Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала. V3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми в работата на портала. V3

Нямам проблем, но да попитам какво стана с форума от снощи към 23:30, защото се ускори доста, а от ъпдейта на Опера от 11 към 12 положението беше трагично, та трябваше да спирам дори JavaScript-а, за да мога да отварям линкове и да скролирам в темите с човешка скорост. До вчера беше голямо чакане след първоначално отваряне на форума - примерно 5 секунди след кликване на линк и той тръгваше да се отваря.

Вчера по обед имаше леко забързване, но от вечерта направо хвърчи. Почти толкова бързо, колкото и последната Опера 11.64. Вероятно някой скрипт е забавял ужасно целия сайт, а поради бъг в новата Опера, ефекта се усеща осезателно.

Коментар

• Re: Проблеми в работата на портала. V3

Ако пак забави, пусни един фаербъг (или подобно) и ми пиши какво се мотае. Аз поне го гледам почти локално и няма как да видя ако нещо се мотае заради интернет връзката.

Коментар

Не е от интернет връзката. На същата връзка с друг броузер (и със стара версия на операта) няма проблем на същия компютър. Също така други форуми с vBulletin нямат проблеми тук. Само този с Опера 12.хх, но от снощи се държи нормално.

Коментар

А това е от операта, точно както си казал, някой скрип цикли и се мотае

Коментар

E аз за това питам каква е промяната от снощи Защото такава би трябвало да има. При мен не е сменяно нищо, така че остава нещо да е пипнато (към по-добро ) във форума.

Коментар

Ами не е пипано нищо освен ако Yahoo UI не са си фикснали скриптовете (ама не ми се вярва).

Коментар

Нещата почват да идват на мястото си и май всичко опира до "работно време" в България

В първите 5-10 секунди от отваряне на началната страница на форума (http://www.offroad-bulgaria.com/forum.php) скролирането дали с врътката на мишката, дали просто натискане на стрелка надолу, става все по-бавно в момента. Кликване върху линк все още реагира почти мигновено.

Коментар

• От: Re: Проблеми в работата на портала. V3

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  Може ли малко по подробно, при мен не се получава, откъде отиваш за ново мнение и т.н.
                  Моля те кажи ми и с какъв браузър си.
                  Проблема изчезна , към ново мнение отивам със синята стрелка.
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Сега си инсталирах последната опера, ами не намирам да е бавно, скролва се идеално, може би трябва малко да си поиграя за да натрупа кеш.
                    Има ли как да погледнеш какво се мотае - нещо подобно на фаербъг ама за опера.
                    Последно редактирано от Daniel; 28-09-12, 08:02.

Коментар

• Re: От: Re: Проблеми в работата на портала. V3

Било е нещо локално.
                      Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        Сега си инсталирах последната опера, ами не намирам да е бавно, скролва се идеално, може би трябва малко да си поиграя за да натрупа кеш.
                        Има ли как да погледнеш какво се мотае - нещо подобно на фаербъг ама за опера.
                        Наистина моята опера е доста ползвана от както смених компютъра, а това са три години и половина. Ползвам я и за основен мейл клиент, rss рийдър за 20-на сайта и със сигурност се е позадръстила. Сега пробвах на чиста инсталация на друг компютър (реално същия, но на виртуална машина, като е ограничена от към RAM и само две ядра) и там върви сравнително добре форума в основната страница.

Вместо Firebug, Операта си има Dragonfly, който се ползва за тази цел. Ще трябва да си поиграя да видя кое точно бави в целия процес. Общото ми чувство е, че сайд бара с новините и клипчетата бавят, но за сега е само чувство, тъй като го държа затворен и не гледам какво има там. Но тъй като той липсва в подфорумите, а там се работи нормално, то може причината да е в него.

Коментар

Успях да я смотам операта - пуснах и турбото и сега работи 10 пъти по бавно но пак няма забавяне в скрола, просто страниците се зареждат ужасно бавно.

Коментар

Турбото се ползва при бавна връзка - примерно през 3г в някой забит район. Тогава минава през техните сървъри и всичко се компресира, включително и картинките, а флашовете са забранени по принцип и трябва ръчно да се цъкне на тях, за да се заредят. Примерно някоя от темите за пътешествията и разходките имат по над 60мб картинки на страница, което е направо невъзможно да се зареди през 3г или по-лошото - при edge (за gprs-а на един от операторите няма да споменавам).

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                              Дани когато написах това вече бях в службата и там си беше наред. Но в къщи проблема си стои и почва да ме изнервя защото не знам как да го оправя. Натискам синята стрелка за ново мнение Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4272.jpg
Прегледи:1
Размер:113.6 КБ
ID:5412626 отива където трябва но след секунда връща страницата най- отгоре и почва да мига търсачката Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4270.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5412628 . Пробвах със излизане от форума Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4274.jpg
Размер:74.5 КБ
ID:5412629 и на ново регистрация Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4275.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5412630 но малко след това търсачката пак почва да мига. Пробвах и рестарт Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4276.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5412631 на компютъра но няма управия. По натам не знам как......
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Имаш някакъв проблем в браузъра, за съжаление така дистанционно не знам какво е - може да му зачистиш кеша, или да го деинсталираш и инсталираш наново.
                                Пробвай и няколко пъти да рефрешнеш страницата като задържиш бутона F5 + refresh.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X