Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нуждая се от голяма помощ за задача на Pascal

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нуждая се от голяма помощ за задача на Pascal

Знам че такива теми не са много много харесвани но имам огромната нужда от помощ за да напиша тази задача на Pascal. Ако някой може да ми помогне ще съм глагодарен, че утре трябва да я предам.

Задачата: Да се състави програма, която извежда на екрана всички числа кратни на 6 в интервал от 0 до зададеното чрез въвеждане от клавиатурата число N. Да се изведе броят на числата, кратни на 6 в зададения интервал.
    TT-Tuning Team
    АСК Добрич

От: Нуждая се от голяма помощ за задача на Pascal

Поне да беше написал, докъде си стигнал със задачата. А така, по всичко личи, че искаш някой да ти я направи цялата.

И да, никой няма да ти я реши. Само ще те разпилеем от бъзик.

Коментар

Алгоритъм ли ти трябва или код? Кода се пише лесно ако имаш работящ алгоритъм... Имаш ли?
      В общи линии:

- първото число като го разделиш на 6 - има лиостатък от делението? да/не; ако е да - числото не е кратно, ако - не ->числото е кратно на 6 и въвеждаш в някакво множество (не масиж, понеже не знаеш колко размерен трябва да е)...
      - повтаряш същото действие със следващото число, но проверяваш: [следващото число] = N ? да/не? "да" - проверяваш горното, дето написах; извеждаш резултатите,; край на програмата ........ "не" правиш проверка дали има остатък от деление и продължаваш със следващо число.... въртиш тоя цикъл докато [следващото число] = N
      Публикувайте отговор

Коментар

Айдее, още един кандидат за бъзик.

Коментар

Пуканките ги набавих. Остана биричката.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ба, едно време бая бири изпих в междучасията от курсови задачи по паскал.... Инж.. !!!!
            Даже ТУРБО Паскал.. Алооооо...
            Публикувайте отговор

Коментар

Айде и аз да се кандидатирам за бъзик.
              Паскалския синтаксис не го помня.

C=0
              Чети N от клавиатурата
              i = 0 до N ако i/6 с остатък 0 то (1.изведи i и 2.C++)
              изведи C
              край.
              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
              Walter Rohrl
              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

...Ясене, още един!

ПП: Айде едно жокерче - броя на числата кратни на 6 в интервала от 0 до N е кристално ясен още с въвеждането на N.
                Последно редактирано от sparkybg; 19-05-11, 14:33.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ПП: Айде едно жокерче - броя на числата кратни на 6 в интервала от 0 до N е кристално ясен още с въвеждането на N.
                  Като гледам условието, сме в час по информатика в 8-ми клас, а не на конкурс по програмиране, така че не ни трябва оптимално бърз алгоритъм.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

бърз, бавен - на младежа това не му върши никаква работа, той СЪЩО не помни паскалския синтаксис.

А колкото и да е бавен, пак е много по-добър от p-pleven-ския, който освен бавен изискваше и управление на паметта.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                      Като гледам условието, сме в час по информатика в 8-ми клас, а не на конкурс по програмиране, така че не ни трябва оптимално бърз алгоритъм.
                      Да, затова и компютри, дето до вчера изчисляваха ядрени взривове, днес едва се справят с редактиране на документ от 5 реда.

Коментар

п-плевенския e примерен и не е нужно да се ангажира памет, а може да се флуди резултата на екрана на телевизора.. изобщо - подходите са n на брой, като n е броя на хората, които предлагат решение...
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                          п-плевенския e примерен и не е нужно да се ангажира памет, а може да се флуди резултата на екрана на телевизора.. изобщо - подходите са n на брой, като n е броя на хората, които предлагат решение...
                          Мда, и оценките са n на брой, точно като подходите.

Коментар

sparky, трай сега. Едно време компютрите са били дървени, програмистите - железни и затова беше такова шоу в края на 2000г. Не, че нещо стана, де.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              sparky, трай сега. Едно време компютрите са били дървени, програмистите - железни и затова беше такова шоу в края на 2000г. Не, че нещо стана, де.
                              Напротив. Компютрите бяха железни (буквално), а програмистите - дървени.
                              Сега са "миши", демек програмират само с мишка, в краен случай и с втория и бутон. И като им спре интернета, спират да програмират.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X