Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
    Да, разбира се. Това няма как да стане.
    Очевидно се е получило недоразумение. Останах с впечатление, че Sparkybg има предвид договор за делба на съсобствена земя там, където смята да се изнесе и построи къща. Там е възможно да притежава идеална част.

От земята върху която е построен блокът му и от околоблоковото пространство вероятността, че той не притежава ид.ч. от земята е 99%. Нямам представа кога и по какъв способ е строен въпросният блок в Красна поляна. Ако е стандартен панел или е строен преди `92 год., най-вероятно, той притежава ид.ч. от правото на строеж върху общинска земя. А това е различно и с договор за делба няма как да стане.
    Възможно е, разбира се статутът на земята да е друг. Просто изходните данни за разсъждения са малко
    Статута на земята няма значение при конкретния казус. Така или иначе поне в обозримо бъдеще не виждам справедливо решение на въпроса, нито желание от държава, община или съседи да се търси такова. Както казах - вързал съм си гащите както съм намерил за добре. Няма на къде повече да отстъпвам, за съжаление, защото за сметка на позитивите на някои "съседи", негативите върху собствения ми гръб стават прекалено големи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

За мен правилното решение в случая е да се построи общ навес (пък и да няма навес, няма значение), да се махнат гаражните клетки, и хората от блока да си плащаме някаква такса за да сме сигурни че като дойдем след работа ще има къде да си държим колите, а ако паркират външни хора - таксата им ще отива или за поддръжка на паркинга, или за поддръжка на блока. Може дори охрана да се сложи. И това може да стане на много места. По тоя начин при дефицит на места, ще се дава само по едно на апартамент и нещата ще са хиляди пъти по-справедливи за всички.

..... Когато държавата не взима мерки срещу това, единственото, което съм в състояние е да направя това, което направих - купих клетката, и толкоз.
      Напълно съм съгласна с Вас.

Живея недалеч - жк"Овча купел". Пред нашия блок е китайска стена от тези клетки. Грозни са. Наредени са зад бордюра на тясната уличка срещу блока. Между някои от тях има процепи, които са пълни с боклуци. Да те е страх да минеш вечерно време по уличката (неосветена, разбира се). Заемат много място и останалите обитатели на блока паркират върху отсрешния тротоар, перпендикулярно на улицата, заемайки част и от без това ограничената и площ.

Но... Има ли стимул общината (защото мястото е общинско) да разпореди вдигането на клетките?
      Не. Много по-лесно е да събира наем от тях без да си прави труда за каквато и да било инвестиция. Защото задължението за инфраструктурата - зелени площи, паркинги и пр. е нейно. А така - докато ние воюваме помежду си за места за паркиране и някои от нас вадят от джоба си 2000 лв. за клетка за да си решат проблема - в общината - мир и спокойствие.
      Същият е проблемът и с паркирането в центъра. Де що общинско място имаше - разреши се застрояването (възмездно, разбира се). Много по-лесно е да инвестираш в 1 тон боя, да разчертаеш на правоъгълници централните булеварди и да изпратиш служители в светлоотразителни жилетки да събират такса "паркинг"..

Оххх. Това ми е болна тема. Работя в центъра и това ми боде очите всеки ден.
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Твърдо против тези клетки съм.
        Ако всеки апартамент си сложи по една такава клетка, какво правим?
        Не стига че навсякъде е свинщина пък да затлачим кочината още повече с тези грозни клетки.
        Пред очите ми изникна един квартал от такива клетки. Трима души си сложили, оттам всички останали на принципа "аз да не съм по-балък" и хайде една ливада отиде!
        И в момента гледам от прозореца как монтират вратите на поредната!
        Аз не искам да живея в стопански двор.
        Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
          Твърдо против тези клетки съм.
          Ако всеки апартамент си сложи по една такава клетка, какво правим?
          Не стига че навсякъде е свинщина пък да затлачим кочината още повече с тези грозни клетки.
          Пред очите ми изникна един квартал от такива клетки. Трима души си сложили, оттам всички останали на принципа "аз да не съм по-балък" и хайде една ливада отиде!
          И в момента гледам от прозореца как монтират вратите на поредната!
          Аз не искам да живея в стопански двор.
          И аз не искам. Какво да направим по случая?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всеки сам си решава.
            Моето решение, е аз да нямам гаражна клетка и да се опитвам да се боря срещу тях.
            Комшията ми е смъртно обиден от две години след една подписка против няколко такива кютука - два от които негови.
            Жив и здрав да е!
            Георги Тонев

Коментар

Всеки сам си решава.
              Моето решение, е аз да нямам гаражна клетка и да се опитвам да се боря срещу тях.
              Комшията ми е смъртно обиден от две години след една подписка против няколко такива кютука - два от които негови.
              Жив и здрав да е!
              Дано и след 8 години да мислиш същото. А още по-добре до тогава всички да са махнати.

Подписката - ОК, ама какво произлезе от нея? И какво принципно може да произлезе, след като няма кой да наложи махането им? А вие си се подписвайте, колкото щете.

Коментар

Нямам какво друго да добавя.
                Георги Тонев

Коментар

И аз не искам. Какво да направим по случая?
                  Ако ситуацията между блоковете позволява двустранно паркиране, тези клетки могат частично да се вкопаят, а върху тях да се озелени, като се сложат парапети и осветление. Инвестицията ще е разумна, а може да се иска и съдействие от общината: от гражданите - клетките, а от нея - оформянето на градинките.

По закон на всяко жилище се полага място за паркиране/гариране. Затова е забранено да се променя предназначението на съществуващи гаражи.Тези норми не са били валидни преди десетилетия, когато са строени жилищните комплекси. Усложняване на ситуацията става с уплътняване на застроените площи между блоковете - т.е. отнема се в разрез с нормативните параметри на територията площ, която би трябвало да се усвои строго за озеленяване, паркинги и облагородяване на междублоковото пространство. Единственото решение на проблема в тази ситуация е изграждане на дву- и триетажни рампови паркинги с озеленен покрив. Така мисля. Защото няма откъде вече да се вземе допълнителна площ за това.
                  Последно редактирано от Петя; 22-10-09, 13:50.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                    Ако ситуацията между блоковете позволява двустранно паркиране, тези клетки могат частично да се вкопаят, а върху тях да се озелени, като се сложат парапети и осветление. Инвестицията ще е разумна, а може да се иска и съдействие от общината: от гражданите - клетките, а от нея - оформянето на градинките.

По закон на всяко жилище се полага място за паркиране/гариране. Затова е забранено да се променя предназначението на съществуващи гаражи.Тези норми не са били валидни преди десетилетия, когато са строени жилищните комплекси. Усложняване на ситуацията става с уплътняване на застроените площи между блоковете - т.е. отнема се в разрез с нормативните параметри на територията площ, която би трябвало да се усвои строго за озеленяване, паркинги и облагородяване на междублоковото пространство. Единственото решение на проблема в тази ситуация е изграждане на дву- и триетажни рампови паркинги с озеленен покрив. Така мисля. Защото няма откъде вече да се вземе допълнителна площ за това.
                    Принципно си права, ама за това ще кажат че няма пари. А конкретно нямам нищо против проблема да се реши по тоя начин. Дори съм навит да си плащам на общината наем за паркомясто, но да съм сигурен че в 17:30 ще има къде да паркирам. Изобщо, всякакъв вариант ме устройва, който ще попречи на комшията да си държи всичките таралясници на пракинга, без да ги кара.

Коментар

Всеки сам си решава.
                      Жив и здрав да е!
                      Аз пък се боря срещу тия дето 4(четири) пъти ми разбиват колата, единия от които, след като успяха да влезнат И в гаража.
                      Когато няма ред и дисциплина, всеки взима инициативата в свои ръце - едни почват да разбиват коли и да крадат, други започват да поставят клетки и да строят гаражи. И едното и другото е незаконно. Само че с първото освен морални/психически щети, нанасяш и материални, докато с второто само морални.
                      Per aspera ad astra.

Коментар

Принципно си права, ама за това ще кажат че няма пари. А конкретно нямам нищо против проблема да се реши по тоя начин. Дори съм навит да си плащам на общината наем за паркомясто, но да съм сигурен че в 17:30 ще има къде да паркирам. Изобщо, всякакъв вариант ме устройва, който ще попречи на комшията да си държи всичките таралясници на пракинга, без да ги кара.
                        По закон се осигуряват паркоместа "в рамките на имота"! Т.е. би било противозаконно да ви искат наем за паркомясто при комплексно застрояване.
                        Иначе за парите...тук, в Пловдив, виждам вече няколко градинки и детски площадки, оправени от Общината. Значи когато искат - може!
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                          По закон се осигуряват паркоместа "в рамките на имота"! Т.е. би било противозаконно да ви искат наем за паркомясто при комплексно застрояване.
                          Иначе за парите...тук, в Пловдив, виждам вече няколко градинки и детски площадки, оправени от Общината. Значи когато искат - може!
                          Мда, противозаконно е...

и за да стане законно, какво направи Общината?

Премести ни гаражите ( поставени на паркоместа в рамките на имота ), в една кална нива, за която е законно да се събира такса...

че дори и такса смет събираха по едно време... ( ама това явно беше много противозаконно, че спряха)

Да, имам си такава клетка, и добре, че я имам, за да не ми обират навесните части по колата, докато си спя...
                          и си плащам....
                          Последно редактирано от Veni1; 22-10-09, 15:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Премести ни гаражите в една кална нива, за която е законно да се събира такса...
                            че дори и такса смет събираха по едно време...
                            За таксата смет - без коментар. Ама иначе, що не се организирате да докарате 2 камиона филц, и да приключите с калта?

Коментар

За таксата смет - без коментар. Ама иначе, що не се организирате да докарате 2 камиона филц, и да приключите с калта?
                              Ха...
                              Спарки...

Те хората за какви по-сериозни неща не могат да се организират ( напр.Априлското възстание...)

инак, има организация - пред един гараж има филц, пред друг бетон (собственика кара бетоновоз) пред трети - локва...

в България сме, все пак..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Ха...
                                Спарки...

Те хората за какви по-сериозни неща не могат да се организират ( напр.Априлското възстание...)

инак, има организация - пред един гараж има филц, пред друг бетон (собственика кара бетоновоз) пред трети - локва...

в България сме, все пак..
                                Е то не е такава философия, нито е кой-знае какъв разход.

...ама си прав че тука сме толкова нещастни, че дори и за елементарни неща не можем да се организираме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X