Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репутация, точки и гласуване. Сериозни нарушения!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Репутация, точки и гласуване. Сериозни нарушения!

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
    Кво става тука, гледам че е пълнолуние, да не би да има нещо общо
    ПЪлнолУдие колега, моя изразявайте се по-точно без да спазвате необходимата граматична форма

Коментар

Нещата се поизясниха, що ли не отиде към приключване тая тема.Май ще е най-добре за всички
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Колеги, вече минахме границата - вярно вчера е бил най-гадния ден в годината, както ни информираха по телевизията.

Предлагам ви да спрем дотук с писането и да починем поне 24 часа, да имаме време да си подредим главите.

Лека нощ!
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          ...всички потребители да имат равен брой точки при гласуване и този брой да не е голям! Така репутациите ще се трупат по-бавно, но пък ще са по-истински и ще се намали възможността да се създават виртуални величия, които да се чустват недосегаеми зад голямата си репутация! А и по този начин ще намалее страха у потребители с по-ниска репутация да гласуват открито срещу потребители с голяма репутация, защото и да има "отмъщение", то няма да е смазващо, т.е. вота няма да е подвластен на страх или някакви подмазвачески подбуди!...
          Ето, едно добро и конструктивно предложение,
          което подкрепям с "две ръце"!!!
          Даже съм съгласен да почна от 0(нула) с репутацията,
          за да е справедливо.

Относно тюрлюгювеча, забъркан с вотовете?!
          Мисля, че няма какво да се добави и обсъжда повече.
          Прекалено люта излезе тая манджа.
          Толкова люта, че от последиците и се осра целия форум.
          Не съм страна и като такъв искам само да ви кажа,
          че не съм особено горд от тия 8 страници
          на форума към който принадлежа.

Подкрепям Венци Петров, за непоколебимоста
          с която реши проблема в полза на правилата и морала на форума.
          Но и заявявам, пред всички, че в момента в който се усъмня
          и най-малко, че има административна манипулация на вота,
          ще напусна ВЕДНАГА.
          Дано, след тая "случка" станем по-силни и мъдри!!!
          Иначе?!...Ще ни убие.

Коментар

И сеа кво стана? Техничарите срещу пътеписците. После обратно.
            Да ви имам проблемите ... Аз например не раздавам червени точки. Квото имам казвам на човекът пред всички. Събранието да решава кой крив - кой прав.
            Е, зелени понякога давам, колкото и рядко да е.
            Сам донякъде съм скептичен за такава форма на оценка. Макар че по-разумна не ми е известна. Идята за непререкаеми авторитети обаче честно казано ме стряска.

Коментар

Мен пък си ме кефи системата за гласуване, който злоупотребява си е негов проблем, и да имаш много точки, може да ги загубиш, обратното важи с пълна сила. Венци е прав да се впряга Обер, все пак той може да прави всичко с точките на всички, ако поставиш чесността му под съмнение, каде отива всичко???
              Не искам да се приема като заяждане, не се познавам с много от вас, Чавдар съм виждал 1 път, но не мисля, че е проблем да му се иредят 30 души ако ги е издразнил, дамм, важното е да стане ясно за него и за тях, какъв е проблемът, да се изчисти ситуацията и да не се водят червеноточкови войни.
              Не мисля обаче, че прави чест това, че адмистрацията отвори тази тема, не прави чести и липсата на 1 отговор от основният герой, не прави чест и още много неща около нас. Ние като разумни същества обаче трябва да си вадим изводи и да внимаваме кога се палим и защо, гневът е лош съветник. Каза се много тук и да си призная смесени чувства питая. От 1 страна тъкмо се радвах, че след проблемите преди всичко е отшумяло. Сега пак проблеми с репутацията... Е добре де, това какво общо има с офроуда, че такъв огромен интерес? Клюката си е рентабилна инвестиция от време за повечето Българи, а?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                И сеа кво стана? Техничарите срещу пътеписците. После обратно.
                Да ви имам проблемите ... Аз например не раздавам червени точки. Квото имам казвам на човекът пред всички. Събранието да решава кой крив - кой прав.
                Е, зелени понякога давам, колкото и рядко да е.
                Сам донякъде съм скептичен за такава форма на оценка. Макар че по-разумна не ми е известна. Идята за непререкаеми авторитети обаче честно казано ме стряска.
                + 1
                Аз не мога да се сетя кога съм дал последно червено, а и дали съм давал изобщо...
                Виж зеленото е яко, особено като намериш някой особено полезен чертеж, а?

Коментар

Аз смятам наказанията за неправилни!
                  Да нарушихме правилата, и ще си понесем наказанието!
                  Но какво стана с господин репутация, нима ще се измъкне чист???
                  Все още си мисля, че когато всички точки в репутацията са червени, и само една зелена. Няма как да стане от 93т. на 100т.

Официално отправям молба към Венци Петров:
                  Венци, приятелю аз съм реален човек като теб. Не се вълнувам от виртуални репутации. За това молбата ми е, ако може махни ми цялата репутация да стане 0 и ми забрани индекса както си направил със себе си. За да не може никой да гласува за мен, както и аз за никой!

П.П.
                  Ако искаш дай служебно моята виртуална репутация на V93, халал да му е!
                  П.П.2
                  Сетих се и още едно предложение под ника на V93 може да се напише вместо МОДЕРАТОР=МЪЧЕНИК!
                  Последно редактирано от vladi333; 23-01-08, 01:14. Причина: Втори послепис
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

В заключение бих казал, че старата поговорка: Кой каквото сам си направи - друг не може да му го направи.

След продължителната параноя на тема смехотворни опити за "атака" от страна на други форуми, накрая се видя, че най-лесно е да се компроментира и окепази форума от вътре... Точно, защото когато вътрешни хора си позволят да интерпретират правилата и правят изключения с каквито и да е намерения(знаем всички с какво е постлан пътя към Ада)... става като в нашенския КАТ(по-кратко не мога да го кажа)...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И като съм тръгнал да критикувам нарушителите на правилата... Освен наговоренето гласуване има и още едно нарушение... от Венци...

Венци, мисля че цялата тази тема е нарушение на правилото за публичнообсъждане на точките за репутация. А ми се струва, че то единствения шанс тази система да просъществува. Оплаквания на бележки, публични предложения за промяна(но без примери), възстановяване на точки и наказания при нужда, всичко това е ОК. Но няма смисъл от публични обсъждания на каквото и да е. Гласуването е анонимно и предназначено за точно едни определени очи. При нарушение евентуално и за очите на администратора, но до там.

П.П.: Колкото до фиксирането на равен не голям брой точки за гласуване съм много "ЗА". Ако е възможно фиксирането според типа на участника, то може да е различно(но в малки граници) за групите "Младши участник", "Утвърден участник", "Старши участник" - например 1, 8 и 10. Евентуално и +ПЛ да носи още 1 - 2 отгоре.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

1. Правила се формулират от всяко стремящо се към развитие общество.
                        2. Те се формулират именно затова, за да се спазват тогава, когато по една или друга причина даден индивид би постъпил различно и навредил на развитието на обществото.
                        3. Наличието на мотив е последното нещо, което може да служи като оправдание при умишлено нарушаване на правилата.
                        4. Всеки може да наруши правило, почти всички правила, но е добре да носи отговорност за действията си още преди да ги е извършил и впоследствие.
                        5. Големи хора да си решават проблемите, топейки се един друг в интернет..., при това раздавайки си някакви точки.... да кажем, че по моите разбирания не е мъжка постъпка.
                        6. Вижте това, когато поемате отговорността за нарушаване на правилата.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F2%E0%EA%FA%E2
                        7. Хората са способни на много нетипично поведение когато са афектирани и когато действията им са групови. С това нито омаловажавам смисъла на мненията изказвани от колегите, нито ги оправдавам пред администраторите но ... е факт.
                        8. Един човек беше казал "живей така, че да не се срамуваш от казаното за теб, дори то да не е истина" - цитата е по памет, може да не е точен
                        9. Айде да си говорим за джипки, планини и пътешествия, че ще ни се смеят децата
                        P.S. Извинявам се за това, че досега пренебрегвах системата за оценка и не съм дал нито един вот, а съм прочел толкова много интересни и ценни неща. Ще се опитам да се поправя вбъдеще.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Моето скромно мнение:
                          Дали трябва да има наказание-технически да.Морално...не мисля.Не държа на ВИРТУАЛНА репутация.Хората,които ме познават са си изградили РЕАЛНА такава.
                          Към Венци Петров:Не ти завиждам.В този случай си между чука и наковалнята.Но ако не беше отворил темата,нямаше и да се разчуе така и нещата щяха да се разрешат мирно и тихо,без да се бие тъпана,но...
                          Истината е,че "червената атака" на "Червената Бригада"(в това число и аз) беше породена от няколко фактора,между които:съмнение за "самогласуване"(мисля вече е потвърдено),обща дразнителност,настройване по един или друг начин "на" и "срещу" хора във Форума,двуличност.И това в течение на времето.Гласувал съм по съвест и убеждение.В този случай за мен е без значение за кое точно мнение.И затова по-горе написах-технически.За което си поемам наказанието,което е 500 точки.Гледам и на Йори е толкова,значи ни е такова явно...И 5000 да е-казах...
                          Явно за някои хора точките са прекалено важни,за да трупат самочувствие,за това напълно подкрепям казаното от Влади333 и "дарявам" моите на в93.Да си се дуе на спокойствие.
                          Към "Червената Бригада":Не смятам че сме постъпили неправилно.Чест прави на всички,че си казаха гласно мнението.Съжалявам единствено че стана точно по този начин,но по-добре така,отколкото никак.Респект!!!
                          П.П.Венци,дължа извинение за единствено това,че макар и косвено допринесох за нарушаване на конфиденциалноста на гласуванията.
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                            А той защо не се защитава къде е?
                            Eдно съвсем елементарно обяснение дали бива? Чавдар днес до късния следобед се е занимавал с неща, които са му далеч по-важни от делата на форумните интриганти и в процеса на това беше видян от няколко души от форума, в т.ч. и от най-големия си политически приятел Йордан Колев, който с Голфа си мина на сантиметри от краката му (може само да се гадае какви са били думите, които устата на колегата изричаше в този момент, но едва ли са били особено за пред хората ... ).

След приключване на делата си за деня, Чавдар отиде на кръчма, където в компанията на истински приятели прекара някой и друг приятен час, без дори и да подозира каква драма се е завихрила във форума и без да има представа, че тези, които от няколко дни са повели психологическа война срещу него, са побързали да започнат с подмятания, че се е покрил.

Съжалявам, колеги, посипвам си главата с пепел, че не съм бил дежурен до компютъра, но обещавам сега да не си лягам докато не дам някои отговори на изсипалите се върху главата ми хули.

За съжаление, към момента все още не успявам да намеря някакви сериозни аргументи и обвинения сред написаното от героите, дръзнали да се опълчат срещу лошия V93. Не съм и по никакъв начин изненадан, защото за сметка на някаква конкретика намирам само злоба и подлички инсинуации, които са напълно в стила на хората, които са ги използвали. Но за това - по-късно.

Като начало искам да отговоря на най-странното обвинение, което май ми беше хвърлено от едно момиченце.
                            Става въпрос за някакво мое лошо отношение към колегата Асен Даскалски по време на разходка.
                            Честно казано, това направо ме хвърли в тъча, защото ме поставя в положение да доказвам, че нямам сестра ...
                            Доколкото си спомням, с колегата сме се засичали само един единствен път на разходка. През м. май миналата година, по време на прехода в Родопите. И това засичане беше твърде за кратко, защото малко след навлизането по черно над Якоруда Тойотата (беше с шосейни гуми) на колегата забуксува на мокрия терен при едно изкачване.
                            Единствените действия от моя страна в този случай бяха следните: тъй като карах на къса дистанция зад колегата, в момента в който той запъна, аз го задминах отдясно през изровен от дъжда участък от пътя, изкачих се над него и спрях с готовност да му окажа съдействие с теглене, но до това не се стигна, тъй като той се отказа да продължи с групата и се завърна на асфалта.
                            Що се отнася до коментари ... То известно време след прехода, колегата ме видя в София и ме попита "Ти защо ме задмина? За да ме теглиш ли?". Отговорът, естествено беше "Да".
                            Единственият коментар, който евентуално бих могъл някога да направя по повод на тази случка може да е бил, че Тойотата е била с неподходящи за условията гуми. Виж, съвсем спокойно може да съм изкоментирал, че за бой е човекът, който беше подвел Асен, че ще карат заедно, а после без да го предупреди така и не се яви на сборния пункт, оставяйки го сам сред джипове, подготвени за каране по черно ...

Така и не разбирам какво ще да е било моето прегрешение спрямо колегата, за което говори девойката, а още по-малко пък откъде kaishin твърди "Потвърдена информация" за нещо, на което той просто няма начин да знае какво точно се е случило и дали изобщо нещо се е случило, при положение че нито е бил в Родопите с нас, нито пък някъде се е виждал с мене, та да види и чуе нещо ...

Явно обаче "червената бригада" или както там са се кръстили, е възприела тактиката един да подхвърли едно обвинение, а след малко друг да "констатира", че то било факт. Доказателства, естествено, не са нужни. Важното е да се хвърля кал - все нещо ще полепне ...

Та така, това беше по този въпрос.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

...Така и не разбирам какво ще да е било моето прегрешение спрямо колегата, за което говори девойката, а още по-малко пък откъде kaishin твърди "Потвърдена информация" за нещо, на което той просто няма начин да знае какво точно се е случило и дали изобщо нещо се е случило, при положение че нито е бил в Родопите с нас, нито пък някъде се е виждал с мене, та да види и чуе нещо ...
                              Аз пък си спомням "един друг човек",който също не беше на една "друга разходка" ,след което изсипа страници с "компетентни мнения"...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Изобщо не смятах да се занимавам с броене на точки, но за съжаление съм принуден от следните долнопробни инсинуации:

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                                Ето обяснете как се качва репутацията, като има само червени ?
                                Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Това наистина е много странно, защото след толкова червени точки репутацията му се е повишила
                                Е, радетели за честни отношения, вие какво ще кажете сега? Май нещо хич не му е чисто на приятелчето работата....
                                Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Е ти видя ли много зелени вотове? И въпреки това за същия (!!!) период рейтинга му се е покачил доста
                                Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                                Но какво стана с господин репутация, нима ще се измъкне чист???
                                Все още си мисля, че когато всички точки в репутацията са червени, и само една зелена. Няма как да стане от 93т. на 100т.
                                Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                съмнение за "самогласуване" (мисля вече е потвърдено)
                                За съжаление, виждам че и много уважавани от мен хора като giorgio и Явор са клъвнали на подхвърлената стръв.
                                За колегите, у които са възникнали някакви съмнения в резултат на направените инсинуации, искам да поясня, че отговорът на "загадката" е съвсем лесен и се крие тук, а математиката е елементарна:

Налични към начало на "бойните действия" на партизаните от "Червените бригади" - 98 т.

На показаните скрийншотове са част от вотовете от последните 3 дни до към 23:30 ч. на 21 януари. Точките към този момент - около 95. Разбирам, че в последствие, през деня на 22-и са слезли на 93.

За изминалите 3 дни има и 2 или 3 положителни вота.
                                В един момент В. Петров е изтрил тази част от негативните вотове, които е преценил като злонамерени и отнетите от тях точки автоматично са били възстановени, което е довело до "повишаване на рейтинга".

Не мисля, че тук има нещо сложно и неясно. Не мисля и че хората, които са хвърлили обвиненията са толкова неграмотни, че да не могат да направят една такава сметка.

Ето защо намирам за безкрайно нагло хора от групата, която в продължение на 3 дни направи чудесна демонстрация на злоумишлено манипулиране на системата за гласуване, да ме обвиняват в това, което те самите са направили.

Аз няма как да си "самогласувам", защото цъкането върху бутона в собствена публикация не прави нищо друго освен да покаже информация за вота, получен за нея и точките към момента.
                                Аз нямам регистриран нито един друг ник, чрез който да вляза и да се самовъзнаграждавам. Единственият ник на близък мой човек, регистриран във форума, не би ми донесъл абсолютно нищо, просто защото има рейтинг "0".
                                За разлика от други хора, аз нямам навик да пиша "На ти едно зеленко", та да мога да разчитам на ответен жест.
                                Аз заявявам, че никога и по никакъв повод не съм искал от когото и да било да ми "цъкне едно зеленко" и никога и по никакъв повод не съм участвал в някакви организирани действия за даване или отнемане на репутация.

Освен това държа да добавя, че в нито един момент не съм искал от администратора някакво възстановяне на отнетите чрез масирания негативен вот точки и привеждам следните цитати от мои ЛС, изпратени до В. Петров през последните дни по този повод:

Първоначално публикуван от V93
                                П.П. Това не ти го пиша за да ми "нулираш брояча" за червенките. Остави ги както са си! ...
                                Не съм искал да триеш нещо. Просто давам пример за това, че според мен, в момента срещу мен се води война, организирана от споменатата група, което е най-малкото доста досадно. Нямам никакъв проблем да приема, че някой не е съгласен и не одобрява някакво мое мнение и в никакъв случай не съм от хората, които ще кажат "Не приемам реплики". Напротив, всеки е добре дошъл с аргументи да ми покаже, че някъде не съм бил прав. Ама да ме атакува, просто поради факта, че изобщо съм изказал някакво мнение или поради това, че някой си смятал, че в този форум трябвало да има само еди-какви си хора ...
                                ОК. Пак да повторя. Въпросът изобщо не е в точките. Репутацията ме вълнува дотолкова, доколкото да видя дали хората смятат за полезно/интересно това, което пускам. Оттам нататък кой бил първи, втори и петдесети не мисля, че е важно. Класирането е важно при състезанията ...

Вече въпросът е принципен и е за това какъв да бъде форумът. Аз смятам, че това, което ти си написал на началната страница и си декларирал по един или друг повод се разминава с това, което някои юнаци се опитват да направят, но там вече ти си знаеш.

Във всеки случай, аз мисля, че не е случайно това, че напоследък често се появяват оплаквания и коментари по отношение на ставащото във форума . И, като изключим някои известни ни случаи, далеч не всички са злонамерени.

Спазването на законност и ред изобщо не предполага произвол на разпасали се "ченгета".
                                Поне не и според моите "книги" ...

Та, такива ми ти работи, драги колеги модератори, с горните си изказвания вие просто се доказвате като най-обикновени лъжци и клеветници!

Извинения от вас нито очаквам, нито ще ви искам, нито ще приема.

В заключение на тази част от изложението си отново ще се самоцитирам:

... Ето ти я вчера демонстрацията. Подобна акцийка може безпроблемно да отреже достъпа до форума на някой участник с по-малко "активи", който е имал неблагоразумието да настъпи по мазола неподходящите хора. Също така може и изкуствено да надува рейтинга на участници, които са в добри отношения с такива хора ...
                                За съжаление, трябва да констатирам, че злонамерената манипулация на системата за гласуване във форума въпреки всичко може да се смята за постигнала успех, защото направи демонстрация какво може да се случи на всеки участник, който има неблагоразумието да влезе в спор и да изпадне в немилост пред подбудителите на акцията ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X