Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да помогнем на Севдалина!

Да, обадих се преди да стигна края на темата, как няма да се обадя. Адаш, радвам се от това което си направил и това което правиш. Видя ли колко хора са се регистрирали заради този случай.
    Иска ми се да се помисли по-сериозно, какво ще се направи след като излезе от болницата. Нека наще бгмамми дадат някоя идея, надомна работа, обучение, квалификация, почасова работа или каквото и да е, което да и позволява да си гледа сладурчето, да има покрив над главата си, да изкарва по някой лев и да учи. А ние ще помогнем с каквото можем, я каква армия сме.
    Винаги казвай това, което ще направиш и прави това, което си казал.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
      Ако пък случайно се появи, Кольо имаш пълното право и абсолютното съгласие от нас да му влееш малко акъл в празната глава. Ако не става с думи и внушения - чисто физически е доказано че става. Дето има уедна дума му регулирай клапаните.
      Егати тъпака да си остави жената и детето.
      Не с рогата Историята е малко по-друга отколкото си представяме като чуем за изоставена майка. Ако получа разрешение ще ви кажа за какво става въпрос, ама това са си лични работи, по-добре да оставим тази тема. Е, ако има клапани за регулиране-имам луфтомер, ама май няма да се наложи.
      Първоначално публикуван от koko bg Преглед на мнение
      Да, обадих се преди да стигна края на темата, как няма да се обадя. Адаш, радвам се от това което си направил и това което правиш. Видя ли колко хора са се регистрирали заради този случай.
      Иска ми се да се помисли по-сериозно, какво ще се направи след като излезе от болницата. Нека наще бгмамми дадат някоя идея, надомна работа, обучение, квалификация, почасова работа или каквото и да е, което да и позволява да си гледа сладурчето, да има покрив над главата си, да изкарва по някой лев и да учи. А ние ще помогнем с каквото можем, я каква армия сме.
      За работа ще мислим като се възстанови майката.
      Но тя има проблем с очите, а това е сериозен ограничавщ фактор за намирането на работа. Нека да оздравее, и да си стабилизира малко живота, все ще намерим някое решение.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днес с една жена от Бг мама отидохме в дома-да видим как е малката Ивайла, и ако ни разрешат-да снимам детето.
        Получихме разрешение, и я наснимах.
        Ето и две снимки:

Снимките са почти еднакви, но Ивайла се стряска от светкавицата(както всеки човек), и за да не я измъчвам не снимах много.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Днес с една жена от Бг мама отидохме в дома-да видим как е малката Ивайла, и ако ни разрешат-да снимам детето.
          Получихме разрешение, и я наснимах.

Снимките са почти еднакви, но Ивайла се стряска от светкавицата(както всеки човек), и за да не я измъчвам не снимах много.
          Събота и неделя курсове как се правят снимки без светкавица
          Стоян Драев тел:+359877915301
          blood 0 RhF +

Коментар

Севдалина се чувства добре, даже иска да я изписват вече. Ама ще има да полежи в болницата, няма начин.
            Но май ще започнат да я пускат извън района на болницата, и може да и уредим среща с малката, макар и отдалече-за да не я види бебето, и да се разплаче. А ако я пуснат за събота и неделя-приготвили сме малка изненада за нея.
            Иначе с жена ми всяка вечер ходим в болницата, и носим по нещо за ядене. Че болничната храна е...
            От БГ мама са доста активни, и са изпратили колети с храна и дрехи на тяхната съфорумничка от Шумен, и тя носи по малко храна в болницата, същото правим и ние.
            В оюпонеделник мисля да отида до банката и да питам дали е готова картата, и ако е готова-да заведа Севдалина да си я вземе. И да провери наличността. Че парички ще и трябват за след болницата, майчинството свършва, а като е болна и инвалид-шансовете за намиране на работа са доста малки. Е, ще се постараем да и намерим работа, но нищо не е сигурно, поне за първите няколко месеца ще и трябват някакви средства.

Коментар

Днес почих телевизора от REGULATOR. Благодаря му от името на Севдалина. Mozza също ми писа, че е пратила това-онова.
              Има някакъв шанс(според думите на Севдалина) детето да бъде изведено от дома, и да живее в една позната на майката журналистка, но дали ще стане-не знам. Аз лично мисля, че няма да стане-поне след рсзговор с лекар от дома останах с впечатление, че веднъж влязло дете в дома-доста е трудно да бъде изкарано, а още повече, че Ивайла е под надзора на агенция за закрила на детето. Просто процедурите били доста тромави. Но дано да стане, така и самата Севдалина ще бъде по-спокойна.

Коментар

Г-н Колев, няма никакъв проблем да изведа детето от Дома, напротив имам пълната подкрепа на лекари и социалните работници. В момента подготвяме документите и е въпрос на дни Ивайла да заживее в дома ни и ви уверявам, че всички съдействат за това. Единственият проблем е моето здравословно състояние. След скъсване на Ахилес и лечение от шуменски лекари проблемът доста се задълбочи и се налага да посетя и специалисти-ортопеди в Плевен във вторник. Ако не бъда оперирана ще вземем малката веднага. Това ясно обясних и на Севда и на всички медици и социални, които ми помагат безрезервно. Междувременно с лекуващата д-р Николова обсъдихме състоянието на Севда. Когато бъде изписана от гръдно в края на февруари ще й бъде дадено направление за очен специалист и препоръчват клиника във Варна. Поех ангажимент да я закарам там. Освен това, Севда ще бъде изпратена на санаториално лечение но през април или май, когато времето се позатопли, за да се стабилизира напълно. Социалните са категорични единствено, че няама да позволят да бъдат събрани скоро майката и дете за да предпазят Ивайла от евентуално заразяване. Вчера разговарях с кмета Красимир Костов и той пое ангажимент да се потърси по-добро жилище за Севда, без влага и далеч от мръсотията от т.н. Общежития, където в момента е апартаментът й. Отново искам да подчертая, че заради болния ми крак е невъзможно да се грижа пълноценно за Ивайла и това е пречката детето да бъде в по-добра обстановка, а не тромавата процедура. Уважавам всичко, което правите за двечките, вие и всички в двата форума. Аз самата бях потресена от трагедията, когато се запознах със Севда в болницата, където двете посрещнахме Коледа.

Коментар

Първоначално публикуван от lily_v Преглед на мнение
                  Г-н Колев, няма никакъв проблем да изведа детето от Дома, напротив имам пълната подкрепа на лекари и социалните работници. В момента подготвяме документите и е въпрос на дни Ивайла да заживее в дома ни и ви уверявам, че всички съдействат за това. Единственият проблем е моето здравословно състояние. След скъсване на Ахилес и лечение от шуменски лекари проблемът доста се задълбочи и се налага да посетя и специалисти-ортопеди в Плевен във вторник. Ако не бъда оперирана ще вземем малката веднага. Това ясно обясних и на Севда и на всички медици и социални, които ми помагат безрезервно. Междувременно с лекуващата д-р Николова обсъдихме състоянието на Севда. Когато бъде изписана от гръдно в края на февруари ще й бъде дадено направление за очен специалист и препоръчват клиника във Варна. Поех ангажимент да я закарам там. Освен това, Севда ще бъде изпратена на санаториално лечение но през април или май, когато времето се позатопли, за да се стабилизира напълно. Социалните са категорични единствено, че няама да позволят да бъдат събрани скоро майката и дете за да предпазят Ивайла от евентуално заразяване. Вчера разговарях с кмета Красимир Костов и той пое ангажимент да се потърси по-добро жилище за Севда, без влага и далеч от мръсотията от т.н. Общежития, където в момента е апартаментът й. Отново искам да подчертая, че заради болния ми крак е невъзможно да се грижа пълноценно за Ивайла и това е пречката детето да бъде в по-добра обстановка, а не тромавата процедура. Уважавам всичко, което правите за двечките, вие и всички в двата форума. Аз самата бях потресена от трагедията, когато се запознах със Севда в болницата, където двете посрещнахме Коледа.
                  Може ли да ми казваш Кольо. Или Николай, или както ти харесва, ама не и с г-н. Така ми е много официално, и некомфортно.
                  Ама и аз направо на "ти" започнах...
                  Раздвам се, че Ивайла ще може да бъде изведена от дома. Въпреки, че май е любимка там, и се отнасят с нея не като другите деца. Но все пак за нея е по-добре да е в "нормална" обстановка.
                  Знам какво работиш, и разбирам, че познанствата с някои хора са доста полезни, ти правиш може би по-важното нещо от всичката помощ която се мъчим да осигурим за Севдалина.
                  За в неделя организираме разходка с джипките, ако искаш обади се на Павлина и Милко да те вземат, а ако искаш-може да дойдеш с мен. Ако здравето ти позволява разбира се, и имаш желание. Да си поговорим по-нашироко за бъдещето на Севдлина, и как може да помогнем то да е по-добро.

Все още нямаш право на Лични съобщения, ако искаш-обади ми се-тлефона ми е в подписа.

Коментар

Благодаря за поканата, с удоволствие бих се поокаляла, но не бива, поне в този момент, и в знак на солидалрност към мен Комата също не кара сега. Всеки, който помага на Севда прави най-важното и аз се радвам, че сме толкова много. Ще ти се обадя щом се върна от Плевен, за да кажа как се развиват нещата за детенцето. И да, Кольо, минаваме на "ти" и ще поговорим само да проходя като хората. А на сестра си ще предам за разходката

Коментар

Вчера разговарях с кмета Красимир Костов и той пое ангажимент да се потърси по-добро жилище за Севда, без влага и далеч от мръсотията от т.н.
                      Искам да Ви благодаря за ангажираността и аз. Чудесно ще е, ако започне процедура по настаняване на Севдалина в общинско жилище. От сърце желая бързо възстановяване след травмата.

Коментар

Mozza, много благодаря за благопожеланията, имам нужда от тях още повече, че трябва да се оправя по-бързо и заради Ивайла! Сега научавам от колежката Ася Йорданова, че да помогне на Севда се е ангажирала и зам.областният управител д-р Емилия Станчева. Докато кметът търси жилище след изписването си Севда ще бъде настана в Института за социални дейности в града, където ще се възстановява при отлични битови условия.

Коментар

Много се радвам че и някой на по-високо ниво се е ангажирал!
                          Искам да поздравя и Lily и да пожелая скорошно оздравяване!
                          Явно все още има ХОРА в тази държава. Поздрави!!!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от lily_v Преглед на мнение
                            Mozza, много благодаря за благопожеланията, имам нужда от тях още повече, че трябва да се оправя по-бързо и заради Ивайла! Сега научавам от колежката Ася Йорданова, че да помогне на Севда се е ангажирала и зам.областният управител д-р Емилия Станчева. Докато кметът търси жилище след изписването си Севда ще бъде настана в Института за социални дейности в града, където ще се възстановява при отлични битови условия.
                            Не мислех да го обявавам, но с жена ми сме решили да вземем Севдалина у нас след изписването и от болницата. Докато се стопли времето, или се намери по-добро жилище.
                            Сега научавам, че и д-р Станчева действа по въпроса за жилището след изписването на Майката от болницата.
                            Ще и кажа и за това предложение, а тя ще си реши къде да отиде.
                            Но мисля, че колкото и да са добри условията в този институт-не мое да се сравняват с домашната обстановка.

Лили, може ли да обясниш къде е този институт, да отидем да видим за какво става въпрос.
                            Благодаря ти за помощта.

Коментар

Въпреки, че разговаряхме по телефона с Николай, за останалите които следят съдбата на Севда ще поясна, че ще бъде в сградата на звено "Майка и бебе", където тя е родила Ивайла и където е обучавана как да се грижи за ния. Условията наистина са чудесни, но все пак Севда ще си реши още повече, че вече има добри варианти, от които да избира. Кольо, напълно съм съгласна за домашния уют. Поздарвления за решението ви. Радвам се, че е намерено рашение на най-спешния въпрос, да отиде на хувабо място след изписването. Както всички знаем това е най-важно при възстановяването от туберколозата - чист въздух и силна храна. Ще си позволя да посъветвам хората, които й ходят редовно на свиждане да носят пресни сокове от моркови, той вършел чудеса с тези болни. Не съм регистрирана в другия форум е не мога да го напиша на момичетата, които се чудеха какво е важно да приема сега. Кольо, надявам се и това да направиш. Поздрави от мен Regulator.

Коментар

Можеш да се регстрираш-не боли
                                Но разбира се, че ще напиша и там, добре е да се знае и тази информация.
                                Регулаторе-поздравявам те от Лили
                                А също и mozza-тя също изпрати своята помощ, но ще я взема в понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X