Първоначално публикуван от Тропчо
Преглед на мнение
Инак, поантата на всичкото са интересите на Русия. Да бъдели били уважени - убу, ма какви са те по същество? За да не раздувам безкрай, съвсем накратко - възстановяване на Руската империя, в рамките от времето на апогея ѝ, от времето на Екатерина.
Демек освен Украйна и прочее бишото съсъръ без уговорки, ами и Полша, и Финландия, и Аляска, и Калифорния. И некъф от Хавайските острови са държали некви години. Те няколко години по това време са държали и няколко острова в Бяло море - ми аз къде ще ходя на море...
Това е от след Екатерина, ама имат претенции и за Антарктида, щото твърдят, че са я открили. Те и Северния полюс си го рисуват по картите с граници по меридианите от най-източната и най-западната до плюса - техен.
Ми майна - нема как да го бъде! Как мислиш?
ПП
А като се върне времето до втората половина на XVIII, то това само за Русия разбира се. Османската и Австрийската империи, трябва да са се разпаднали и съответно всички техни територии, за които Русия има претенции да са нейни. Демек ние с барабар целия Балкански полустров (включително Гърция и част от Турция), Румъния, Чехия и Словакия. Унгария, Източна Прусия и Саксония - буферна зона.
Коментар