Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прокълнатото злато

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прокълнатото злато

За чакалите знам, и в нашето село ги има, чУвал съм ги много пъти, но все прз нощта. Къщата на баба ми е последната, от там нататък само кър, а около дерето хората имат лошия навик да изхвърлят трупове на животни, та вероятно затова се събират чакалите.

Като ученик бях се пощурил да ставам иманяр, а желанието ми се усили, когато се запознах с едно момче в София, беше студент по Археология и копаеше постоянно, имаше разни сестерции /ако не греша/, тетрадрахми и още куп старинни предмети, пищови, ками, накити ...........

Съжалявам за калеко ти, гадна работа, горкия човек ..............
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Вие с тия среднощни теми ме разбивате направо, някой ден и аз ще си купя багер и почвам... Айде разкажете още някоя интересна историйка, че да мога сънувам разни делви със злато...

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        За чакалите знам, и в нашето село ги има, чУвал съм ги много пъти, но все прз нощта. Къщата на баба ми е последната, от там нататък само кър, а около дерето хората имат лошия навик да изхвърлят трупове на животни, та вероятно затова се събират чакалите.

Като ученик бях се пощурил да ставам иманяр, а желанието ми се усили, когато се запознах с едно момче в София, беше студент по Археология и копаеше постоянно, имаше разни сестерции /ако не греша/, тетрадрахми и още куп старинни предмети, пищови, ками, накити ...........

Съжалявам за калеко ти, гадна работа, горкия човек ..............
        Ми понякога се случват и тези неща, но животец!
        Но от близо 6 -7 месеца и аз се интересувам доста за иманярството. Тъйче можи да разкопаем някво старо дворче с бира в рака в бъдещите месеци!

Коментар

Хах, навремето за една нощ така разкопахме двора на една роднинска баба, че сутринта като видяла какво е чудо отишла да се оплаква на кмета, че германците през нощта й бомбардирали градината и изкопали огромни трапове. Не че беше много в ред, ама беше и голяма хитруша. Оплакала се беше, и че й съборили комина с бомбите ама това беше нагла лъжа - коминът й падна при едно земетресение. Абе, много чудеса ми е видяла тиквата, ама беше то...

Коментар

Тихомире, ти сега допълнително ми наливаш масълце, мене малко ми трябва да полудея на стари години!

Митко, съкровището на Вълчан войвода се търси също толкова усилено в България, колкото и съкровището на Чингис Хан в Монголия. Може пък ти да си късметлията, казват, че най-често големите съкровища се откриват от НЕиманяри и НЕархеолози и то съвсем случайно, както например е открито Рогозенското съкровище.

Колега Белов, така е, представям си какъв шок е преживял Георги Китов, когато е взел в ръцете си Маската на тракийския цар. А най-гадното в цялата работа е, че тази безценна по рода си находка и била изнесена и продадена в чужбина .
            Само DIESEL !!!

Коментар

Абе ако са някакви си там турски жълтици лошо няма - намираш, продаваш. Ама да изтъргуваш древно тракийско съкровище - е това е вече за трепане!
              Само DIESEL !!!

Коментар

Започвайте да четете
                http://treasures.zonebg.com/tsb1.htm
                това е за начинаещи, за по напредналите има и форуми ...
                LZ1NBN

Коментар

Тихомире, ти сега допълнително ми наливаш масълце, мене малко ми трябва да полудея на стари години!
                  Мишо, по нашия край има много извадено и още повече ненамерено злато. Мога да ти разправям часове наред за легендата за тунела от Царевец и Трапезица до крепостта Раховец, по който се смята, че е избягал от турците Шишман, и където е скрита тарапаната(монетарницата) и библиотеката на българските царе. И още много други. Само да имаш желание и приличен апарат ще те заведа на места, където гарантирам, че ще намериш някоя и друга медна или сребърна монета. А защо не и златна?... Само да имаш крака да обикаляш и ръце да покопаеш.

Първоначално публикуван от Нейчо Наков Преглед на мнение
                  Започвайте да четете
                  http://treasures.zonebg.com/tsb1.htm
                  Това е точно едно от нещата, които имах предвид по-горе за четене.

Коментар

А като как си представяте древен тракийски цар да е погребан само с маската си на суратя? То чиновете от армията му са погребвани със все инвентара си. Малко странна работа иии понамирисваща. Толкова за Китов, лека му пръст.

Коментар

Ох, много въпроси имам!
                      А кажете как става това заклинание, де! За лука и убитите животни разбрах, ама дали е само това?
                      Само DIESEL !!!

Коментар

Колега, дядо ми е първия тракторист в Родопската местност. Преди време в едно с. Кочаш дядо ми си урял с ДТ-то и случайно спрял тракторат и утишал под една сянка да хапва. Какво да види. Където е урал на 50 -60 м от него нещу се издигало, утишал видял, и кво да види. Глинено парченце, а по на татак злато. Зел го, увил го в кърпата си и го занесал на селото да го покажи на всички в кръчмата, обаче имал един нагъл Турчин от Свиленград, който одарил дядо ми и го взел и отпрашил някъде извън България. Дядо ми до ден днешен го проклина и се ядосва, че сега ако беше го продал сигорно щях да се разкарвам с Bugatii. Но по добре честно и достойно, от колкото Алчно и недъгаво.
                        Аз даже ако намеря нещу някой ден, Заклевам се че ще го дам в някой музей, не ми трябват милиони, не ми трябва алчен живот, просто кътче спомен от нещу значимо...
                        Но в моя район, преди 2 години една жена от турция дошла с една карта и намери злато под една тикла и тя изчезна "уж" полицията я бе задържала, но кво стана с този случай всичко потъна в калта.
                        Преди години също така един овчар в селото, всеки божи ден обядвал на един голям камък и имал предчуствието че има злато под камъка, но все не му стигало времето да провери. Ала един ден пасял си овцете и гледа камъкат обърнат, заобиколил го и видял остатаци от гърне....

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          Не само за турското, за всяко имане важи. Една от легендите за Вълчан войвода гласи, че е намерил огромно римско имане и заедно с ограбеното от него и бандата му го скрил на три различни места, като на най-голямото където оставил нишани за останалите две поставил грамаден рубин под процеп в пещерата така, че само в един ден в годината в 12 през нощта луната да го огрява и червен лъч да показва точното местонахождение на пещерата. А всички, участвали в укриването изклал с изключение на поп Мартин и любовницата на Вълчан млада туркиня. Легендите за него са много и коя от коя по-различни. Но е факт, че е съществувал действително.
                          Добре, де, ако е намерил римско злато ............... извинявай, ама него проклятието не го ли е закачило?
                          Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                            А като как си представяте древен тракийски цар да е погребан само с маската си на суратя? То чиновете от армията му са погребвани със все инвентара си. Малко странна работа иии понамирисваща. Толкова за Китов, лека му пръст.
                            Хаха, имаме познал верния резултат! Точно, само дето много малко хора си дават сметка за това. Маската е само една нищожна част от даровете заравяни при погребение на царе. Ама така е, всичко е свършен факт.

Добре, де, ако е намерил римско злато ............... извинявай, ама него проклятието не го ли е закачило?
                            Ами явно е знаел какво да прави и да се предпази. Все пак лудия поп Мартин е бил неотлъчно до него. Но да ти кажа и Вълчан не е бил много щастлив, ревността му му отровила живота, казват, пък и умрял немил-недраг.

Ох, то тая свършване няма ама стана късно и е време за почивка. Лека нощ и да сънувате имане, ама запомнете добре мястото! Пък ваденето е лесна работа....
                            Последно редактирано от Тихомир; 29-05-11, 01:48.

Коментар

Ако е вярно това, че около заровеното злато, или златото в старо дърво, се образуват разни окиси и други хим. процеси които го правят да ''танцува'', защо тогава казват /според теб/, че само през нощта на Еньовден може да се види? Значи легендата е вярна.
                              Само DIESEL !!!

Коментар

Ако е вярно това, че около заровеното злато, или златото в старо дърво, се образуват разни окиси и други хим. процеси които го правят да ''танцува'', защо тогава казват /според теб/, че само през нощта на Еньовден може да се види? Значи легендата е вярна.
                                И аз точно това се чудя, но този отговор е доста труден за достъп.
                                Първата причина според мен е нещу общо с Луната...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X