Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ -Изчезналото момче до хижа Рай Съобщения свързани със сайта и форума.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Молба за помощ -Изчезналото момче до хижа Рай Съобщения свързани със сайта и фору

Не се хващай за сърцето, някои от хората по-горе отлично знаят за какво става дума. Просто въпросът се бистри, съответния документ е в разработка.
    На никой и през ума не му минава да вкарва в беля нито официалните спасители, нито неподготвени хора. Никой проблем не се решава, като му се накачат още проблеми на ремаркета.

Коментар

До: Молба за помощ -Изчезналото момче до хижа Рай Съобщения свързани със сайта и фору

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
      Охладете малко ентусиазма, за да не отваряте допълнително работа на ПСС, които и без друго изнемогват поради липса на средства и недостатъчно квалифицирани кадри.
      Бог да пази пострадалите и да дава сили на близките им!
      Колега, като си толкова запознат и подготвен, защо не дойде да помогнеш на ония дето "по липса на средства" изнемогват и как реши, че ние сме идиоти и ако не си ти да ни кажеш какво да правиме ще се изтрепеме. От де това самочувствие и пренебрежение към хора които не познаваш и не си си дал зор поне да попиташ какви са.
      Не мога да си обясня тая любов към даването на акъл от страни.
      Ако, както си написал, ПСС е с "не достатъчно квалифицирани кадри" какъв е проблема да има още аматьори.

ПП Когато 89та година аз висях като луканка по стълбовете на най-дългия лифт за онова време в Европа при -20гр., ти къде беше?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Дайте да зарежем тоя разговор. Ясно е че тука има хора с какви ли не и цивилни, и не дотам специалности, и те очевидно могат какво ли не. В група - толкова повече. Не това е проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Дайте да зарежем тоя разговор. .....
          Давам.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
            Колега, надявам се че не си цитирал точно думите на началника на "Гражданска защита" - Стара Загора, защото ако не е така, този човек незабавно трябва да бъде отстранен от поста си! ...............!
            Въпроса неминуемо ще доведе до следното :

- Могат ли да ни забранят, съобразно закона, да проведем собствено издирване ?

Не могат !
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз не се обърнах към никой персонално, защото призивът за помощ не беше адресиран към някой конкретно а към ВСИЧКИ! Разбира се, че който от Вас има опит в спасителни акции, познава добре начините на осигуровка, придвижване в планината при екстремни условия, транспортиране на пострадал, познава отлично района на Централна Стара Планина вероятно ще бъде полезен. Аз се обръщам към останалите.
              Говоре и спорете колкото си искате във форума, ако искате обиждайте, псувайте... Просто като отидете в подножието на къра, за последен път си помислете къде сте тръгнали!

Колега с 20-годишен опит, за дългогодишната си практика знаеш ли поне един случай в който неквалифицирани доброволци, да са били полезни в акция по планинско спасяване. Аз знам десетки примери за обратното!

Липсата на достатъчно квалифицирани кадри не може да бъде компенсирана с неквалифицирани. Познавам лично повечето от спасителите, които участват в двете акции в момента. Това са едни от най-опитните спасители, не в България, а в Европа. Ако те не могат да помогнат на пострадалите, значи никой не може. За да отворя дума тук, по толкова деликатна тема, то е защото много добре знам какви са рисковете за неподготвени хора в тази планина, по това време. С ентусиазма си и желанието си да бъдете полезни, е много вероятно да направите голяма беля.
              Аз не съм там в момента, поради същата причина, поради която не съм в Пирогов и не извършвам мозъчна операция.

Коментар

Съвсем същото може да се каже за коя да е дейност, различна от почесване по врата на диванчето вкъщи.
                Казах ти - успокой се. Никой не се кани да прави глупости, нито да забърква невменяеми хора. Вменяемите разбират смисъла на понятието "риск". А рискови професии имат много хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Съвсем същото може да се каже за коя да е дейност, различна от почесване по врата на диванчето вкъщи.
                  Казах ти - успокой се. Никой не се кани да прави глупости, нито да забърква невменяеми хора. Вменяемите разбират смисъла на понятието "риск". А рискови професии имат много хора.
                  Приемам! Просто и аз се подадох на емоции заради спомени от подобни ситуации.

Коментар

Благодаря!
                    Считам тази част от разговора за изчерпан, и призовавам останалите да го разглеждат по същия начин.

Коментар

Има някои места които могат да се обходят и с Туристическа екипировка, без да се поемат излишни рискове. Предполагам, че спасителите не са стигнали до тях, поради малката вероятност момчето да минало от там. Имам транспорт, ако има желаещи сутринта (неделя) да тръгнат с мен от София, да пишат Л.С (последно ще го прегледам в 7,30). На място ще се запознаем със ситуацията и обходените райони. Сори, че в последния момент, ама...
                      Последно редактирано от Kamen13; 15-11-09, 00:03.

Коментар

Дано времето се задържи топло и слънчево още 3-4 дни,за да се поразтопи снега по южните склонове на върха.Тогава ще се кача на южното било да огледам целия скат с бинокъл (от там има най-добра видимост към върха и целия склон на южния Джендем).Другото е да се огледа тогава пак района над хижата и водопада,защото според мен човека е тръгнал по "Тарзановата" пътека,отклонил се е наляво и много вероятно се е хлъзнал някъде по склона.

Коментар

.... Осем души от В. Търново ще претърсят на 15- ти ноември района около хижа „В. Левски“ в Стара планина, където в неделя изчезна 42- годишната учителка Емилия Димитрова....

http://veliko-tarnovo.net/novini/spa...v-nedelya.html

http://www.marica.bg/show.php?id=14960
                          Последно редактирано от iai-bg; 15-11-09, 11:51.
                          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Здравейте,
                            Пиша ви отново аз - Мартина Колева, сестрата на Виктор Генев, който изчезна около връх Ботев на 3 ноември.
                            Току що разбрах, че един доброволец е намерил жената, която изчезна няколко дена по-късно.Уверяваха ни, че всички места са проверени, но жената са я намерили на едно от уж проверените места. Защо ни лъжат и има ли шанс да намерят и моя брат? Как е възможно да се подиграват с мъката на хората?
                            http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=6958
                            Мартина Колева - 0886/796045.

Коментар

Първоначално публикуван от martina_gk Преглед на мнение
                              Здравейте,
                              Пиша ви отново аз - Мартина Колева, сестрата на Виктор Генев, който изчезна около връх Ботев на 3 ноември.
                              Току що разбрах, че един доброволец е намерил жената, която изчезна няколко дена по-късно.Уверяваха ни, че всички места са проверени, но жената са я намерили на едно от уж проверените места. Защо ни лъжат и има ли шанс да намерят и моя брат? Как е възможно да се подиграват с мъката на хората?
                              http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=6958
                              Мартина Колева - 0886/796045.
                              Прочетох посочения линк. Там дори не се споменава, че тялото на жената е намерено от доброволец, който не е члвн на ПСС.
                              Напротив, подразбира се, че тялото е намерено от ПСС.
                              Аман от тия доброволци. Как смеят да намират нещо, там където вездесъщата ПСС, вече твърди, че е претърсила ????

Мартина, горещо се надявам, брат Ви да е жив. Има десетки такива случаи.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 15-11-09, 16:43.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Прочетох посочения линк. Там дори не се споменава, че тялото на жената е намерено от доброволец, който не е члвн на ПСС.
                                Напротив, подразбира се, че тялото е намерено от ПСС.
                                Аман от тия доброволци. Как смеят да намират нещо, там където вездесъщата ПСС, вече твърди, че е претърсила ????

Мартина, горещо се надявам, брат Ви да е жив. Има десетки такива случаи.
                                Айде успокойте топката малко. Много ви е лесно да се изживявате зад компютъра. Ако сте толкова въздесъщ, хващайте балкана и помогнете.
                                Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X