Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да помогнем на Севдалина!

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
    Майка ми има аптека. Моля разберете как се казва препарата необходим за домашното лечение и той ще е от мен. Също така и колко дози ще трябват от него. Предполагам лекуващата лекарка ще знае.
    Успех
    Утре ще питам, но още е рано, нека да наближи края на болничното лечение, ще обявя.
    А лекарката с която говорих беше май дежурна, а не лекуваща. Ще се постарая утре да говоря и с лекуващия лекар.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здрасти Кольо! То се е видяло че ти ще си човека,така че давай някаква сметка или адрес на който да ти изпратя парите.По-нататък ще изпратя и един почти нов 15"телевизор.За сега по-важни са финансите.
      Питай Севдалина дали има нужда от детски колички,имам две-лятна и зимна,останаха от малкият ми син.С каквото мога ще помогна.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Здравейте и поздравления за навременната реакция. ще копирам адреса на соц. работничка, която може да приеме към този момент от името на Севдалина неща, които й изпращаме

По въпроса с пратките: В момента в квартирата няма кой да приеме пратки. Пратки могат да се изпращат до социалната и работничка, която идвала при нея един път седмично. Там адреса е :
        гр.Шумен 9700
        ул.Беласица 11
        звено Майка и бебе
        Севдалина Венетова Хараланова
        Във форумите на Бг мама вече обсъждаме темата и пускам линк, за да бъдем полезни заедно!
        С Ваше позволение ще копирам тази тема оттук и по същата причина!
        http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=459165.0
        тук също:http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=459107.0

Коментар

Коле, добре ще е колкото се може по-скоро да й откриеш сметка за да може да внесем по някой лев.

П.П. Браво на теб!

Коментар

Бих могла да помогна с дрехи и обувки евентуално за самата Севдалина - ако каже от какво има належаща нужда сега. След изписването ще й изпратя и повече неща - да не я затрудняваме докато е в болницата с излишни вещи. Няма да е зле да даде размери за дрехите и номер за обувките дори да не са й належащи сега.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
              Кольо извини ме че се обръщам директно, ама ти си се заел с организацията което ти прави чест. Моля те питай жената дали детето и е момиче. Ако е момиче имам доста дрехи за тая възраст (топли и качествени), които нашето момиче (вече на 4 год.) не можа да носи и по един път даже.
              Да, детето е момиченце - Ивайла.
              И аз искам да помогна, макар и скромно. Ще следя темата.
              Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Мога да помогна с пари. Утре ще се опитам да събера някаква сума с помощта на колегите ми. Като сме готови ще ги пратя.

Поздрави от Пловдив
                0899 48 65 96

Коментар

Колегии на жената в момента не и трябва нищо друго освен добра храна и тв да си има ко да гледа 2 месеца.А на детето ще му трябват само памперси всичко друго ще бъде ограбено от служителките майчин дом.Доста неприятно звучи но..... това е положението.Нека да се събират даровете и за двете но те ще бъдат нужни след като излезе жената от клиниката.А за детето го обсъдих с съпругата ми но... сме в една гарсониера 4 човека нямам възможност да отреагирам.Но като писах по горе в поста си майка ми и аз сме се заели да носим на момичето топла храна сокове и здрава храна.От това има нужда сега

Коментар

Казвайте къде,и пращам Тв-то още утре.
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Кольо, жив и здрав да си, благодаря за всичко, което си направил.
                      И извинявай, че така те "набедих" да си организатор, но си знаех, че се обръщам към точния човек.
                      Как става вземането на дете (в случая малката 10 месечна Ивайла) в приемно семейство, някой знае ли?
                      Утре ще покажа темата на колегите, много ще се зарадват.
                      Поздрави на всички!
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Кандидатства се в Социални грижи, отел "Закрила на детето" по местоживеене. Изискваните документи са:
                        - копие от лична карта;
                        - Удостоверение, че родителите не са лишавани от родителски права;
                        - Декларация, че не са налице обстоятелствата по чл. 32, т. 4 - 7 от Закона за закрила на детето (Декларацията се издава от отдел "Закрила на детето")
                        - Медицинско, включващо Васерман, туб диспансер и психо (същото, което изискват при сключване на граждански брак)
                        - Свидетелство за съдимост
                        - Документ за доход за последните 6 месеца (изисква се само при доброволната приемна грижа и месечния доход на член от семейството не може да е по-нисък от минималния за страната)
                        - Заявление
                        - Въпросник
                        - Две препоръки
                        * на последните три документа, бланките се издават от отдел "Закрила на детето"

След подаване на документите, започва проучване за три месеца. През третия месец, социалния работник от закрила на детето изготвя доклад, запознава семейството с доклада и го изпраща в областния отдел. От там се взима решение дали семейството притежава нужните качества и условия и при положителна оценка организира обучение. Обучението е 8 сесии по 3 часа (минава в рамките на две седмици, но може да се съкрити до 4 сесии по три часа в зависимост от желаното дете) и в него не се набляга толкова на личностните качества на желаещите да гледат дете (това обикновено се установява още по време на проучването и е едно от най-важните условия, т.е. може и грубо да звучи, но трябва да ставаш за родител, за да те одобрят за такъв).

Коментар

Мариян обясни много добре.
                          Засега освен памперси няма нужда от друго.
                          За откриване на сметка не знам дали може да се направи без присъствието на титуляра, ако може-още утре ще направя в банка по избор на Севдалина, но ако не може-лекарката каза, че ще може да вземем Севдалина най-рано следващия понеделник, та тогава ще открием и сметката.
                          За дрехите-имайте предвид, че детето сега е на 10 месеца, и към деня на изписване на майката ще е на 10, децата растат бързо на тази възраст. За номерата на дрехите за Сведалина ще питам утре, но май наистина не е добра идея да я затрупваме с дрехи докато е в болницата.
                          Казал съм, и ще го спазя-ако до утре вечер никой друг не изяви желание да организира помощта, ще дам координатите си за изпращане на дарения.
                          За парите-мисля, че за утре първите пари от Драев и от мен ще са достатъчни, другите ще може да се внесат по сметката която ще открием.
                          А телевизора Севдалина искаше не за нея, а за детето.
                          Майката е настанена в най-новата сграда в Шуменската болница, сградата е много приветлива, и условията доколкото видях са много добри. Та може и да имат телевизори в стаите, а ако нямат-трябва първо да се консултираме с лекарите, че тя не е сама в стаята, да не си пречат с телевизора.
                          Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
                            ......
                            Леле, звучи доста сериозно и... отнемащо страшно много време.
                            А може ли да се кандидатства за приемно семейство, без да искаш да вземеш конкретно дете? Т.е. когато има дете в нужда и подходящо семейство, то веднага да бъде настанено в семейна среда (макар, че като гледам за някои от изброените документи има срок на валидност и пак ще трябва да се вадят ) - би трябвало да има измислена по-бърза и опростена процедура?! Има ли?

А това семейство, в което е била малката - не може ли пак да я вземат, skorpion_vd знаеш ли? Явно там се е чувствала и развивала добре.
                            Последно редактирано от Фани; 05-01-10, 23:07.
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
                              Кандидатства се в...
                              Значи няма възможност детето да се настани в приемно семейство преди да изпишат майката от болницата. А за после-майчината грижа е най-добра. Предполагам, че детето е било преди в приемно семейство поради финансовата невъзможност на Севдалина да се грижи за нея. Силно се надявам след изписването на майката това да не е така, за което "вина" да имаме и ние.
                              Като гледам развитието на темата за няколко часа-май ще бъде.

Коментар

Тв та има но са в коридора и се плаща за да гледаш.Аз затова писах че и трябва само тв за сега.А да приемаш пари на твоя сметка си е рисковано дане те погнат даначните .По добре да си даде номера на картата каде то и превеждат децките и от там да си оперира с парите.И да ти е чиста съвеста ако някой каже че е дал но не са стигнали при жената ти си на топа на устата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X