Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прокълнатото злато

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прокълнатото злато

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    А вие, приятели, намирали ли сте нещо?
    бе ти сериозно ли го задаваш тоя въпрос в обществен форум?!?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      бе ти сериозно ли го задаваш тоя въпрос в обществен форум?!?
      Еееееее, няма нищо, де, кво толкова ? Нали сме приятели? И ние имаме вкъщи една златна, турска пендара с дупка в единия край, сигурно е била на гердана на някоя мома. Намерил я е дядо ми, когато ходил за риба по Марица.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Моя мъж намери едно златно дамско синджирче 14 каратово злато на улицата, сега е в къщи, някъде съм го захвърлила, аз не нося злато и само трупам, хи-хи-хи.
        Ако ще идвате да ме ограбвате имайте предвид, че притежавам най-опасното оръжие на света :-)
        Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
        Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

А ако това е истина и го пазиш не е редно. Отиди при някои златар и не взимаи пари а доплати изработка и си вземи нов накит - чист. Това е начина да се отървеш от него; преживяли сме го.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Нищо не давам на златар, само събирам.
            Тук има един грузинец, има пръстен, много масивен и в същото време много елегантен - представлява старинна златна монета, леко огъната по пръста и е споена върху самия пръстен, много красиво и оригинално, а не като сегашните боклуци дето ги продават по магазините, едни такива ръбести и безвкусни и толкова лошо изработени, ша кажеш, че малки деца са ги дялали.
            Само DIESEL !!!

Коментар

Мишо нали няма да спориш със старите хора . Намереното злато трябва да се смени с ново иначе носи нещастие. Ако ме послушаш ще ти кажа къде се намира твоят двойник.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Абе, сетих се за една друга история. като нищо може и да е истинска, още повече познавам лично човека за когото се отнаса, а човека е ... собствената ми прабаба
                Или по-точно, втората жена на прадядо ми, реално нямам никаква кръвна връзка с нея (и по-добре).

Та значи, тая блага женица, която почина на 98 или 99 години, никой не знае със сигурност, беше легендарна със свойството си да не работи. Пъргава, жилава, може цял ден да обикаля и да клюкари, но работа в общоприетия смисъл да подхване - не! Въпроса беше принципен. А обяснението и по въпроса беше направо легендарно: била на около 15, когато все пак с 300 зора, успели да и връчат една мотика и да я пратят на царевицата. Навела се, копнала веднъж и изровила турска лира - от ония огромните, дето са около 3 сантиметра в диаметър. Приела това като знамение, че не е създадена за работа и никога повече работа не подхванала.
                Естествено, може и да е пълна измишльотина, но наистина имаше такава монета и си я пазеше до последно.

Та .. късмет!
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

интересно, защо умря преждевременно топ-археолога Китов. Нумизматите твърдят ,че има бая неща, които са появили на борсата от него, та се извинявам проклятие има, да не говорим за една гробница при пирамидите " Гиза" преди 75г. Знаете края.
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                    Мишо нали няма да спориш със старите хора . Намереното злато трябва да се смени с ново иначе носи нещастие. Ако ме послушаш ще ти кажа къде се намира твоят двойник.
                    Преди години намерих на тротоара голяма златна халка, продадох я на един златар, а с парите взех касетофон за колата. След няколко дни я разбиха и го задигнаха...
                    0887 61 66 21 - Катя

Коментар

По местата дето ходим на лов, Мишка има много копано от местни и вносни капацитети. Със сигурност намират разни неща. Лично аз съм намирал само няколко пъти лопатите и кирките прилежно скътани за следващият път. Веднъж сина ми до една такава разкопка намери връх от стрела, монета и някаква останка като от връх на меч и внимание.......един куп гилзи от калашник. не знам каква история се е разиграла, но намерените предмети бяха подредени на един плосък камък и явно бяха забравени. Още са в къщи.
                      А относно проклятието, със сигурност има нещо. Легендите винаги носят в себе си частица истина ! В случай че си намерил нещо, или си на път да го намериш, ВНИМАВАЙ ! Има си ора за всичко.
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                        интересно, защо умря преждевременно топ-археолога Китов. Нумизматите твърдят ,че има бая неща, които са появили на борсата от него, та се извинявам проклятие има, да не говорим за една гробница при пирамидите " Гиза" преди 75г. Знаете края.
                        Не ме вълнува темата ви, но за Китов - това беше един голям учен, широко скроен човек, бохем. Бил съм две поредни години с него на разкопки. Археологическата бригата е от 20-30-40 човека. Археолози, студентки, доброволци и обикновени пияници. Един голям купон с почти денонощни запои. Как си представяте старши научен сътрудник Г. Китов с кирка в ръка да копае скришом иманета? Всъщност аз не помня въобще да съм го виждал с кирка. Има ли тайна, която може да се пази от 3 българи? А от 30?
                        Мир на праха му, чудно е че живя толкова дълго по този начин. Той не беше от хората, ценящи елементарните материални блага.
                        Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                          Зависи , стар не означава компетентен.
                          А иначе никога с никого не споря, ако аз самия не съм компетентен. Но и никога не се срамувам да попитам, когато нещо не разбирам, не схващам, не познавам .....................
                          Само DIESEL !!!

Коментар

Чета с интерес и си спомням следната случка - преди доста години сънувам няколко пъти едно и също - в различни вариации, но винаги с един и същ край - малка съм, на двора на баба ми на село, играя си и разливам някаква вода от кофичка или нещо такова и водата отмива пръстта и отдоло се показват сребърни и златни монети и винаги на едно и също място... И така...минава време и аз забравям този сън...един ден обаче отивам да видя дядо и баба и се сещам за него и им го разказах. Те само се спогледаха, помълчаха и баба ми каза - "хм...ти да не бида идеш да ровиш там...да не си посмяла!" И аз естествено казах - не, но пък ми стана много интересно защо тя реагира така и почнах да ги въртя на ръжен да ми кажат. И накрая с дядовото съгласие баба ми разказа следното. Те били младо семейство, баща ми бил бебе още и една вечер баба ми сънува следният сън - един глас се появява от нищото и и говори в сънят и - "Стани булче, да те заведа и да ти покажа къде има заровено имане във вашия двор, че сте много бедни..." И баба ми сънува, как го пита - ами аз не те виждам - как така ще ми покажеш - и гласът отговаря - ще ти казвам откъде да минеш. И тя сънува как става и тръгва а гласът и дава ориентири - мини покрай сайванта, сега покрай чешмата, сега покрай ореха и така...по двора я развежда докато в един момент и казал спри - в краката ти е. Вечерта ще поръсиш едно колело брашно или пепел и сутринта - иди виж каквато стъпка се е отпечатила - такова животно курбан да заколите тук и тогава да го търсите..." Баба се събудила, но цял ден тоя глас кънти в главата и, и мира не и дава, но тя не смее да каже на дядо ми- върл комунист, атеист и ...изобщо абсурд да вярва в подобни глупости. Е да ...ама се побърква от напрежение до вечерта и дядо забелязал и я попитал какво и е, и тя хъката-мъката му разказала за съня. Той се смял и я понахокал, но тя му казала - не, аз ще ида довечера и ще поръся брашно, и не те карам да ми съдействаш, но на сутринта искам само да дойдеш с мен да погледнем заедно, че ме е страх нещо... И дядо - нали млада булка - да не и строши хатъра - обещал, мърморейки, че го занимава с простотии. Отива баба, поръсва плътно брашно един кръг на мястото и си ляга в тръпно очакване. Сутринта като просветнало, вече не я сдържало и замъква дядо до мястото. И като отиват там и двамата замръзват на място от ужас. В средата на кръга имало абсолютсно ясен отпечатък на мъничко детско стъпало. Имането искало човешка жертва - а те имали бебе. ..Дядо и казал веднага да го помете в една лопата и да го хвърли в канала и да забравят за това. Ужасили се и пазили тайната години- годишнини, до моят сън. Аз се втресох като ми го разказаха, чак тръпки ме побиха и се постарах да забравя това също както и те. Минаха години....отиваме на море с мъжът ми и детето в едно село Българево до нос Калиакра при приятели. На двора има беседка и вечерта в нея се събират на салати и ракийки всички съседи и ние. У съседите се оказва, че летува момче от Сандански - запален иманяр. И се започват едни разкази...едни случки...и се стига точно до проклятията върху заровените иманета. Аз си спомням разказът на моите старци, които вече не бяха живи и надавам ухо.. А момчето каза така - всяко имане е заровено с наричане - от сорта - "ако някой чужд, ами не аз или моите зеца го намери и открадне - да му изсъхнат ръцете, бял ден да не види, до девето коляно децата му да страдат, да пукне, да съхне да вехне" и от сорта гадости...които всъщност са си живи клетви, които хората може би несъзнателно са нареждали, криейки имуществото си от чужди ръце, но всички сме чували каква е силата на клетвата... После момчето каза, че когато тази проклетия е от човек, който вече е умрял, става десеторно по-силна, но си имало начини да се развали и да може да се вземат вещите или парите с различни ритуали, курбани и т.н. Каза, че обикновено се пали огън на мястото и сутринта се гадае по пепелта. Само едно нещо има, каза той, което с нищо не може да се повлияе - появи ли се бебешки крак върху пепелта- няма разваляне и няма мърдане - ако се разкопае, жертва ще има!

И така, аз притихнала и ужасена изслушах всичко това и дълго време потръпвах, когато си го спомнях... но сега темата ме подкани да ви разкажа тази странна и страшна - лично за мен история...

Коментар

Аз пък колко съм висял на тоя баир на Синеморец, където намериха колесница .....пууу, копай бе
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от Atallaya Преглед на мнение
                                Преди години намерих на тротоара голяма златна халка, продадох я на един златар, а с парите взех касетофон за колата. След няколко дни я разбиха и го задигнаха...
                                Е, то ако разбиваха колите САМО на тези, дето са намерили злато, ехееееееееееееее .....................
                                Само DIESEL !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X