Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Да не пиша много, щото ще отидат повече от 45 минути.
    Сто пъти предпочитам, 45 минути да чета писан текст, отколкото толкова време да дзепам кат теле.

Инак, поантата на всичкото са интересите на Русия. Да бъдели били уважени - убу, ма какви са те по същество? За да не раздувам безкрай, съвсем накратко - възстановяване на Руската империя, в рамките от времето на апогея ѝ, от времето на Екатерина.
    Демек освен Украйна и прочее бишото съсъръ без уговорки, ами и Полша, и Финландия, и Аляска, и Калифорния. И некъф от Хавайските острови са държали некви години. Те няколко години по това време са държали и няколко острова в Бяло море - ми аз къде ще ходя на море...
    Това е от след Екатерина, ама имат претенции и за Антарктида, щото твърдят, че са я открили. Те и Северния полюс си го рисуват по картите с граници по меридианите от най-източната и най-западната до плюса - техен.
    Ми майна - нема как да го бъде! Как мислиш?

ПП
    А като се върне времето до втората половина на XVIII, то това само за Русия разбира се. Османската и Австрийската империи, трябва да са се разпаднали и съответно всички техни територии, за които Русия има претенции да са нейни. Демек ние с барабар целия Балкански полустров (включително Гърция и част от Турция), Румъния, Чехия и Словакия. Унгария, Източна Прусия и Саксония - буферна зона.
    Последно редактирано от davc; 23-12-23, 19:12.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение

Мечтите са безплатни а надеждата умира последна . Много преди надеждата ще е загинал последния украинец .
      Въпросът беше за сметката.
      Ако Украйна победи, Русия ще плаща репарации. Ако Русия победи, Украйна няма да има. Това са вариантите - или Русия, или никой (да плаща).
      Последно редактирано от davc; 23-12-23, 18:53.

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Интересно, как другарят комсомолски секретар си представя победата на Украина?

• ПП
      Забравил съм как в този форум се слагаха по два цитата в едно мнение.

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        ПП
        ПП
        Ето така

• Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение

Ако Украйна победи, Русия ще плаща репарации. Ако Русия победи, Украйна няма да има. Това са вариантите - или Русия, или никой (да плаща).
      A най-добре е никой да не побеждава, а ние балъците да плащаме сметките?

Коментар

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Ние плащаме и в момента.

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Именно.

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

A най-добре е никой да не побеждава, а ние балъците да плащаме сметките?
      Който много иска, няма никакъв проблем да внесе своята лепта - за която и да е от двете страни.

Коментар

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        За всяка война са нужни поне двама идиота и поне един негодник, който да е третия, дето печели, когато двама се карат от балъци като нас.

Сто пъти предпочитам, 45 минути да чета писан текст, отколкото толкова време да дзепам кат теле.
      ...
      ...
      Ае, стига бе! Предпочиташ да четеш интерпретациите на някой, вместо да се запознаеш с източника?
      Аре-аре! Не на мен тия.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        Лайна по пътя колкото искаш.

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        На комсомолците им е важна пропагандната линия.

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        @davc: в случая Карбовски няма никакво значение. От 45 минути интервю Карбовски му се събират няма и 2-3 минути говорене, беше си монолог на Арестович. Гледната му точка е наистина интересна и си струва да се чуе. Най-малкото не очаквах именно той, като безспорен авторитет, да ги каже тези неща.

То изчезването на Украйна върви с пълна сила . Това че препълнените гробища са ги кръстили алея на славата едва ли им помага с нещо . https://www.youtube.com/watch?v=Umcs...BA%D1%96%D0%B2 Залужни иска 500 000 мобилизация вероятно за да покрие загубите от " успешната " контраофанзива а Зеленски просто няма от къде да му ги вземе . https://epicenter.bg/article/Zaluzhn...yna/335640/7/0 Такива на една скъпа автомивка до нас има колкото искаш . Карат ги все млади момчета дето нямат 30 . Като го питах един що не е на фронта запали гумите Иначе са големи патриоти . Военната психология казва че патриотите обикновено загиват в първите 6 месеца до една година . Долу горе да тогава и украинците проблеми нямаха . Скоро да си чул нещо за такива чисто фашистки формирования като Азов които в началото бяха много актуални ? После идва ред на прагматиците . Това са хора реалисти които по никакъв начин не искат да са там но нямат пари да се откупят и гледат ден за ден как да оцелеят . Без значително числено превъзходство в техника и личен състав с такива хора войната няма как да спечелиш . То се вижда и по резултатите от контраофанзивата. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20231130_104823_181.jpg Прегледи:0 Размер:936.0 КБ ID:6948606
      Последно редактирано от sek.1; 24-12-23, 08:37.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Колеги мене друго ме притеснява . Такива торти с отрязани човешки крайници са си поръчвали обикновено за рождения ден на фюрера най извратените надзиратели от концлагерите . На нашите само пречупения кръст в средата им липсва . Колко трябва да ти е извратена психиката за да си поръчаш торта с отрязана детска главичка ? И колко извратен боклук трябва да си за да я изядеш .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Пикаме си на историята ...и показваме новото лице на желаещите да бъдат първи сред първите ..

То изчезването на Украйна върви с пълна сила . Това че препълнените гробища са ги кръстили алея на славата едва ли им помага с нещо . https://www.youtube.com/watch?v=Umcs...BA%D1%96%D0%B2 Залужни иска 500 000 мобилизация вероятно за да покрие загубите от " успешната " контраофанзива а Зеленски просто няма от къде да му ги вземе . https://epicenter.bg/article/Zaluzhn...yna/335640/7/0 Такива на една скъпа автомивка до нас има колкото искаш . Карат ги все млади момчета дето нямат 30 . Като го питах един що не е на фронта запали гумите Иначе са големи патриоти . Военната психология казва че патриотите обикновено загиват в първите 6 месеца до една година . Долу горе да тогава и украинците проблеми нямаха . Скоро да си чул нещо за такива чисто фашистки формирования като Азов които в началото бяха много актуални ? После идва ред на прагматиците . Това са хора реалисти които по никакъв начин не искат да са там но нямат пари да се откупят и гледат ден за ден как да оцелеят . Без значително числено превъзходство в техника и личен състав с такива хора войната няма как да спечелиш . То се вижда и по резултатите от контраофанзивата. Натиснете снимката за да я уголемите Име:IMG_20231130_104823_181.jpg Прегледи:0 Размер:936.0 КБ ID:6948606

Ми кво се коркаш тогава - именно ти постави въпросът, кой щял да плаща, а ето че си напълно наясно и убеден. Поне за себеси!
        Никой няма да плаща, защото Украйна я няма (или поне изчезването ѝ върви с пълна сила, към еднозначен резултат).

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Така де и понеже няма смисъл да наливаме в каца без дъно по добре ако нашите 100 БТРа са ни толкова непотребни да ги нарежем за скрап . Сега цената е сравнително висока и ще се изкара някой лев за българската икономика . Смисъл да се опитваме да освестяваме мъртвец няма . Украйна е като мумията на Ленин добре изглежда отстрани ама е умряла отдавна .

• davc
          davc коментира
          Редактиране на коментар
          ...
          Последно редактирано от davc; 25-12-23, 21:43.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Ето къде отиде това което Украйна в момента проси по цял свят . https://www.youtube.com/watch?v=a8Wg...annel=ALEXMOSS

• Губиш си времето davc

Коментар

Ми кво се коркаш тогава - именно ти постави въпросът, кой щял да плаща, а ето че си напълно наясно и убеден. Поне за себеси!
          Никой няма да плаща, защото Украйна я няма (или поне изчезването ѝ върви с пълна сила, към еднозначен резултат).
          А варианта Украйна да си я има, макар и с орязани територии? И понеже не може да победи (или поне не може , ако нещата останат във вида, в който са в момента)- Русия не плаща? Т.е. и вълкът сит и агнето цяло?
          Гледната точка на Зеленски, че единственият изход от войната е победа за Украйна с връщане на всички анексирани територии, далеч не се споделя от всички украинци. Вече.

Залужни например със сигурност не е от тях. Или дори теоретичски да мисли, че е така, поне в прав текст, казва, че практически няма как да стане, поне за сега. А на Зеленски никой не му е гарантирал, че ще стои вечно на поста на който е. Политиката му вече достатъчно ерозира и очевидно трябва да се промени нещо кардинално (пак според Залужни например- около 500.000 нови мобилизирани + около 400 милярда долара + тотален количествен и качествен превес в цялата военна техниа. От къде??), така че нещата да тръгнат на някъде. И то при условие, че Западът остане на линия, не само на приказки, ами и на дела. Нещо, което в последно време също позачезна в плашещи размери. Реално, ако не са американците, тея дунди от западна Европа са въздух под налягане. Впрочем горе-долу в тая рамка се движи и интервюто с Арестович, за което сподели @Тропчо

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
            А варианта Украйна да си я има, макар и с орязани територии?
            Това не е вариант за решение на въпроса, а негово (на решението) отлагане!

Ако на Русия ѝ се остави това, което окупира през последните (вече практически) десет години, тя просто ще попоеме въздух и след някоя (съвсем не мъгливо далечна) година, ще продължи докато окупира цяла Украйна. А ако реализира това, ще продължи по програмата, която съм конспектирал малко погоре (мнение №1636). Още повече, че от десет години руши Украйна, но още допреди петнайсет окупира половин Грузия, а от Молдова никога не е и излизала. Преди две години опита в Казахстан, ма китайците ѝ биха здрав и несимволичен шут. А и в Азърбайджан нищо не е приключило, както и да изглежда отгоре-отгоре.
            Т. е. неминуемо идва нашият ред (това тук, някои го очакват с нетърпение, за да си подмият задниците, както казва един - практически - бивш много ценен участник, ама разбрах, че си регистриран съвсем наскоро, а това е дълга история) и тогава всичките тези тук наши умотворения, вече няма да са абстрактни философИи и чесане на клавиатури, а съвсем реално яйце на г@за. ...НИ !

Коментар

Такива торти с отрязани човешки крайници са си поръчвали обикновено за рождения ден на фюрера най извратените надзиратели от концлагерите.
              Това кака Кури ли ти го каза? Не ѝ вервай - лъже, преяжда с луканка!
              И Късопишков да е бил - същата стока.

Първо на първо, това не са човешки крайници, а реплики на отломките на един от "жалоните на робството" (или там, както точно го каза един от авторите му).
              Второ на второ, долкото имам понятие, ти имаш деца - е, на рождените им дни рецитали от творчеството на Вапцаров ли изнасяте, или режете торта. Евентуално с фигурки. Щото аз има две деца на сумарна възраст 40 години - и барем 30-ина пъти съм рязал торта с фигурки.

Коментар

Това не е вариант за решение на въпроса, а негово (на решението) отлагане!
                Значи все пак си гледал клипа с Арестович? Това поразително много прилича и на неговата визия по въпроса. Въпросът е дали това, което се прави в момента, е правилният начин за решаване на проблема? До голяма степен съм склонен да се съглася с неговите варианти за решение. Замръзяване на настоящия конфликт. Поне за момента той е неразрешим с военни средства- Украйна няма шанс. ИЛИ е разрешим с военни средства, но ако се спази формулата на Залужни. А аз лично не виждам, как това би могло да стане сега. Не, че не може, НО тези от които зависи не го правят.

Тема за размисъл:
                Генерал Бен Ходжис: Не Украйна, а ние, Западът, се провалихме в контраофанзивата на украинската армия
                https://fakti.bg/world/842813-genera...ainskata-armia

От статията
                Също така украинските военни, заедно с висши американски колеги, започнаха да разработват нова стратегия във войната с Русия за 2024 г. Според Welt „големите планове“ на Киев се доказват и от списъка с желани оръжия, изпратен от Съединените щати: в него са изброени хеликоптери Black Hawk и Apache, изтребители F-16 и F-18, ракетни системи с голям обсег, танкове Abrams, дронове и боеприпаси.
                В приятелски кръгове това аз го говоря от поне 1 година и всеки ме будалка и мисли за фантазьор. Аз- дето съм господин никой?! Това всичкото може/ше да стане факт в рамките на 1-2 месеца.

Ако на Русия ѝ се остави това, което окупира през последните (вече практически) десет години, тя просто ще попоеме въздух и след някоя (съвсем не мъгливо далечна) година, ще продължи докато окупира цяла Украйна. А ако реализира това, ще продължи по програмата, която съм конспектирал малко погоре (мнение №1636). Още повече, че от десет години руши Украйна, но още допреди петнайсет окупира половин Грузия, а от Молдова никога не е и излизала. Преди две години опита в Казахстан, ма китайците ѝ биха здрав и несимволичен шут. А и в Азърбайджан нищо не е приключило, както и да изглежда отгоре-отгоре.
                Т. е. неминуемо идва нашият ред (това тук, някои го очакват с нетърпение, за да си подмият задниците, както казва един - практически - бивш много ценен участник, ама разбрах, че си регистриран съвсем наскоро, а това е дълга история) и тогава всичките тези тук наши умотворения, вече няма да са абстрактни философИи и чесане на клавиатури, а съвсем реално яйце на г@за. ...НИ !
                Това на последък го чувам често, включае от наши "проатлантически" политици и е плоска спекулация. Не мога да се съглася. Гореспоменатите държави до една не са членки на НАТО! България Е член на НАТО. Стигането до този сценарии е директен сблъсък с НАТО. Путин или който и да е там негов наследник може да е всякакъв, но не и ненормален самоубиец. А човек, който е склонен да допусне такъв развой на нещата (относно България), значи не вярва в НАТО. Ако това е възможно и стане, НАТО е несъстоятелна и безмислена организация и по-добре да го затварят.
                Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• disko04
                  disko04 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Така като гледаш тукашната компания с която си пригласяш, колко още мислиш България ще е член на НАТО?

• ....
                Последно редактирано от sonda; 24-12-23, 23:32.
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X