Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нуждая се от голяма помощ за задача на Pascal

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нуждая се от голяма помощ за задача на Pascal

В интервала от еМ до еН не е задължително да има число, кратно на 6, без значение, в този ред на мисли, как са дефинирани еМ и еН...

оффтопик: има ли бан при ЛС с кода?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    "безкрайност" значи безкрайно голямо число, а не "достатъчно" голямо число.
    в случая идеята беше за второто...
    Последно редактирано от p-pleven; 19-05-11, 18:20.
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      В интервала от еМ до еН не е задължително да има число, кратно на 6, без значение, в този ред на мисли, как са дефинирани еМ и еН...

оффтопик: има ли бан при ЛС с кода?
      Какво има да им дефинираш? 2 числа. И не, не е задължително между тях да има кратно на 6. И програмата пак ще работи. Просто се добавя въпросния if.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Какво има да им дефинираш? 2 числа. И не, не е задължително между тях да има кратно на 6. И програмата пак ще работи. Просто се добавя въпросния if.
        ами циклим допълнително с ИФ
        Публикувайте отговор

Коментар

ами циклим допълнително с ИФ
          Не допълнително. Един единствен if преди цикъла. Нищо повече. Цикъла пак си е през 6, и пак си е съшия.

Нямаме никакво основание да проверяваме нещо, можещо да се изчисли, по 6 пъти. А и по оня начин с деленето, я ми обясни каква стъпка трябва да сложиш, ако се зададе интервал 1.2345 до 657.8934, така, щото остатъка от делене да е нула. Предварително ти казвам че няма да работи.

Толкова за "универсалното" решение.

Истински универсалното решение е просто да се намери първото число, и да се цикли от там нагоре със стъпка 6. Работи със всякакви числа, стига да са по възможностите на компютъра/езика за програмиране.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Струва ми се, че се увлякохте. Що не питате първо, машината, на която задачата се решава, кое прави по-добре - сравнение, целочислено делене или делене с плаваща запетая? Колко ефективно се връща назад в кода - я си представете, че е с барабанна памет и циклите са кошмар? Или направо, да зарежете плаващата запетая и да си вземете библиотеката за сметки с големи числа, та да ви мирнат главите?

Коментар

Така чета и чета и нищо не ми влиза в главата. Гледам един сайт и от там немога да я напиша тази програма. Ако някой може да я напише ще съм благодарен. Трябва ми програмата: Program
              Var
              Begin ..т.н
              TT-Tuning Team
              АСК Добрич

Коментар

Нацелваш "закачката" в задачката, щото:
                1. Ако числото е верно реално (с нещоси след запетайката) забравяме за всичко писано...
                2. Ако Н=1, М=6 и търсим първото кратно на 6 трябва да се пробваме от 1 до 6 шест пъти кое е първото кратно
                3. Ако на другарката по мате.. информатика и скимне и каже на изпита: я да ти дам 70 произволни числа и ни прецака с нито едно кратно на 6?
                4. При делението без остатък/с остатък може само да "наливаш" всякакви числа на входа и да гледаш на синия екран кои са кратни на 6 АКО има такива...
                точка 4 ме кара още веднъж да се кефя на варианта да се тества всичко поради точка 3...
                Апък.. ползването на библиотеки за специфични сметки и обектно програмиране... направо ни праща светлинни години напред при решаване на първоначално зададената задача...
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                  Така чета и чета и нищо не ми влиза в главата. Гледам един сайт и от там немога да я напиша тази програма. Ако някой може да я напише ще съм благодарен. Трябва ми програмата: Program
                  Var
                  Begin ..т.н
                  Кажи си направо, че ти трябва дипломата. За тази вечер можеш да научиш достатъчно Паскал, за да я напишеш. Лошото е, че много свирепо те мързи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Кажи си направо, че ти трябва дипломата. За тази вечер можеш да научиш достатъчно Паскал, за да я напишеш. Лошото е, че много свирепо те мързи.
                    Да ти кажа чесно нямам и намерение да науча Паскал когато и да е било. Невиждам смисал как може да се учи досовска програма в университет, и то в земеделска специалност.....
                    TT-Tuning Team
                    АСК Добрич

Коментар

Да ти кажа чесно нямам и намерение да науча Паскал когато и да е било. Невиждам смисал как може да се учи досовска програма в университет, и то в земеделска специалност.....
                      По-добре научи Паскала, отколкото като едно време да те блъскат по кепето и да се мъчат да ти втълпят, че по-голема нАука от Устава (на БНА) - НЯ-МА !
                      Публикувайте отговор

Коментар

Нацелваш "закачката" в задачката, щото:[LIST=1][*]Ако числото е верно реално (с нещоси след запетайката) забравяме за всичко писано...
                        Не, не забравяме. Моя код ще си работи, независимо какво има след запетаята. Твоето предложение няма да работи. Закачка няма никаква. А и не е ясно дали самата даскалица може да се задълбочи толкова.

Ако възможностите на променливи от тип "double" или "extended" не са достатъчни за интервалите, които ни интересуват, работи се със съответните библиотеки или езици за прогремиране за работа с такива числа. Алгоритъма и структурата на програмата си е все тая.

А даскалицата може да ви "прецака", ако не сте си научили урока. Иначе - трудно.

Конкретната задача е на такова ниво, че практически нищо по-лесно от нея не може да се съчини. Не и за повече от тройка.

Има и една дребна подробност - Изкарването на екран на големи интервали числа може да се окаже че трае по-дълго, отколкото е продължителността на учебния час, че и на учебния ден, ако сте много настоятелни.

Коментар

По-добре научи Паскала, отколкото като едно време да те блъскат по кепето и да се мъчат да ти втълпят, че по-голема нАука от Устава (на БНА) - НЯ-МА !
                          Закога да я уча след 10 дни свършва семестъра и повече няма да имаме информатика до края на следването...... сигорен съм, че няма да седна след време и да правя програми на ПАСКАЛ.
                          Последно редактирано от Деян Давидов; 19-05-11, 19:09.
                          TT-Tuning Team
                          АСК Добрич

Коментар

Силно се "притеснявам", че наистина и "копи-пасте" кога е работящ...
                            "double" или "extended" са "понятия" от ТУРБО Паскала, което не означава, че класическия Паскал не може да работи с подобни числа...
                            А относно "синия екран" - щом се напъваме да му стъжним живота респективно и на ниско ниво (ТХО-то примерно), може да предвидим нещо от сорта: изкарай 10, 20 ... ХХ... резултата и чакай да натисна някое копче... Всичко е въпрос на бенчмарк...

Закога да я уча след 10 дни свършва семестъра и повече няма да имаме информатика до края на следването...... сигорен съм, че няма да седна след време и да правя програми на ПАСКАЛ.
                            Е няма да пишеш на Паскал нищо, но ще си компетентен и ще участвуваш в нАучни спорове като този...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Така изглежда, че и българския няма да ти е необходим........
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

...Е няма да пишеш на Паскал нищо, но ще си компетентен и ще участвуваш в нАучни спорове като този...
                                Прочетох всички мнения...доволен съм, че почти не пострадах.
                                Този цитат, според мен е квинтесенцията на цялата тема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X