Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Ама, кви макари бяха...
    Продължението само в Ринг свободен!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      Лесно става.Сваляш кутията на контактния ключ , с все заключвалката на волана и заедно с "рибата " на синхронизация.Заключвалката после не е задължителна за монтаж.

Да де ма това за чий ми е,а и тук синхронизацията я правят само при дильра пък той беше запекьл та ключове чакахме по 7 месеца преди около 5 години.
      Сваляш.......не искам да свалям,ебеш и фьргаш,каране искам,а не да се чудя къде да му вържа кабели за да си отвори багажника като му падне батерията пък тя е навряна в него.От ключ спестили,От ключалка спестили,а аз на паркинга се чудя как да го отворя,как да и дам ток или как да си завърти ключа........бафти любуфтъ
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Я проба за нещо
        Последно редактирано от BENZBOSS; 18-02-17, 17:51.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Лесно става.Сваляш кутията на контактния ключ , с все заключвалката на волана ...
          Да де, ама тези съвременни автомобили нямат кутия на контактния ключ... То и контактен ключ нямат ама ИЧ....
          Заключвалката на волана е един отделен бая 'железен' модул долу почти в краката на шофьора, не терсене място, и с много Джилязо преди него...
          Като погледнеш от него към волана и виждаш един огромен друж много Джилезен блок с няколко електродвигателя, за движението на волана насам натам.... И те така - много джилязо - то и затова чука свърши работа
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Продължението само в Ринг свободен!
            Тя, темата е за там отдавна. Ае, наздраве!
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Сваляш.......не искам да свалям,ебеш и фьргаш,каране искам,а не да се чудя къде да му вържа кабели за да си отвори багажника като му падне батерията пък тя е навряна в него.От ключ спестили,От ключалка спестили,а аз на паркинга се чудя как да го отворя,как да и дам ток или как да си завърти ключа........бафти любуфтъ
              Точно това е - искам да карам! Само да карам и да обслужвам, и да върви, и върви, и върви...

А не да ми разправят тука - ма кви беха, лежеше се по два дни у канала. А сега супер модерни и за много пари - и свали това, инициализирай онова, обучи трето и четвърто, диагностицирай пето. Ся не лежиш по два дни у канала, а се гъджвиш по два дни под подемника, или мааш пеши по два дни докато и баят при дилъра. Или чакаш да я постегнат по кампания и се самозалъгваш, че са велики и така требва - да стоиш без кола ама за тяхна сметка.
              Всеки трети е шести

Коментар

Откак оставихме лагерните колички, все по- зле става.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Откак оставихме лагерните колички, все по- зле става.

И ти си прав,НО на 15 години кола на сума и километри да не и отваряш капака от смяна до смяна на масло та и да се изненадваш като скъса скоба на маркуч си е кола за мен.Скоба имах,вода взех,жената само дето ме чака 15 минутки на един паркинг и всичкото това струва доста под половин заплата тук.
                  Е горе пробата беше за клип в който се вижда как я карам с вода под мерника и си върви.Нищо против новите нямам,не карам и не искам да ги карам тия,една локва да нацеля и едва ли 'е избълбука от нея.

Всеки си има критерий кое е кола и за какво му е,ако ми трябва всеки ден това и трябва да му бие по 300 километра на ден мммммм ще се замисля еле с разхода,застраховката и данъка в БГто.За мен става и не ми се сменя с нищо,а лагерните нещо багажник нямаха по спомени пък и АБСа примитивен нещо.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Бая глупости изпонаписахме (както обикновенно), та ако искате, вече може да пробваме (със съвместни усилия), да изберем и изброим някакви що годе обективни критерии(сравнително, малко по-сериозно), за оценка коя колко е "истинска". И след това, може да дадем примери кои колко отговарят на така одобрените критерии.
                    Предлагам за първи критерии:
                    Да е конструирана, колкото е възможно в по-голяма степен, в полза на клиента - т.е. с голям ресурс, максимално здрава, безотказна и ремонтопригодна. Т.е. хем направена грамотно, хем НЕизискваща оторизиран сервиз почти за всичко и след гаранцията.
                    Търпя корекции, допълване, одобрение или пълно отричане.

ПП: Ясно, че такива автомобили са неизгодни за производителите им, но са добри за потребителите.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

До кои години,че някои от тия са ретро вече и ще има То това кола ли е?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        До кои години,че някои от тия са ретро вече и ще има То това кола ли е?
                        Па нема години, се та'а... Нали да видим кога колко истински са били.
                        Още не сме включили какви задължителни глезотии да има, ама ако искате предлагайте.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

W126 300D
                          W123 240D / 300D
                          W124 250D / 300D
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Мисля, че за изброените няма кой да е против. Може да ги спре само ръждата, но за онези години и в това отношение са си на ниво.
                            Сега някой защитник на новите да даде идея за подобни съвременни модели, че не се сещам..

Коментар

Ти уби темата,трудна работа това - колко от нас са карали такова от ново по пътищата които имаме?

Сравняваме нови с 10-20-30 годишни,а аз Рено примерно на 30 годинки трудно виждам по улиците.Стари Бенцита,Волво,Тойоти на по 20 години........
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

• На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                Бая глупости изпонаписахме (както обикновенно), та ако искате, вече може да пробваме (със съвместни усилия), да изберем и изброим някакви що годе обективни критерии(сравнително, малко по-сериозно), за оценка коя колко е "истинска". И след това, може да дадем примери кои колко отговарят на така одобрените критерии.
                                Предлагам за първи критерии:
                                Да е конструирана, колкото е възможно в по-голяма степен, в полза на клиента - т.е. с голям ресурс, максимално здрава, безотказна и ремонтопригодна. Т.е. хем направена грамотно, хем НЕизискваща оторизиран сервиз почти за всичко и след гаранцията.
                                Търпя корекции, допълване, одобрение или пълно отричане.

ПП: Ясно, че такива автомобили са неизгодни за производителите им, но са добри за потребителите.

Други критерии, като говорим в полза на клиента, цена на придобиване, комфорт, мощност, вид задвижване, безопасност, разход и визия. Ремонтопригодна, примерно за мен не е критерий, защото ремонти не искам да правя по възможност. Ресурса е от значение за 2-3та употреба, защото всички модерни коли изкарват по 200к без някакви драми.
                                Последно редактирано от Jimi; 19-02-17, 00:43.
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X