите това, което бяхте решили) сте само нарушител, и то доста сериозен. Но виждам, че сте се отказали от намерението си и благодаря за това.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Така.То се е видяло че нито една от страните няма да отстъпи и никогА няма да се разбере кой прав кой крив .Малко става като въпроса с яйцето и кокошката.Нямам точна статистика на броя на мотористите нарушаващи границите на резервати но съгласете се господин Златев че те не са единствени,а има и доста джипове.Ако отречете това обаче само искам да ми обясните коловозите от каква машина са оставени че още не съм виждал atv с такъв клиренс.С това предлагам най очтиво да приключим спора и да си подадем ръка.Доста обиди се изсипаха и по ваш и по наш адрес.Аз съм бил отворко ; колегата Минков-пикльо (за която обида незнам да е наказан някой) вие г-н Златев софиянец притежаващ Витоша и ред други.Границите на паркове са били прекосявани и ще продължават да бъдат и нито аз нито вие г-н Златев може да променим това .Единствено може само да се апелира престоя ни там да бъде колкото се може по незабележим и без последствия и вреди.Приемате ли извинения и ако ги приемете мисля че доста хора трябва да ме последват.
                          С уважение.

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
                            Така.То се е видяло че нито една от страните няма да отстъпи и никогА няма да се разбере кой прав кой крив .....................................С уважение.

То няма какво да се разбира.
                            Искаме да ни приемат за равноправни европейци.
                            Простичко е, Законите - добри или лоши трябва да се спазват.
                            Но на много от нас явно ни отърва да живеем в условия на беззаконие и безнаказаност.
                            Пак ще ви пратя да покарате, защото явно не изкате да разберете, какво казвам. Идете да покарате в някой резерват в Германия, Франция или където и да е в цивилизованите страни.
                            За колко време смятате, че ще ви окошарят?
                            Съжалявам, ако съм обидил някого - не е било нарочно.
                            Поздрави.
                            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                              То няма какво да се разбира.
                              Искаме да ни приемат за равноправни европейци.
                              Простичко е, Законите - добри или лоши трябва да се спазват.
                              Но на много от нас явно ни отърва да живеем в условия на беззаконие и безнаказаност.
                              Пак ще ви пратя да покарате, защото явно не изкате да разберете, какво казвам. Идете да покарате в някой резерват в Германия, Франция или където и да е в цивилизованите страни.
                              За колко време смятате, че ще ви окошарят?
                              Съжалявам, ако съм обидил някого - не е било нарочно.
                              Поздрави.
                              Смятам че най малкия проблем да бъдем равноправни европейци е каране в резерватите.Но се успокоявам че използва фраза на много от нас ни отърва......значи все пак не сме единствени с колегата Минков

Коментар

Мисля ,че е време да се зарови томахавката и да се помисли как може
                                да бъдем полезни едни на други !

Не ме карайте да пращам темата в историята.

Повече заядливи постове няма да се толерират !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X