Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репутация, точки и гласуване. Сериозни нарушения!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Репутация, точки и гласуване. Сериозни нарушения!

Здравейте съфорумници,
    Моето мнение за точковата система е положително от гледна точка на това, да имаш повече доверие в съвета на някой с много положителни мнения. Хората които се борят за зелени и червени точици да се върнат в 4-та група на детската градина. Аз лично съм разглеждал, за какво са ми давани зелени и червени точици, някои са безсмислени други пък са на място - без значение какъв цвят са били. Вие се познавате повечето лично. Ето вижте си снимките от Обзор.
    Смятам, че ако трябва да се променя нещо в системата на оценяване, то трябва да се въведе критерий за оценка - за празно бръщолевене, колкото да се каже мнение наказание, но за грешно но по същество сериозно мнение не би трябвало да се лепят "наказателни". Или ако някъде някой е дал веднъж мнение в дадена тема и на него му е дадено поощрение, ако друг каже същото в друга тема не би трябвало да има такова. Аз лично съм на мнение че стойностните хора със собствено мнение, което може да не се нрави на други, си личат отдалеч и точковата система е безсмислена в такъв аспект. За бля бля точки йок. За ценна и на място дума може.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Така. След като отметнах някои по-дребни въпроси, сега май дойде ред на по-съществените.

На първо място искам да посоча, че за всички мои проблеми съм си виновен най-вече аз самият. Виновен съм с това, че съм свикнал да споделям информацията, която имам, свикнал съм да имам свое мнение и да не се страхувам да го изказвам на глас, включително и в ситуации, когато е ясно, че то може да не е популярно или да ми донесе неприятности.

Поради тези си особености на характера, аз не се притеснявам да питам, когато ми е необходима информация, нито пък се притеснявам да отговоря на въпрос, когато съм убеден, че знам отговора. Във втория случай обаче, гледам да съм достатъчно убеден в това, което казвам. Не за друго, ами просто не обичам да изглеждам смешен и поради това много се старая да не пиша примерно нещо от рода на "Някаква ограничена серия, с по-специален десен на дамаската на седалките например и надпис отвънка... " в отговор на въпрос за разликата между Паджеро Джуниър и Паджеро.

А, и освен това, предпочитам винаги да говоря от свое име, а не да се опитвам да си придавам тежест криейки се зад мъгляви понятия като "много хора", "половин България" и т.н.

Има обаче хора, които по една или друга причина се дразнят от такава позиция и реагират на това кой е казал нещо, а не на това какво е казал. Интересно защо човек може да има нещо против един верен отговор на въпрос, зададен във форума?!? Ако не си съгласен с нещо от казаното - ясно. Ама да изръмжиш "Отново разбираме от всичко", само защото не ти е симпатичен човекът, който е казал нещо ...
      Интересна работа!

Ако пък, освен да дава информация, човек има навик да изказва мнения по спорни въпроси, то тогава наистина работата може да стане дебела ...

Така например, като вземе човек отношение по някаква такава тема и като едното нищо си спечелва острата неприязън на 2 души + тази на техните роднини + тази на техните приятели (ако си направите едно списъче на споменатите категории и го съпоставите с имената в настоящата тема не очаквайте особени изненади). В резултат на аргументираното защитаване на някаква позиция, човек може да получи и ей такива реакции

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
      Аз предлагам да не се заключва темата за да може всички да видим до къде ще стигне наглостта и безочието и да преценим дали въобще си заслужа да пишем в този форум, който напоследък се превзема от няколко психопата. Аз съм на крачка от това да спра да пиша завинаги. Гнус ме е от това, че деля интернет страници с боклуци.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...4&postcount=58
      Няма начин да не направи впечатление принципната и аргументирана позиция на г-н модератора, както и подкрепата, която тя получава от друг един модератор , който се слави като много лют по отношение тези, които използват обиди във форума. Разбира се, с изключение на случаите, когато той лично е съгласен с тях ...

Та участието в тази тема, освен квалифицирането на лошия V93 като "психопат" и "боклук", му донесе и едно "червенко", коментарът към което завършваше с "Ще береш ядове ...", а стилът на коментара силно напомняше този на горецитираното словоизлияние.

Някои хора от дума не разбират обаче и зорлем си търсят белята. Та и V93 така. Вместо да стъпва на пръсти и да внимава да не засегне някого, той има нахалството неколкократно, заедно с други модератори (имена няма да бъдат цитирани за да не бъдат вкарвани насила като страна в спора), да възразява срещу неоснователно наложени според него наказания на потребители от страна на модератори като kaishin, quadra, vladi333, които пък са получили подкрепата на vokel и Йордан Колев.
      Както засегнатите, а може би и някои други, са забелязали, през изминалите месеци имаше някои отменени наказания.

Естествено, това не може да остане без последствия. Като начало - нова порция обиди

Зарко, нали знаеш, че краставите магарета от далече се надушват...
      Приятелю, гледай си кефа и не обръщай внимание на тези дето са тук единствено за да ни дразнят. Това е преходен период и тук както и на други места има вредители. Ако се впрягаме на тъпотията им ще оглупеем като тях.
      И това е написано от модератор, че и подкрепено от други двама модератори ...

Нали няма нужда пак да сравняваме имена?

Та какво излиза? "Ще береш ядове", "това е преходен период" (чети, тия ще ги шитнем оттук) ... Интересното е, че някои от гореспоменатите господа много обичат да казват кой има място във форума и кой не. Интересно, ако всички тръгнат да правят като тях. Един не харесва ловците, друг - риболовците, трети - високите, четвърти - ниските ...

Сега имам друг въпрос. Нали помните тази тема? Е, по този повод отново ще се самоцитирам с нещо, писано през последните дни:

Първоначално публикуван от V93
      ... няма как да не се съглася с казаното от Трапера

Аз мисля че си има в сайта изграден неписан правилник че всеки който е на разлчино мнение от общоприетото не е угоден на повечето от Модераторите/не на всички-но на по голямата част от тях/, и оттам се получава така че в краен случай човек започва да се чувства все едно е "некаканен гост".
      Само бих направил уточнението, че става въпрос не за "общоприетото мнение", а за мнението на една група хора, които по някакви причини са решили, че имат монополното право да определят кой да присъства в този форум и кой не. ...

На този фон вече не знам дали да се смея или да плача като чета изявления "за пред хората" като това:

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      те затова са и утвърдени, защото са получили признанието и оценката на толкова много хора тук.
      Тук определено би било на място едно уточнение със ситен текст, че "признанието и оценката на хората" влизат в сила след утвърждаването им от "Политбюро в сянка", което няколко юнаци са спретнали ...

А що се отнася до заканите за наказания с позовавания на правилата от страна на силно обидчиви модератори, то вече не ми е смешно, а ми се повръща. Дозата демагогия и двойни стандарти е убийствена ...
      За съжаление, моята оценка в немалка степен се припокрива с тази на колегата, който предпочете да изока и да се оттегли, за разлика от "навлекът" V93, поради което последният ще си носи последствията.
      Ама хак му е! Друго си е човек да си спами, да пуска линкове към картинки и клипчета и да внимава да не строши хатъра на когото не трябва ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Нямах намерение да пиша по темата , обаче изчетох всичко от начало до край и реших, че има неща за които не мога да махна с ръка и да отмина. За да се стигне до това състояние явно има проблем в системата за гласуване. Не познавам участващите в случката и не мога да кажа кой прав и кой крив. Щом системата обаче допуска да се стигне до това състояние, то тя трябва да се промени. Поздравления за администратора за категоричната му позиция-принципите трябва да се отстояват. Същото и за останалите
        Дискавъри 300 тди ръчка
        Витара тди автомат
        XT660R

Коментар

За мое голямо съжаление аз също прочетох всичко в тази тема. Съжалявам много за нея. Съжалявам и за казаното и за това което стои зад него. Като Администратор поемам пълната отговорност за това което се случва, системата и нейните недостатъци. И затова заявявам следното:

Винаги когато съм забелязвал проблеми се опитвам да намеря някакво по-добро решение. Проблемите от по-горе като че ли трудно биха намерили техническо решение те са от друго естество. Аз естествено можеш да заключа темата много отдавна и да се направя че нищо не се е случило. Но това няма как да стане ако държа на този портал. Затова всичко ще си стои както е казано и занапред. Нека всеки от позиция на времето да си решава колко достойна му е позицията.

Оттук насетне затягам контрола драстично. Това е и последната тема в която се обсъждат личностни отношения. Всеки намек за нещо подобно ще довежда до драстични наказания. Не се интересувам от това кой какво име си е направил или колко приятели е събрал или не. Портала има за цел създаване на едно общество от личности. Това е неговата цел. И за постигането и няма да се поколебая да премахна оттук всеки който и пречи. И без оглед на мотивите с които го прави. Аз от интриги, масовост и прочие не се вълнувам. Всеки който смята тези неща за важни ще си намери по-добри за целта места в интернет. Тук няма да е, дори и това да означава че ще останем аз и няколко човека около мен!

Темата заключвам и отново предупреждавам всички че тя е последната!
          VPetrov.photography

Коментар

Много и доброжелатели и недоброжелатели ме посъветваха всеки с различни намерения да премахна системата за оценка на репутация която довежда до такива конфликти. Тук отговарям на всички. Това уважаеми дами и господа ще е едно затваряне на очите пред реалността. Системата е добра и има своят смисъл и предназначение. Тя е и един критерии за общата интелигентност на участниците тук. И понеже аз съм на принципа или всичко или нищо, няма да се откажа от високите критерии. Дори ако трябва да останат само трима които ги покриват!
            VPetrov.photography

Коментар

Преди малко разговарях с някои от групата за която иде реч в отговорът на V93. Те се чувства засегнати и обидени и скат право на отговор. Съжалявам но това право няма да предоставя на никого. Лично поемам всички възможни последствия и отношение. Една дума в която и да е тема свързана с изясняване на личните отношения между тези участници от който и да е от тях без значение прав или не ще му донесе постоянен бан.

Оттук насетне се пише само по същество и когато някой влиза да пише в нашият портал ще трябва още при логването да забрави личното си отношение към другите. Правилно или не! Това е израз на уважение към целият портал а и към него. Ако някой не може да загърби личните си отношения и е готов да пожертва за целта присъствието си тук решението ще бъде само негово!

Благодаря на всички които ми се обадиха с подкрепа и загрижени за бъдещето на портала. Уверявам ви че каквото и да ми струва няма да се поколебая да сторя!
              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X