Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от [URL="https://offroad-bulgaria.com/member/134970-mishomishev"
    mishomishev[/URL]]Обаче аз твърдя че Доналд Тръмп не е станал САМ МИЛИОНЕР...
    Баща му е бил милионер и го е възпитал и накрая му е оставил солиден капитал който Доналд е използвал и увеличил..
    Да припомним: Шестте фалита на Доналд Тръмп

Или: Kaĸ Дoнaлд Tpъмп нaпpaви милиoни oт нaй-гoлeмия cи бизнec пpoвaл

Тоя пич е бетер кат` наш Дебелян Пеевски
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Боголюбе - това с шесте фалита съм малко скептичен...Защото този човек си е малко използвач - и си мисля че поне 3 фалита - той си ги е направил защото така му изнася и му е изгодно.
      На Дебелян парите са прекалено мръсни - предимно от кражби разликата в морала също... за жени да не говорим хич никва прилика няма

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Фалитът е финансов инструмент.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Едно от най важните умения в живота и бизнеса е като паднеш бързо да се изправиш . Доналд Тръмп явно добре го владее . Най големия грях който му намери американското правосъдие е че е плащал на разни палави девойки . Това добре щом още го може на неговите години . Само можем да им честитим на американците че си имат президент истински мъж не някоя мека китка . Навремето на Клинтън само му вдигнаха рейтинга сред мъжете покрай Моника Люински .
      Последно редактирано от sek.1; 24-01-25, 10:18.

• Обратното
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Абе знам че не се толерира политика и не трябва да има обиден език и псувни...
      Ама да говориш за дреболии по офроуд докато такива изроди (буквално) ни определят живота...
      Българин съм европеец съм натовец съм...ама тия глупаци начело направо ни съсипват живота... Занимаваме се с глупости - а най важните неща като икономиката войната и други ги неглижираме...
      Много ми идва:
      https://www.youtube.com/watch?v=UziQfdMK4Ek

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нещо не виждам как точно ще стане като първата и втората икономики в Европа са в сериозна икономическа криза . За това паднаха правителствата във Франция и Германия . В нашия бюджет има дупка от 18 милиарда която никой още не знае как ще я запушат ако гоним въобще еврозоната . Всичко това без Украйна . Даже и на Бойко му увря главата и неговите хора не подкрепиха споразумението за помощ на Украйна .

• Гаврил Груев Хлътев
        Гаврил Груев Хлътев коментира
        Редактиране на коментар
        Сериозната икономическа криза на изкарващия 19 400 милиарда доларес не е като 'разцвета и подема' на оня с 5 807 милиарда доларес
        гладна кокошка просо сънува

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Най важното от цялата работа е че парии и оръжие за Украйна няма .
        Последно редактирано от sek.1; 27-01-25, 16:36.

• Не е лесно да станеш излишен и непотребен от една дата . В най скоро време очаквам прокуратурата да прати искане за неговия имунитет . https://btvnovinite.bg/bulgaria/delj...a-borisov.html
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        МИЛИОНИ………какво си играем с хиляди,направо милиони и да затваряме сергията
        Кое е милиони бе морски? Ако мислиш че четем мисли - не е така

Четем само дебели книги и статистическа информация, мисли - все още не....

....виж за мислите на зомбираните: тях не само ги четем, даже ги предсказваме Питай в село Чавдарци

Коментар

• Нервен ми се виждаш нещо
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• Тропчо коментира
            24-01-25, 00:43
            Фалитът е финансов инструмент.
            "От всички хора взе пари-и-и-и
            И на никой не плати" ©️

Бърни Мадоф и всеки средностатистически "строител на нова България" харесват това

Коментар

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Нервен ми се виждаш нещо
              Пиш - натискай бутона "Цитат" когато отговаряш. Тва за кой е , за какво е ???
              Ако е за мен - по-далече от нервен отдавна не съм бил.

Ако помниш за какво ме банана чавката - преди много месеци му казах, че ще стане това което стана
              Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 26-01-25, 09:02.

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Не помня,не ти следя геройствата

Натискам къде искам,кой разбрал…..разбрал,няма си четем мислите я

• Гаврил Груев Хлътев
                Редактиране на коментар
                Това малко като "Ще сера където искам - който му мирише си е негов проблем".
                В живота такива са много, просто изглеждаше, че не си от тях. Наздраве!

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Трябвало да ти кажа нещо…….кажи какво е и да ти го казвам,че не се издържа вече. И много душиш за няма нищо,ако ти мирише нещо може да не е от мен

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
              ...
              Ако помниш за какво ме банана чавката - преди много месеци му казах, че ще стане това което стана
              Какво стана?

По мои спорадични наблюдения - в "Кръжока" се роят само теми за Тръмп покрай трайно основополагащите няколко други теми за това как се гледат люти чушки и прави кисело зеле.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Какво стана?

По мои спорадични наблюдения - в "Кръжока" се роят само теми за Тръмп покрай трайно основополагащите няколко други теми за това как се гледат люти чушки и прави кисело зеле.
                село Чавдарци е типичен пример как с един , двама наемника да се канализира енергията на хората, по такъв начин, че да бъде изхабена за да не направи нещо добро за обществото.
                Алегорично казано:

Да се изпикаеш в морето с цел да вдигнеш нивото му и да помогнеш на заседнал кораб си е .... идиотизъм.
                НО - ако се беше изпикал върху току-що започнал пожар в двора си - щеше да спасиш къщата.

Там умело ги карат да пикаят в морето за да помогнат на заседналия в плитчината танкер

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                  Редактиране на коментар
                  Весело е, как се рецитират опорки дето в реалния живот никой не ги е виждал. Очаквано за промитите мозъци.
                  82 000 убити руснаци поименно установени са си факт - аз имам познати и от двете страни. Мъртвите са факт от живота им.

АМА отпорките - джендъри, зелени Зделки, велик стратег Путя, страхотенн жизнь и отвратителен life - все неща дето никой не ги е виждал, ама много му пречат

• Semper_Idem
                  Semper_Idem коментира
                  Редактиране на коментар
                  Браво, дойдохме си на думата. При следващото "спорадично наблюдение на темата" началството може и да махне "черната точка". Но ти не спирай, продължавай, темата трябва да продължава да се насочва в "правилната посока".

• Гаврил Груев Хлътев
                  Редактиране на коментар
                  кой те излъга, че като нямаш аргументи 'затапващ лаф' е аргумент?
                  В детската градина някой? Или Соловоьов/Симонян гурутата?
                  'Затапващ лаф' е признак само на липса на самостоятелна мисъл.

• Ех пак дискусията отива на зле...и вместо да се зачепкат проблемите наистина се коментират маловажни глупости...
                Не съм политик нито твърд привърженик на определена партия но имам сериозен проблем със себе си - защото работя в източна фирма и виждам разликите между европейското мислене(живот) и източното(да речем).
                Много ми се щеше в форума да се изказват хора които са заети в реалното производство - защото те са реалния истински барометър на живота и промените...
                Непрекъснато слушам (и наблюдавам) от колегите си - какво мислят за нас - европейците...И нещата не са никак розови..
                Честно казано - шокиран съм от мисленето на много от съфорумците тук...Уж умни хора пък - елементарната логика куца..
                Примерно Станьо(за мен разумен човек) а и доста хора мислят че сглобяването правителството е добро..Логиката им е че по добре калпаво правителство отколкото никакво..
                А това е огромна грешка поради 2 основни причини:
                1.Нелегитимно е - всички го казват и признават и даже официално има жалби документирано и какво? Нищо? КС чакат да се произнесе а той си мълчи щото е по добре да има правителство.. С други думи - с такова поведение ние просто узаконяваме и допускаме изборните измами корупцията и прочие.И на следващите избори измамите ще бъдат с още по голям мащаб -защото се знае че няма да има осъдени...
                2.Пределно е ясно че се сформира правителство не заради интереса на народа ами просто за да се продължи да се краде и да не дойде някоя наистина сериозна партия...Вече е ясно от действията на това правителство че ще работи против нас - народа...

Е аз твърдя че по добре да няма правителство и да бъде служебно - към днешна дата служебното е по малкото зло...по малко се краде и се чакат нови избори - с надеждата да дойдат нови некорумпирани...
                Мога да ви напиша правилник на подкупа корупцията - това вече не е тайна...
                Отработването на обществена поръчка се подчинява на следните неписани правила:
                Бюджет за проекта (100 000лв) примерно...
                50% - тоест 50 000 лева трябва да се върнат обратно в София при съответния политик който се занимава с това...аргумента му е: От мен зависи изобщо тоя проект да се осъществи.
                Останалите 50 000 лева се разпределят както следва:
                25 000 за местния дерибей или власт (50%)-защото той активно знае схемата и съдейства помага-няма как да го прескочиш
                25 000 лв за реалния изпълнител - това е фирмата(човека) който ще изпълни проекта реално...
                Къде е проблема? Освен кражбите ли? Сега ще ви кажа...
                Предварително се правят разчети - отзад напред . Тоест дадена дейност (саниране примерно) реалната цена е 25 000... и на толкова се намира конкретен изпълнител... Защото проекта трябва да се изпълни добре за да няма проблеми после...
                Но.... докато се оформи документацията - цените и условията вече са се изменили... или основния проблем - докато се е изпълнявал проекта е излязал някакъв непредвиден подводен камък и изпълнителя не може да изпълни качествено проекта за 25 000... И никой не иска да остъпи неговия си дял и всеки казва - оправяй се...
                И накрая изпълнителя прави обекта за 25 000 но калпаво - защото просто е принуден...Не го е страх че ще му потърсят сметка по две причини - първо съда е доказано корумпиран(виж по горе) и второ - ако все пак влезе в съда - изпълнителя ще каже кой взима 75 000лв... и ще стане интересно...
                Затова и основния аргумент на софиянеца(политика) е : Няма да се плашиш - още никой не осъден за тази работа...
                И е прав нали??
                Е как ще се оправим?

Това е демократичния европейски начин на работа!! И той не е само в България - така е в Европа просто процентите са други... Но е така...
                И ние обсъждаме и водим битки за някакви си офроуд дреболии - а нещата които ни определят живота - се правим че не съществуват...или не ги виждаме...
                То - колкото и да мразиш политиката - ами тя ни съсипва - аз просто не виждам смисъл да правя производство или да плащам данъци!
                И съм шокиран че явно само аз мисля така както го написах...

Коментар

• Semper_Idem
                  Semper_Idem коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не, не само ти мислиш така, просто само ти си го написал тука. Някога, в зората на демикрацията имаше един "мистър 10 %". Помниш ли го. Беше много уважаван демократ и борец против комунизма, ,.........за известно време.
                  Към 2010-та процентите бяха 30. Вървим нагоре и смело напред процентите са стигнали 50. ..... Не знаех. Но не се притеснявай, тя системата се саморегулира и вероятно няма да прескочат 70%. Щото и тогава парите ще са усвоени, но няма да има какво да приемат приемателните комисии.
                  Мисля, че за Европа не си прав, там работят по-положително (впрочем и тука се научиха ама пусто бюджетно безпаричие тука по-трудно се прилага).
                  Ако нещо ще струва 100 000, изпълнителят иска 500 000. Ако политикът иска 50% ще трябва да ги осигури тия 500 000. (Всеки да си носи кръста). 150 000 се разпределят по веригата надолу, там веригата е по-дълга, трябва да има нещо и за еколозите например.
                  Накрая остават 100 000, достатъчни са за изпълнението на проекта, той се изпълнява и всичко е наред. И ....."имат хубави пътища". Мислене му е майката, не става само с ядене.
                  Впрочем, това ме накара да си спомня далечната 83-84-та година. Тогава бях студент и имах познат грък, който учеше в България. Баща му беше "някой" в държавната администрация. Та и той ми разказване за подобни схеми в Гърция ама с още по лош краен резултат.
                  Тогава вече беше замирисало на новото време, излезе указ 56, и аз много мислих как да се приложи това в България. Но не можах да си го представя тогава. А то стана без много мислене.
                  Последно редактирано от Semper_Idem; 26-01-25, 15:25.

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  "Ако нещо ще струва 100 000, изпълнителят иска 500 000................."

Знам как е в Европа и ти казвам че бъркаш...В Европа е пълна кочина просто ти не го виждаш и медиите мълчат... По това разбирам че не си участвал в корупционна обществена поръчка...
                  Хора - при сегашния режим и евроатлантическо мислене и демокрации - всеки един такъв проект е обречен на провал защото не се изпълнява от качествен сериозен фирма/изпълнител... Тоест самия провал е заложен в процедурата...
                  Я да го кажа с прости думи:
                  Фирма Х със собственик Иван е една от водещите в своята област.Иван е много сериозен и прави услуга която е много конкурентна и силна.И съответно той си работи и съществува без да има нужда от обществени поръчки просто защото е един от най добрите...
                  И примерно за конкретна обществена поръчка - Иван е казал че за да се изпълни качествено - трябват 100 000 и ще стане както трябва...
                  Политика му ги осигурява тези пари - НО ВЪПРЕКИ това Иван пак не иска да я изпълни. Защо?
                  Ами много просто... Пак заради корупцията...
                  Защото целия проект е примерно 250-300 000 лв - (100к са за Иван както е поискал и е гарантирал качество) но има един огромен проблем...
                  Иван с фирмата му трябва да се подпише под договора - което Иван категорично не ще. Защото в договора пише че Иван взима тия 250 000....
                  Тоест той се разписва че взима всички пари 250-300к а ще задържи само 100к и останалите не са за него... Ама той носи цялата отговорност за 300 000... И ако случааайно нещо се случи - няма да му търсят 100к ами ще му търсят 300к щото толкова е взел по договора нали??
                  После - фирмата му - трябва да плати данъци и оправдае тези 300 к а не 100....подкупите не се осчетоводяват...
                  Масова практика е политика да осигури чадър на изпълнителя и от НАП... и го прави но...
                  Но качествения изпълнител си има работа и свестен човек и изобщо не иска да нагазва в лайната и да влиза в такива сделки... Защото след това..вече е уязвим при проверка (рано или късно) Защо да рискува? Така или иначе той си има работа...
                  Никой сериозен качествен изпълнител - не желае да работи с корупционни политици и да участва в съмнителни схеми.
                  Запомнете го това...

Ей това е проблема - затова всеки проект се дъни и хората казват: Толкоз пари и как пък не намериха читав изпълнител..
                  И се почва: ремонт на ремонта на ремонта...

• Semper_Idem
                  Semper_Idem коментира
                  Редактиране на коментар
                  Естествено, че не съм участвал като страна в ,.......... Гледал съм отстрани, и не в Европа естествено. За там, а и не само за там информацията ми е от хора, с които добре се познавахме преди 35 г. , и които от тогава са “там". някои стигнаха доста нависоко. От време на време (все по-рядко) контактуваме и тази тема е на последно място.
                  Написах нещо твърде теоретично и обобщено в леко шеговит стил. Естествено, че реалните варианти са почти безкрайни и много по-сложни.
                  Не мога да разбера, какво те възмущава. Докато парите са средство за управление и принуда, ще бъде така. - " Това е положението, Пенке, ако можеш, преживей го"(един стар виц). Впрочем, когато пирамидите са построени, в Египет не е имало пари. Може би не е имало и корупция. Ама от тогава мина много време.
                  Някога имаше хора, които не харесваха реалния комунизам (социализъм), но рзчитаха на бъдещия теоретичен комунизъм.
                  Днес има хора, които не харесват реалната демокрация(капитализъм) но разчитат да се появи някакъв теоретичен, идеален капитализъм. Мечти. Всъщност без мечти трудно се живее.

• Мишо,

За да работят за благото на България политиците, трябва хората с реална власт зад тях да са заинтересовани от благото на България. Например, защото са инвестирали много и дългосрочно в развитието на бизнеса си тук. Дългосрочните инвестиции са в реалните сектори на икономиката: енергетика, индустрия, селско стопанство. Колко такива има според теб?
                Затова и имаме, каквото имаме...това е толкоз просто и логично.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                  Редактиране на коментар
                  точно енергетиката и индустрията ги държат 'харата зад политиците'.
                  Политиците работят за интереса на тези, от които зависят.
                  В страните с просветено население - работят за избирателите - те са контрола.
                  Във 'становете' избирателите са"няма да им гласувам" - затова и живеят като стадо за клане и сригане.

• ezhko
                  ezhko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Енергетиката и индустрията се доят, а не се държат. Справка: АЕЦ, ПАВЕЦ Чаира, Мариците, Нефтохим и т.н. Или са държавни и се точат и рушат с държавни поръчки или са взети за жълти стотинки и се експлоатират сс минимум инвестиции от чуждестранни дружества. Или и двете. Сериозен български капитал просто няма.
                  Политиците работят за тези, в които е силата. И никъде това не са обикновенните избиратели, а са хората с много пари и оттам - много власт.
                  Ако тези хора са от съответната държава, тогава полагат поне минимални усилия за нейното благо. Ако не са - положението е като в България.

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

село Чавдарци е типичен пример как с един , двама наемника да се канализира енергията на хората, по такъв начин, че да бъде изхабена за да не направи нещо добро за обществото.
                Алегорично казано:

Да се изпикаеш в морето с цел да вдигнеш нивото му и да помогнеш на заседнал кораб си е .... идиотизъм.
                НО - ако се беше изпикал върху току-що започнал пожар в двора си - щеше да спасиш къщата.

Там умело ги карат да пикаят в морето за да помогнат на заседналия в плитчината танкер
                Абе мижитурка нещастна, тук на оплакване от форума Чернока ли си го обърнал? Бенцбоса който иначе раздава обиди на ляво и надясно там тук не смее гък да ти каже. От какво точно се жалваш?
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не се чуствай обиден,просто съм откровен и там и тук.

Какво искаш да му кажа?

Гледам и на теб ти е нервно нещо 😜

• Гаврил Груев Хлътев
                  Редактиране на коментар
                  смешниците, които освен обиди нямат други аргументи ми напомнят за един шапкар дето си мисли, че е бил военен... Смешен и тъп шапкар. Определено развеселяващ
                  Предимно тъпп. Но който е бил в казарма, знае как е. Младите определено не знаят

• Много Ви моля съфорумците - това е единствената останала тема която не е пряко офроуд и модератора ни търпи...

Нека да избегнем обидите да прескочим темата за Чавдар и Чернока и да коментираме най най важните неща на нашия живот. Да не се джавкаме за незначителни неща - защото ще станем точно отражение на парламента..

Знам че по сериозните хора избягаха от форума но все пак се надявам да са останали малко...

Коментар

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                  Много Ви моля съфорумците - това е единствената останала тема която не е пряко офроуд и модератора ни търпи...

Знам че по сериозните хора избягаха от форума но все пак се надявам да са останали малко...
                  😳☝️😳

Аз бих залегнал след такова писание

🥃🥃
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                    Редактиране на коментар
                    Собственика на този форум може да има някакви пристрастия, но определено е ерудиран и умен. Виж в партизанския отряд 'Чавдарци' си е брало лайката от към мъдрост на ръководството.
                    Просто тук комплексите са по-малко.
                    в смисъл къде са Обеля, Овча купел, Младост 1 2 3 4 ...а къде е едно градче без високи блокове

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X