Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клуб на чревоугодниците

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Клуб на чревоугодниците

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:001.jpg
Прегледи:1
Размер:74.2 КБ
ID:5566581Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Прегледи:1
Размер:93.9 КБ
ID:5566582Натиснете снимката за да я уголемите

Име:003.jpg
Прегледи:1
Размер:56.8 КБ
ID:5566583Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006.jpg
Прегледи:1
Размер:83.5 КБ
ID:5566584Натиснете снимката за да я уголемите

Име:007.jpg
Прегледи:1
Размер:61.7 КБ
ID:5566585

    Ей с таквиз неща се занимаваме тези дни. Таз гадинка ще бъде надлежно опакована в черво и приведена в годност за употреба.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

    Коментар


    • От: Клуб на чревоугодниците

      Изцяло Богоугодно дело!!!
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

      Коментар


      • От: Клуб на чревоугодниците

        Ехееееее, имам бая да те гоня в количествено отношение, хънтъре. За Белинташ, както казах, по това време ще установявам ролята на дервишите в днешни дни по нашите земи. Ще докладвам на някоя следваща сбирка, явно.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

        Коментар


        • От: Клуб на чревоугодниците

          А, не е много, 30 кг. мляно, някое и друго филе за адаша и тиквата на Шаро. От дивак толкова.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

          Коментар


          • От: Клуб на чревоугодниците

            Като количество си дойде екстра, даже малко малее, другия път трябва да си вземем две гадини.
            sigpic
            Land rover lightweight-series 3
            Range Rover V8
            Range Rover Classic Vouge SE V8
            Mercedes G280

            ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

            Коментар


            • От: Клуб на чревоугодниците

              Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!

              Коментар


              • От: Клуб на чревоугодниците

                Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!
                Правилно, приемаме критиката, другият път ще снимаме и технологията на правене на суджук. Наздраве!
                sigpic
                Land rover lightweight-series 3
                Range Rover V8
                Range Rover Classic Vouge SE V8
                Mercedes G280

                ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

                Коментар


                • От: Клуб на чревоугодниците

                  Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!
                  Ще разкажем колко е вкусно
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                  Коментар


                  • От: Клуб на чревоугодниците

                    Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Ще разкажем колко е вкусно
                    Аз на тебе точно, ще ти покажа довечера тука, като ще играем така! ЖОКЕР: - В момента зрее в хладилника...

                    Коментар


                    • От: Клуб на чревоугодниците

                      Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Аз на тебе точно, ще ти покажа довечера тука, като ще играем така! ЖОКЕР: - В момента зрее в хладилника...
                      Знам аз знам. Точно си мислех да те попитам ние какво разбрахме от дето стоеше на дървената стойка и си дялаше на тънко от него ама....
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                      Коментар


                      • От: Клуб на чревоугодниците

                        Малко да раздвижим темата преди Гергьовден...

                        И така по случай Великден трима приятели си купихме ето това гръцко барбекю за чевермета и печене на всякакви хайванчета и мръвки на шиш. Може да се ползва и като обикновена скара...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sapsan_ohota.jpg
Прегледи:1
Размер:125.7 КБ
ID:5583584

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10268432_10202863539162419_2694837340062660736_n.jpg
Прегледи:1
Размер:133.5 КБ
ID:5583585

                        Хубавото на инструмента, е че се разглобява и сгъва/разгъва до желания според случая размер! В събран вид е доста компактно барбекюто и не заема почти никакво място в багажника (малко по-голямо от дипломатическо куфарче). Има опция за мотор на 220 и 12 волта, което ще рече, че такъма е подходящ за печене на всякъде (вкл. и на терасата на апартамента ви в Люлин) - простото го вадите, разгъвате/сглобявате, разпалвате въглищата, захранвате мотора от запалката на автомобила, генератор или електрическата мрежа и действате....

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1959235_10202867780348446_7493104071117607646_n.jpg
Прегледи:1
Размер:248.9 КБ
ID:5583586

                        В началото ламарината ми се стори прекалено тънка и се притеснявах, че няма да държи температура, но капака върши перфектна работа като термо екран и държи горещината където е нужно! Закрепването на мотора не е измислено както трябва но с малко тел нещата си идват на мястото... За тестовете бе избрано едно превъзходно високопланинско агне от махала Мечо корито. Добичето беше хрупало само прясна тревица и на външен вид обещаваше крехки мръвки...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1888441_10202863488521153_877153712712332720_n.jpg
Прегледи:1
Размер:111.4 КБ
ID:5583589

                        В софраджийско отношение винаги съм бил късметлия! Около мен винаги е имало доказани майстори, разбирачи и пиячи... Така беше и в този случай - Шеф на групата бе не безизвестният Димитър Паланов - човекът създал марките "Майстор Митре: и "Старият месар" - красящи етикетите на доказани бутикови мезета от дивеч и меса собствено производство. Под вещите ръце на Митето нещата взеха да добиват очертания...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10246681_10202867781508475_184714570488280424_n.jpg
Прегледи:1
Размер:123.8 КБ
ID:5583592

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10270468_10202867781948486_6263376170075612746_n.jpg
Прегледи:1
Размер:122.3 КБ
ID:5583593

                        Единственият "слаб" момент на чевермето е невъзможността да приготвите дробсърмата в самото агне - както повеляват традициите на добрата дробсърма. Поради тази причина бяха взети мерки под формата на килограм и половина майски гъби, които придадоха на отделно приготвената дробсърма неповторим горски аромат... Междувременно агънцето се кротна на шиша над жерта и започна да хваща тен. Именно в този момент разбрахме, че предвиденото фабрично захващане на мотора не е достатъчно стабилно. От особена важност е и самото агне да е хванато много добре (стегнато) към шиша. В противен случай едната страна винаги е изложена на жегата повече от другата и добичето не се пече равномерно. Хванахме мотора с тел и позакрепихме положението...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10269404_10202867782148491_8305087075546989093_n.jpg
Прегледи:1
Размер:233.4 КБ
ID:5583596

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10277524_10202867782748506_6707690377485663422_n.jpg
Прегледи:1
Размер:197.3 КБ
ID:5583597

                        За правилен загар с булото се оформя "факел" с който агнето се маже с естествената му мазнина! Тази операция се редува с мазане с чисто масло (предварително разтопено в тенджерка) посредством четка...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1904071_10202867883551026_2493954790835417905_n.jpg
Прегледи:1
Размер:214.8 КБ
ID:5583598

                        С напредване на процеса на печене, който бе заложен по учебник - 4 часа и 30 минути агнето ни се поразхлаби на шиша и мотора взе да го върти неравномерно - едната страна започна да се изпича по-бързо от другата. Хитрите гърци бяха помислили и за това - комплекта си има и дръжка, която се монтира на мястото на мотора! На ръчен режим нещата определено вече станаха напълно професионални - посредством коригиране на оборотите и постоянно разпределение на жарта, агънцето взе ха хваща приятен равномерен загар, който в комбинация с изумителния аромат на печено агнешко и пушек, започна да причинява обилно слюнкоотделяне в радиус от стотина метра! От някъде се появи и греяна ракия...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:923193_10202867901671479_1773198391457685700_n.jpg
Прегледи:1
Размер:160.4 КБ
ID:5583600

                        Започнахме да влизаме в ритъм, като се редувахме на ръчката и греяната ракия...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10150667_10202867928432148_7729914612593835120_n.jpg
Прегледи:1
Размер:164.8 КБ
ID:5583601

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10301455_10201955832000612_915638732058841627_n.jpg
Прегледи:1
Размер:125.7 КБ
ID:5583602

                        Времето се опита да развали плановете ни, но ние бяхме подготвени с подходяща квадратура найлон, който запази нас и творението ни от пролетния дъжд. Точно след 2 часа и 30 мин. кокалите на агънцето взеха да напират да излизат на вън! Всичко вървеше по план и взехме да мислим за салатите... В действие влезе и класическата скара, която може да се използва едновременно и с чевермето...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10246612_10201955833160641_4621012437011163257_n.jpg
Прегледи:3
Размер:141.3 КБ
ID:5583603

                        На четвъртия час, агънцето започна да дава всички признаци на "Готово е!", което по една "случайност" съвпадна със спонтанният интерес на съседи и приятели, които точно в този момент решиха да минат и да ни честитят Великден...

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1509321_10202868681330970_3083051061902978570_n.jpg
Прегледи:1
Размер:210.2 КБ
ID:5583605

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1495455_10202868678330895_6761767390713412705_n.jpg
Прегледи:1
Размер:204.2 КБ
ID:5583606

                        Точно след 4 часа и 30 минути печене, скелета на агнето беше готов да избяга от месото! Задържаха го само здравите скоби и телтта с които агнето бе хванато за шиша... В момента в който свалихме агнето от огъня и друснахме шиша няколко пъти, се получи това:

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:603621_10202868902936510_4676437004511330318_n.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5583607

                        Приятно слюнкоотделяне! Изнасям лекции по домовете с материали на клиента...
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-04-14, 14:54.

                        Коментар


                        • От: Клуб на чревоугодниците

                          Хм...
                          Хареса ми тук!
                          Колкото по божествено красиво е нещо,толкова по безбожно скъпо е...

                          Коментар


                          • От: Клуб на чревоугодниците

                            Марто,лекцията ми хареса,но най-много ме грабна нагледния материал! Голям си! Поздрави!

                            Коментар


                            • От: Клуб на чревоугодниците

                              Той ся и в Кения ще им покаже туй-онуй...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                              Коментар


                              • От: Клуб на чревоугодниците

                                Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Той ся и в Кения ще им покаже туй-онуй...
                                Фикс идея ми е да ям крокодилско барбекю! Двама мои познати са опитвали в ЮАР и твърдят, че по-вкусно месо през живота си не са яли (а единия не е като да не е корбанджия...), та мисля да опитам, ако ми се отдаде възможност. Иначе нищо не смятам да им показвам! Настроил съм се на мен да ми показват...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X