Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си гаражна клетка за 2000лв.?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Да, имам си такава клетка, и добре, че я имам, за да не ми обират навесните части по колата, докато си спя...
    и си плащам....
    ето тук
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...7&postcount=29

Жоро е писал нещичко по въпроса...

а инак, Спарки, това, с липсата на организация, според мен, е част от националното ни "богатство"
    В какви ли не форми и краски го срещаме ежедневно...

И това е непроменимо, уви..
    поне за няколко поколения напред
    съзнание..

не, спирам..
    извинявай, че ти оплесках темата - направо трий ...

Коментар

Спарки, приемаш го твърде лично, аз теб не те обвинявам, съжалявам, ако съм останал грешно разбран. Но колата и мястото за паркиране не са вписани в правата ти и не е задължение на някой да ти ги осигури. Затова новите сгради задължително имат определен брой парко места / гаражи, но друг е въпроса дали хората ги купуват, защото един гараж струва повече от колите на доста от хората ...

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
        Спарки, приемаш го твърде лично, аз теб не те обвинявам, съжалявам, ако съм останал грешно разбран. Но колата и мястото за паркиране не са вписани в правата ти и не е задължение на някой да ти ги осигури. Затова новите сгради задължително имат определен брой парко места / гаражи, но друг е въпроса дали хората ги купуват, защото един гараж струва повече от колите на доста от хората ...
        Не съм го приел като обида.

Както казах и аз не харесвам това положение. Ама щом някои хора искат да им плащам данъци всяка година, да бъдат така добри да ми създадат условия да изкарвам пари, за да им ги плащам тия данъци. Това вече съм го приел супер лично, и както казах бих скатал без никакви угризения всяка стотинка която мога. Друг е въпроса че поради една или друга причина в момента си плащам всичко като поп, понеже просто няма как.

Семейство с малко дете, без кола просто няма как. Необходимост е. А заради чуждите гаражи, часто от които и сега стоят празни или се ползват като складове, много хора няма къде да си държат единствения семеен автомобил. Това е гадното, и това ме дразни.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не съм го приел като обида.

Както казах и аз не харесвам това положение. Ама щом някои хора искат да им плащам данъци всяка година, да бъдат така добри да ми създадат условия да изкарвам пари, за да им ги плащам тия данъци. Това вече съм го приел супер лично, и както казах бих скатал без никакви угризения всяка стотинка която мога. Друг е въпроса че поради една или друга причина в момента си плащам всичко като поп, понеже просто няма как.

Семейство с малко дете, без кола просто няма как. Необходимост е. А заради чуждите гаражи, часто от които и сега стоят празни или се ползват като складове, много хора няма къде да си държат единствения семеен автомобил. Това е гадното, и това ме дразни.
          Много си прав, и аз съм на това мнение за държавата и данъците
          А проблема е трябвало да бъде решен още в зародиш - при първия сложил такъв гараж - да му отрежеш главата, за да знаят другите
          Надявам се скоро да бъде решен този проблем, защото все пак се стараем да сме европейска държава, а това е адски грозно ... както и висящите кабели навсякъде

Коментар

Много си прав, и аз съм на това мнение за държавата и данъците

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
              Аз пък се боря срещу тия дето 4(четири) пъти ми разбиват колата, единия от които, след като успяха да влезнат И в гаража.
              Когато няма ред и дисциплина, всеки взима инициативата в свои ръце - едни почват да разбиват коли и да крадат, други започват да поставят клетки и да строят гаражи. И едното и другото е незаконно. Само че с първото освен морални/психически щети, нанасяш и материални, докато с второто само морални.
              И какво да правя аз, който съм си направил сметката че мога да имам само една кола за да имам къде да я паркирам, тази кола е застрашена точно толкова от крадци колкото и твойта и на всичкото отгоре се налага да ти гледам и бетоновия кенеф?!
              Малко на селски манталитет ми блъска цялата работа.
              Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                И какво да правя аз, който съм си направил сметката че мога да имам само една кола за да имам къде да я паркирам, тази кола е застрашена точно толкова от крадци колкото и твойта и на всичкото отгоре се налага да ти гледам и бетоновия кенеф?!
                Логиката е проста. Или плащаш на платен паркинг, или взимаш клетка, или я държиш пред блока, ако намериш къде. Ти сам преценявай кое най ти допада.

Мойта логика е че след като за момента не мога да направя нищо друго, за да си реша проблема, взех клетка. Утре ако решат да се махат, няма да кажа и думичка, за разлика от някои дребни душици, понеже знам че ще е за добро.

Дребните душици се газят. При тях тактиката с отстъпките не върви. А за съжаление нямам нито имам ресурса, нито е моя работа да ги сгазя всичките. Много са.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както и да е, темата всъщност е в малко по-различна насока.

П.П.
                  Аз все пак ще продължа да нямам клетка и ще се противопоставям на скупчването на чужди такива.
                  Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                    Опитай се да промениш Системата Полицията и съдопроизводството да заработят и да намалее престъпността, за да си махна гаража

Честно казано не ме вълнува особено на какъв манталитет ти "блъска" цялата работа.
                    И никъде не съм написал че имам 2 или повече коли, за да имам гараж.
                    Мисля, че в поста си съм описал мотивите за действието си. Това, че не се харесва някому - съжалявам, но и на мен не ми харесва да си сменям музиката в колата на 4 месеца и да подменям стъкла и ключалки.
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Точно. Аз повече от 10 години чаках нещо да стане, но то не стана, и не виждам поне в близките 2-3 да стане.

Когато си в дадена среда, за добро или за лошо трябва малко или много да действаш според писаните и неписаните правила, независимо дали са правилни, или не. Иначе ставаш неконкурентноспособен и плащаш висока цена, която не всеки може да си позволи. А получаваш само усмивка под сурдинка от отсрещната страна, която пък се мисли за велика, макар да е велика само в глупостта и простотията си.

Това не значи да не се бориш нещата да се оправят. В случая това че ти си решил да нямаш гараж за съжаление няма да промени нищо. Трябва да се досажда на институциите. Да им се осигурява постоянен дискомфорт, че да си свършат работата. За съжаление не виждам и това да става, макар да ми се ще. Пак казвам - в момента, в който видя конкретни действия, и се уверя че ще се стигне до край и навсякъде, лично аз ще махна мойта клетка, че да спестя разходите на общината (които между другото съм платил не знам вече колко пъти). До тогава - да ме извиняват, ама няма да стане.

Коментар

Eдин братовчед на жената за 15 години вече е сложил три гаражни клетки пред блока има свободно място слага човека. До сега поне никой не го е търсил по повод гаражите.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Eдин братовчед на жената за 15 години вече е сложил три гаражни клетки пред блока има свободно място слага човека. До сега поне никой не го е търсил по повод гаражите.
                          Е и при нас преди 15 години имаше място бол. Сега обаче няма изобщо. И няма както за мен, ако нямах гараж, така и за тия с по 2-3-4 коли и/или толкова гаражи. Мен затова ме е яд - половината от колите седат пред/зад блока и се карат 2 пъти в месеца, колкото да им раздвижат кокалите. А за мен е необходимост. Върша работа с нея, и имам малко дете. И е само една в семейството, а не 3.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X