Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Клуб на чревоугодниците
Свий
X
-
От: Клуб на чревоугодниците
Ехееееее, имам бая да те гоня в количествено отношение, хънтъре. За Белинташ, както казах, по това време ще установявам ролята на дервишите в днешни дни по нашите земи. Ще докладвам на някоя следваща сбирка, явно.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
А, не е много, 30 кг. мляно, някое и друго филе за адаша и тиквата на Шаро. От дивак толкова.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Като количество си дойде екстра, даже малко малее, другия път трябва да си вземем две гадини.sigpic
Land rover lightweight-series 3
Range Rover V8
Range Rover Classic Vouge SE V8
Mercedes G280
ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеЕ ние какво ще разберем от цялата работа!?!sigpic
Land rover lightweight-series 3
Range Rover V8
Range Rover Classic Vouge SE V8
Mercedes G280
ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеЕ ние какво ще разберем от цялата работа!?!Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнениеЩе разкажем колко е вкусно
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеАз на тебе точно, ще ти покажа довечера тука, като ще играем така! ЖОКЕР: - В момента зрее в хладилника...Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Малко да раздвижим темата преди Гергьовден...
И така по случай Великден трима приятели си купихме ето това гръцко барбекю за чевермета и печене на всякакви хайванчета и мръвки на шиш. Може да се ползва и като обикновена скара...
Хубавото на инструмента, е че се разглобява и сгъва/разгъва до желания според случая размер! В събран вид е доста компактно барбекюто и не заема почти никакво място в багажника (малко по-голямо от дипломатическо куфарче). Има опция за мотор на 220 и 12 волта, което ще рече, че такъма е подходящ за печене на всякъде (вкл. и на терасата на апартамента ви в Люлин) - простото го вадите, разгъвате/сглобявате, разпалвате въглищата, захранвате мотора от запалката на автомобила, генератор или електрическата мрежа и действате....
В началото ламарината ми се стори прекалено тънка и се притеснявах, че няма да държи температура, но капака върши перфектна работа като термо екран и държи горещината където е нужно! Закрепването на мотора не е измислено както трябва но с малко тел нещата си идват на мястото... За тестовете бе избрано едно превъзходно високопланинско агне от махала Мечо корито. Добичето беше хрупало само прясна тревица и на външен вид обещаваше крехки мръвки...
В софраджийско отношение винаги съм бил късметлия! Около мен винаги е имало доказани майстори, разбирачи и пиячи... Така беше и в този случай - Шеф на групата бе не безизвестният Димитър Паланов - човекът създал марките "Майстор Митре: и "Старият месар" - красящи етикетите на доказани бутикови мезета от дивеч и меса собствено производство. Под вещите ръце на Митето нещата взеха да добиват очертания...
Единственият "слаб" момент на чевермето е невъзможността да приготвите дробсърмата в самото агне - както повеляват традициите на добрата дробсърма. Поради тази причина бяха взети мерки под формата на килограм и половина майски гъби, които придадоха на отделно приготвената дробсърма неповторим горски аромат... Междувременно агънцето се кротна на шиша над жерта и започна да хваща тен. Именно в този момент разбрахме, че предвиденото фабрично захващане на мотора не е достатъчно стабилно. От особена важност е и самото агне да е хванато много добре (стегнато) към шиша. В противен случай едната страна винаги е изложена на жегата повече от другата и добичето не се пече равномерно. Хванахме мотора с тел и позакрепихме положението...
За правилен загар с булото се оформя "факел" с който агнето се маже с естествената му мазнина! Тази операция се редува с мазане с чисто масло (предварително разтопено в тенджерка) посредством четка...
С напредване на процеса на печене, който бе заложен по учебник - 4 часа и 30 минути агнето ни се поразхлаби на шиша и мотора взе да го върти неравномерно - едната страна започна да се изпича по-бързо от другата. Хитрите гърци бяха помислили и за това - комплекта си има и дръжка, която се монтира на мястото на мотора! На ръчен режим нещата определено вече станаха напълно професионални - посредством коригиране на оборотите и постоянно разпределение на жарта, агънцето взе ха хваща приятен равномерен загар, който в комбинация с изумителния аромат на печено агнешко и пушек, започна да причинява обилно слюнкоотделяне в радиус от стотина метра! От някъде се появи и греяна ракия...
Започнахме да влизаме в ритъм, като се редувахме на ръчката и греяната ракия...
Времето се опита да развали плановете ни, но ние бяхме подготвени с подходяща квадратура найлон, който запази нас и творението ни от пролетния дъжд. Точно след 2 часа и 30 мин. кокалите на агънцето взеха да напират да излизат на вън! Всичко вървеше по план и взехме да мислим за салатите... В действие влезе и класическата скара, която може да се използва едновременно и с чевермето...
На четвъртия час, агънцето започна да дава всички признаци на "Готово е!", което по една "случайност" съвпадна със спонтанният интерес на съседи и приятели, които точно в този момент решиха да минат и да ни честитят Великден...
Точно след 4 часа и 30 минути печене, скелета на агнето беше готов да избяга от месото! Задържаха го само здравите скоби и телтта с които агнето бе хванато за шиша... В момента в който свалихме агнето от огъня и друснахме шиша няколко пъти, се получи това:
Приятно слюнкоотделяне! Изнасям лекции по домовете с материали на клиента...Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-04-14, 14:54.
Коментар
-
От: Клуб на чревоугодниците
Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнениеТой ся и в Кения ще им покаже туй-онуй...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар