Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Ауди S8/A8 4.2 1998-2002г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Ауди S8/A8 4.2 1998-2002г

Добре няма да спорим като е купиш,е провери по номер рама за цени.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

Айде колеги!....Помагайте,че съм харесал една S-ка и направо съм болен! Казвайте,какво да гледам като я купувам и какви ядове да очаквам,че само хубави работи слушам за тях,а това не ми харесва много!
      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Re: Мнения за Ауди S8/A8 4.2 1998-2002г

Незнам какво толкова ти харесва в тази кола, нито вози добре, нито е широка вътре, окачването е с малки ходове и "пробива" при сравнително малки неравности, за разлика от на Мерцедес и БМВ.

Преди време съдружникът ми имаше 2.5 тди куатро 180к.с., от най-последните, е т'ва не излизаше от сервиза. Естествено, беше купена на старо. Интересното е, че само с двигателя и скоростите не е имало ядове. За нещастие, беше преди 7-8 години и не помня подробности.

4.2 много често харчи масло и то яко, за проблемите със скоростите и окачването си знаеш... за мен тази кола не си заслужава, но от друга страна нямам такъв близък сервиз...
        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

....а така!
          Дизелът определено дори и не го гледам! ....4.2 моторите за много здрави и за вървене мисля,че няма какво да ги оплюем!...Скоростите и на Опел и на Ауди и тн. все са си 2000-3000лв ремонта,такаче по-добре да ги правя на нещо,което ми доставя удоволсвие при пътуване!За возията ми е ясно,че няма нищо общо с Мерц-а,а за БМВ не иска да говоря,защото определено не ми е любимите коли!
          Главното,което ми харесва в колата е вървенето и поведението на пътя!Карах S8 700км и наистина много ме израдва,а това при мен се случва много рядко!...Ако проблемите ми са само окачването и други дреболии,значи определено ме устройва,защото на тези неща им знам лека! ....

Коментар

свържи се с колегата verter (jeep подфорума) той е голям фен на ауди и мися, че ще ти е от полза. Поздрави
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              свържи се с колегата verter (jeep подфорума) той е голям фен на ауди и мися, че ще ти е от полза. Поздрави
              Благодаря колега!
              Ще изчакам малко,ако сам се включи и ако го няма,ще го смутя на ЛС!

Коментар

Това за маслото е малко легенда , зависи от колата . Моята при смяна масло я зареждам на макс по щеката. Около 7500 - 8000 км . доливам 1 литър и нивата са в нормите до смяна. Доста Аудита съм сменил , най апетитен към масло си беше 2,7 би турбото . А за посещенията в бокса да , чести са и обикновенно солени. Сегашната ми е старата S6 -1996 год . с 4,2 . За сега само консумативи съм сменял ,оправдава си репутацията за здравина ( Карам я малко над 30000 км. което за Ауди не е малко ). При мен е само на бензин разход извънградско -11 до 12 , в града 18 - 20 . Имам приятел който кара такава каквато искаш да си купиш на ГИ , ще останеш много изненадан от разхода , много по малък от гореспоменатия. Наистина е удоволствие да караш с по голям мотор , кеф цена няма - успех.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                  Това за маслото е малко легенда , зависи от колата . Моята при смяна масло я зареждам на макс по щеката. Около 7500 - 8000 км . доливам 1 литър и нивата са в нормите до смяна. Доста Аудита съм сменил , най апетитен към масло си беше 2,7 би турбото . А за посещенията в бокса да , чести са и обикновенно солени. Сегашната ми е старата S6 -1996 год . с 4,2 . За сега само консумативи съм сменял ,оправдава си репутацията за здравина ( Карам я малко над 30000 км. което за Ауди не е малко ). При мен е само на бензин разход извънградско -11 до 12 , в града 18 - 20 . Имам приятел който кара такава каквато искаш да си купиш на ГИ , ще останеш много изненадан от разхода , много по малък от гореспоменатия. Наистина е удоволствие да караш с по голям мотор , кеф цена няма - успех.
                  Почвам да се радвам,като се включат такива колеги!
                  Разхода го знам добре,но не искам да споделям реалният,да не ме нападне някой и тн.! ...Водил съм много спорове с различни хора за ГИ и смятам,че всеки сам трябва да взима решения.....а моето е да има! Харесал съм едно 360к.с. с ГИ и много запазено и стегнато!Не се плаша от ремонтите,защото аз и Голф да взема наливам сумати пари в него! .....Та сега мисля да се кача на такова,защото оправдава всичките ми искания и желания!За куатрото само хубави неща знам за тази кола,единственият проблем е висящият лагер,на който не разбирам,какво му се плашат толкова....тези неща са си консумативи!За маслото също съм наясно,че 1л. на смяна ще долея,но не го намирам за проблем.....да не споделям впечатления от АМГ и Купра,че да не обидя някой! Колко данък плащаш на тази кола колега?!....Аз съм се приготвил за 500лв грубо! ....Само с тези скорости дето ме плашат,но мисля,че са поправими(2500лв) .....ти на какво мнение си?

Коментар

Ще направиш грешка като минеш от Бенц на Ауди ама ти си знаеш .
                    Чичо ми караше една пура на времето след това мина на 124-ка после ма S-ка .Преди 5 години незнам кво му щукна и продаде S-ката и взе S8 , кара го 1 година и го продаде .
                    След това реши че ще кара 7-мата серия и нея кара 1 година и пак си мина на S-ка .
                    И аз от няколко дни се возя на Бенц ама CLK с V8 и кефа е голем така че взимай Бенц 8мак и се радвай на разглобените магистрали в България .
                    Лудак

Коментар

Данъка е различен - по местоживеене , около 600 -650 лв . Може и по малко ама ...... трудно. За ск. кутия съм ремонтирал на Оллроуда - малко по скъпо от лимита който си определил . Обаче той си беше със старата кутия , за мултитроника чудеса съм слушал откъм цени .

Коментар

По тукашния форум на Ауди се загледах и там казват,че проблема с автомата на осмака е отстранен при С серията,но какьв му е проблема и дали е така идея нямам,знаех че им куца автомата само.

На жената пак и отказа втората снадка на автоматичната антена,ще трябва май да купувам нова на цена 2 кутии цигари.Почна нещо много да се троши,излизат му само 2 снадки,а третата си трае.

Мани майтапа,това алиминиево окачване може да ти сьздава проблеми в Бг,но щом си свикнал да наливаш пари и Аудито няма да те оплаши.Скачай и споделяй кое как е.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                          Ще направиш грешка като минеш от Бенц на Ауди ама ти си знаеш .
                          Чичо ми караше една пура на времето след това мина на 124-ка после ма S-ка .Преди 5 години незнам кво му щукна и продаде S-ката и взе S8 , кара го 1 година и го продаде .
                          След това реши че ще кара 7-мата серия и нея кара 1 година и пак си мина на S-ка .
                          И аз от няколко дни се возя на Бенц ама CLK с V8 и кефа е голем така че взимай Бенц 8мак и се радвай на разглобените магистрали в България .
                          И така да е колега.....Ще купя по-натам някой С 500 ,аз съм се зарекъл одавна,но определено при мощните двигатели съм фен на 4х4! ....Ще покарам и аз малко Ауди,пък после,ако толкова се разочаровам ще се върна към Мерц!

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                            Данъка е различен - по местоживеене , около 600 -650 лв . Може и по малко ама ...... трудно. За ск. кутия съм ремонтирал на Оллроуда - малко по скъпо от лимита който си определил . Обаче той си беше със старата кутия , за мултитроника чудеса съм слушал откъм цени .
                            Дай малко конкретика,ако обичаш! ....Недейте така само да подмятате и да оплюем накрая колата възоснова на слухове и клюки! ...Не казвам,че колата е перфектна,но дайте конкретни примери: "на тази кола ремонта на скоростите е 19 999лв,а окачването е 13000лв ,за да можем да правим равносметка дали си струва и на какво трябва да е подготвен бъдещ собственик на такава!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Мани майтапа,това алиминиево окачване може да ти сьздава проблеми в Бг,но щом си свикнал да наливаш пари и Аудито няма да те оплаши.Скачай и споделяй кое как е.
                              А така! ....Теб като те видя някой ден......ще те черпя,докато припаднеме!
                              Инфото от кухнята е следното: ....При А8 има проблем с блока на автомата,но е лесно решим -700/800лв!
                              При С8-цата е решен този проблем след 2000г и колата като цяло е много здрава и безпроблемна на фона на предишните С-ки до 2000г!.....Окачването не ме плаши!....Аз по Мерц-а дадох 2000лв да сменя цялото окачване,а на Аудито определено не смятам да му се вманиячавам толкова! ....На Аудито съм намерил комплект окачването....с моята отстъпка ми стъпва на 900лв и друго страшно невиждам....лагери,накладки и дискове....не са колосални суми!

Коментар

Я сега пак погледни , дали цената е за окачване на посочената кола. И какво разбираш под окачване ( всичко под колата ,или някое тампонче) .За цените то е лесно ,никой не оплюва колата . Читава кутия се продава от 3500 до 6000 лв. без гаранция ,не е нова. За рециклирана в Немско 18000 как ти звучат. И не се плаши от цени , купувай и карай . А подръжката на едно МПС се тълкува различно от всеки .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X