Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
    Темата е доста старичка, но все пак.

Та въпроса е следния, пред блока има ... доооста свободно място. Не мога ли, аджеба, да си "изтропам" (с извинение) една клетка и да разкажа играта на съседите. Гледам, че нови са по 1800лв с транспорт и монтаж. Има за по 1000лв. В общината, ще давам по 20лв, не е проблем, но... дали имам правото? .... В по старите Ж.к. има навсякъде... в новите не си и помислят. Подземна "клетка", 10000 Е.
    Наем 100лв. А тия `убави "къщета.... за 1800лв.....

Кажете как да го измислим.

Това е пред блока. http://www.imageno.com/ni47ciyqtjpwpic.html
    http://www.imageno.com/ni47ciyqtjpwpic.html

Поздрави.
    Абе по принцип можеш. Още повече гледам че има метални бараки. Пускай я в редица на мястото на белия бус ( на снимката) .Пред нашия блок е страхотна шарения в това отношение . Иначе ако няма разрешение от Общината естествено е незаконно. Само че при мудната система в администрацията "вдигането" е продължителен процес. Най много да ви накарат да си плащате наем. Но по-добре така , отколкото евентуалните щети от айдуци , паднали клони и пияни маневристи... така че клетката си избива парите.
    Друг е проблема ако петното е определено за строеж - тогава и за 24 часа може да очистят терена.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      ...Друг е проблема ако петното е определено за строеж - тогава и за 24 часа може да очистят терена.
      Точно това, ще ходя да проверя в общината. Самото място какво е. И какво ще се прави. Доста е странна улицата, и самото "площадче".

Благодаря за светкавичния отговор.

Коментар

А откъде ги взимате тези клетки с монтажа?как стоят нещата с общината?
        Интересна тема
        Поздрави

Коментар

Пиши в google "Гаражни клетки" и излиза. Една две бетон-фирми които ги прави нови и малко обяви за стари.

Коментар

Да има,но на хора без цени не и вярвам,монтажа само за София ли важи?
            С общината какво стана,какви са и изискаванията?

Поздрави

Коментар

И мен силно ме вълнува този въпрос-какви са санкциите ако си я сложиш сам тази клетка,в смисъл искам да съм легален,но нямам идея къде или кого да питам...Та какви са наказанията-глоби или???
              08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                И мен силно ме вълнува този въпрос-какви са санкциите ако си я сложиш сам тази клетка,в смисъл искам да съм легален,но нямам идея къде или кого да питам...Та какви са наказанията-глоби или???
                Всяка община решава конкретно този казус . Зависи за какво е отреден терена. Ако ще се застроява , направо ше ти я вдигнат . Ако петното не е определено за строителство и видят че е поставена , може просто да им отвориш очите - да го отредят за паркинг , да отнесеш една глоба и от там нататък да плащаш наем.Варианти всякакви ...
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

май да си я сложа,и да чакам какво ще станеако мина метър,мина ако не ще го мислим.
                  Добре ако решат да я вдигат какво ще направят,ще я приберат,само ще я поместят или?
                  Поздрави

Коментар

Абе никък не ми се вярва да почнат да ги прекарват на някъде. 1во да намерят толкова голяма поляна за 10 000 гаражни клетки. 2ро няма да тръгнат да ти я вдигат просто така. (поне според мен де). 3то, би трябвало... да ти пуснат в гаража една бележка, че тр. да си махнеш "гадния" гараж , инъче ще се вдига принудително. И телевизията ще "пропищи" и.... още преди да са я вдигнали ти ще си я преместил някъде.

Още не съм ходил до, общината, но и да ходя ще ги питам единствено за самото въпросно място - какво е,ще се строи ли.. и така.

А ако е се отвори "приказка" може да подхвърля нещо за Г.клетка... но ще видим.

Лека вечер, колеги.

Коментар

По добре недей ги пита за гаражна клетка,не са глупави,най- много някои чиновник да започне да те изнудва,че няма да доидат да я вдигнат,поне до 1 година гаранция,догодина са избори,няма да рискуват да се заниват с това сега,или поне сега така си мисля

Поздрави

Коментар

Ако я сложиш незаконно някъде и те засекат - глоба + предупреждение да я махнеш. Ако не го направиш в указания срок - втора глоба + предупреждението. Третият път я премахват (разрушават) за твоя сметка. Какви са глобите могат да ти кажат в съответното кметство. Има си отдел "Незаконно строителство".
                        Категорично НЕ препоръчвам да се прави нещо незаконно. Първо - по ЗУТ нарушенията нямат давност и второ - от вече 17 години в бранша мога те уверя, че всяко закононарушение си има "опашчица" и носи кофти последствия след време.

П.П. Ако си решил все пак да се възползваш от свободна площ наоколо, поне си направи лека конструкция, която винаги може да преместиш или прежалиш. Нали важното е колата да не се засипва от прах, боклуци и сняг.
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Малко е стара темата, но ето една извадка от сайта на Столична община по въпроса
                          Граждани поставят въпроси, свързани с незаконното монтиране на гаражни клетки на общински терени, представляващи зелени площи и междублокови пространства. Според чл.23, т.3 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Столична община, приета от СОС, премахването на незаконно поставените съоръжения следва да се извърши от "определена по договор с кмета на София фирма или от районните служби на БКС, като дължимите суми се събират по реда на закона за държавните вземания".Тази наредба е приета във връзка с ЗТСУ и ППЗТСУ, впоследствие отменени със ЗУТ и се прилага дотолкова, доколкото не противоречи на ЗУТ.
                          В §2 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ е предвидена възможност за общината да извършва принудително премахване на подобни обекти като въз основа на протокол за извършените разходи същата може да се снабди с изпълнителен лист за събиране на вземането по реда на чл.237, буква "з" от ГПК.
                          Гаражните клетки не представляват строежи по смисъла на ЗУТ, а са преместваеми съоръжения и да разрешат възникналите проблеми с тяхното поставяне и премахване са компетентни органите на Столична община.
                          След проучване на административната практика и нормативната уредба възникнаха въпроси относно това кой следва да издаде заповедта за премахване и как да същата да бъде изпълнена.
                          Районните администрации масово са възприели становището, че заповедите за премахване на незаконно поставени гаражни клетки и други преместваеми съоръжения следва да се издават от кметовете на райони, в този смисъл е и писмо - указание с изх. № РА -92-00-189 от 20.09.2002г. относно реда за премахване на преместваеми съоръжения на територията на Столична община на главния архитект.
                          След преглед на нормативната база, решенията на Столичния общински съвет и заповедите на кмета на Столична община във връзка с §1, ал.2 от ДР на ЗУТ , се установи, че правата за издаване на заповеди за премахване по реда на §2, ал.1 на ЗУТ са делегирани на Директора на "Дирекция контрол по строителството" - Решение № 5, т.28 по протокол № 27 от 27.07.2001г. на СОС и Заповед № РД -09-1335 от 24.09.2001г. на Кмета на Столична община.
                          Кметовете на райони по силата на предоставените им правомощия имат правата по §2, ал.1 от ДР на ЗУТ само да извършват работите по същата алинея за сметка на собствениците, които стопанисват и управляват имотите.
                          В изпълнение на последното районните администрации са изправени пред следните проблеми: как да обезпечат финансово мероприятията по премахването на незаконно поставените гаражни клетки, след като за осъществяване на същите е необходимо предвиждането на финансови средства по бюджетите им и провеждане на съответните процедури по възлагане на мероприятия по премахването, съгласно Закона за обществените поръчки; къде да съхраняват и как да охраняват демонтираните съоръжения. Изправени пред тези проблеми, районните администрации се опитват да ги решават чрез различни способи, използвайки лични и служебни контакти.
                          Естествено е при така описаната обстановка проблемът с премахването на незаконно поставените гаражни клетки да не може да бъде решен законосъобразно, предвид което се превърнал в нормално търпима практика на закононарушение.Това от своя страна води до оправданото недоволство на коректните граждани, които се оплакват от препречване на подходите към автобусни спирки, магазини, унищожаване на зеленината в междублоковите пространства.
                          За решаването на този проблем е необходим ясен регламент - определяне на терени специално за поставяне на гаражни клетки - срещу заплащане на наем, одобряване на схема за поставяне на същите от гл.архитект и терени, където да се складират поставените незаконно гаражни клетки, които да се освобождават след заплащане на определена глоба. Това може да се постигне чрез актуализация на Наредбата за реда и условия за поставяне на преместваеми съоръжения във връзка с чл.56, ал.2 от ЗУТ.

Коментар

Първоначално публикуван от dobrinb Преглед на мнение
                            Малко е стара темата, но ето една извадка от сайта на Столична община по въпроса
                            И? Да ги махат, ама всичките. И да дадат по едно парко място на апартамент, понеже около блока е паркинг, построен в рамките на терена към блока, който пък е собственост на собствениците на апартаменти в блока.

Конкретните гаражи са на паркинга. И аз съм ПРОТИВ това. Обаче ми писна след 17:30 да няма къде да паркирам, и да ме закача тоя или оня некадърник, понеже като я паркирам на улицата, зимата карат някои "шофьори" дето трудно седят прави в банята, а оше по-трудно карат на сняг.

Още половин година да изкара, и съм си я изплатил от таксите за платен паркинг, който така или иначе плащах, когато нямах клетка.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              И? Да ги махат, ама всичките. И да дадат по едно парко място на апартамент, понеже около блока е паркинг, построен в рамките на терена към блока, който пък е собственост на собствениците на апартаменти в блока.

Конкретните гаражи са на паркинга. И аз съм ПРОТИВ това. Обаче ми писна след 17:30 да няма къде да паркирам, и да ме закача тоя или оня некадърник, понеже като я паркирам на улицата, зимата карат някои "шофьори" дето трудно седят прави в банята, а оше по-трудно карат на сняг.

Още половин година да изкара, и съм си я изплатил от таксите за платен паркинг, който така или иначе плащах, когато нямах клетка.
                              Междублоковото пространство как реши, че е на блока? Имаш ли нотариален акт за собственост върху земята?
                              Това, че Вие сте решили, че е паркинг и е ВАШ, но го прави реалност ...

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                                Междублоковото пространство как реши, че е на блока? Имаш ли нотариален акт за собственост върху земята?
                                Това, че Вие сте решили, че е паркинг и е ВАШ, но го прави реалност ...
                                Има описано цялото петно около блока, до колкото помня, към документацията на блока.

Сега за паркинга. Не съм казал че е мой. Само дето има семейства с по 4 коли, 3 от които не се карат, такива без, и такива като мене - с една.

Е, съедите с по 4 автомобила имат 4 пъти повече права от мен ли?Трябва да има някакво регулиране и на това, иначе тая работа скоро няма да се оправи. Не мога да си кача колата вкъщи, за съжаление. А такива, дето имат по няколко и карат само една от тях, да си търсят място за останалите - за тях това е откровена лигавщина, а за мен е чиста необходимост.

Цялата работа с това е с краката нагоре. И аз я търпях до по-миналото лято, тоест над 10 години. Взех клетка по принуда. Просто за мен е очевадно най-добрия вариант. Но утре ако решат да ги махат, няма да съм от тия, дето ще пищят. Аз съм я купил с ясното съзнание че цялото това не е правилно, и някой ден ще се махат, и още по-ясното съзнание че ми омръзна все да съм праведния и да търпя всички да ми се качват на главата. В общество на простаци трябва и ти да си поне малко простак. Иначе няма да оцелееш, или ще плащаш прекалено скъпо.

Другото - при първа възможност ще се махна от тоя боклучарник, наречен "столица" и от бетонния коптор, в който живее кой ли не от кол и въже. С къща с двор ще се сдобия, и от оградата навътре ще цари моя ред.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X