Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Явно имаш някакъв опит с тия автомобили, ама нищо не ти се разбира.
    Аз го разбрах

Не съм ходил още. Ще се пробвам след някоя и друга седмица.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гаранция и ниска цена са основни критерии за западняците. Сигурно и Москвич биха купували, ако е евтин и с гаранция.
      Особено тия които не пътуват много, а и с цялостното леко понижаване на стандарта, почват да търсят по-изгодното.
      Повредите в срока на гаранция, не са им проблем, пътната помощ от ADAC например, им е на годишен абонамент 80-90 евро и идват навсякъде.
      И точно избора да взимат по-евтино но с гаранция, с цел да го ползват не по-дълго от срока на гаранцията и после пак нов, е показателен, че сегашните са по-калпави. Някога с кратка гаранция са ги карали по пет години, сега с пет години гаранция, рядко си позволяват някоя година след нея и то ако нямат проблеми.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Всъщност има не спадане на стандарта (каквото и да разправят определена категория политици), а има изместване на фокуса. Автомобилът е все по-малко статусен символ и фетиш и все повече необходимост, досада и осъзнат разход. А особено това последното води до идеята за правене на сметката.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Сигурно и Москвич биха купували, ако е евтин и с гаранция.
          .
          Те туй ми е невъзможно да си го представя.
          Масквича беше с 1година или 10хкм.

Коментар

Явно имаш някакъв опит с тия автомобили, ама нищо не ти се разбира.
            Знаех си, че е заразно и е въпрос на време да пропиша като Бенца, извинявам се.
            В превод- опитът ми се заключава в експлоатацията на 3 бр. КИА-и (3 минути се въртя, как да напиша разбираемо марката в мн.ч.) като първата- Соренто 2006, после Карнавал 2009. Старото Соренто беше заменено през 2016, предстои смяна на Карнавала, евентуално със сегашния му модел. Проблемът е, че не се продава в Европа... писал съм някъде, включително и в тая тема, да не се повтарям.
            В свое оправдание ще кажа, че адресирах поста си към конкретен съфорумец и бях сигурен, че ще разбере питанката. Съгласен съм, че трябваше да ползувам ЛС, вместо да цапам ефира на тази образцова, във всяко отношение, тема.
            Благодаря за разбирането.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Всъщност има не спадане на стандарта (каквото и да разправят определена категория политици), а има изместване на фокуса. Автомобилът е все по-малко статусен символ и фетиш и все повече необходимост, досада и осъзнат разход. А особено това последното води до идеята за правене на сметката.
              За стандарта, не ми се спори, но не са ми го казали политиците. Помниш ли Мишоци от Франция с оня лаф, как при Митеран ядеш като вълк за нищо пари (май дори го използва за кратко, като твой подпис)?
              Та съвсем обективно си го има.

Пенчо, Москвич не, ама Лада имат представителства в Германия и някои дори си купуват (т.е. И коли освен Нива, която вече официално е само Лада 4х4, Тайга, Урбан). Номера е, че и те са си с гаранция (практически са Рено), данъци и застраховки са им евтини, и цените им са много изгодни (макар и по-високи от на същите модели в България, и това важи и за Дачия).
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Знаех си, че е заразно и е въпрос на време да пропиша като Бенца, извинявам се.
                В превод- опитът ми се заключава в експлоатацията на 3 бр. КИА-и (3 минути се въртя, как да напиша разбираемо марката в мн.ч.) като първата- Соренто 2006, после Карнавал 2009. Старото Соренто беше заменено през 2016, предстои смяна на Карнавала, евентуално със сегашния му модел. Проблемът е, че не се продава в Европа... писал съм някъде, включително и в тая тема, да не се повтарям.
                В свое оправдание ще кажа, че адресирах поста си към конкретен съфорумец и бях сигурен, че ще разбере питанката. Съгласен съм, че трябваше да ползувам ЛС, вместо да цапам ефира на тази образцова, във всяко отношение, тема.
                Благодаря за разбирането.
                Първия карнивал не се славеше като безпроблемен и качествен, този как е?
                Всеки трети е шести

Коментар

(практически са Рено), .
                  Лада Ларгус? Това да, това е единствената Лада-Рено, т.е. чиста Дачия Логан! Ама да купуват Калина или Гранта например не вярвам. Ма знае ли човек!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Наблизо имам представител на Лада, предлагат май всички модели, ама колко продават е друг въпрос.
                    Държат по една, две в наличност и всичко е със срок доставка от 6 седмици.
                    За толкова време по улиците в движение само Нива съм виждал.
                    Тука и ефтините коли, са доста по скъпи от България, например един Дъстер 4х4 е около 20хил евра.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      Лада Ларгус? Това да, това е единствената Лада-Рено, т.е. чиста Дачия Логан! Ама да купуват Калина или Гранта например не вярвам. Ма знае ли човек!
                      Купуват е силно казано, може и да са руснаци клиентите, но макар и рядко се срещат по пътищата.
                      Доколко са Рено, признавам си, не съм се интересувал.
                      Но Дачия определено си купуват - магазина при нас е срещу местоработата ми, и мога да кажа, че и добре ги презентират. От по-старите много карат онова дългото комби на базата на Логан.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Официалните годишни продажби на Лада в Германия са едно- и двуцифрени бройки за всички модели освен Лада 4х4 (бившата Нива). Тя традиционно си стои в хилядите.

Коментар

В Румъния някакви Дачии(стари, ръбести) имат спасители и козари. Работят и вършат работа. И Роман имат, и той в планината. То и в швейцарско има нива.... И аз имах.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първия карнивал не се славеше като безпроблемен и качествен, този как е?
                            Може би, постове 30, 33... абе:
                            тук някъде
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Автомобилът е все по-малко статусен символ и фетиш и все повече необходимост, досада и осъзнат разход. А особено това последното води до идеята за правене на сметката.
                              Не съм съгласен.Особенно за по развитите страни.За ежедневен автомобил и за работа да.Но през почивните дни си проличава към какво имат фетиш!
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Доколко са Рено, признавам си, не съм се интересувал.
                                До много, щото руски двг Евро6 няма. А и Рено е собственик на лада, москвич и так далее.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X