Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да помогнем на Севдалина!

    Темата произлиза оттук:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ostcount=12835

    Става въпрос за болна жена в бедствено положение. Повече тук:

    http://www.novatv.bg/bg/news/view/4376/

    Координати за изпращане на помощ:

    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=42

    IBAN: BG14 UBBS 8002 1006 0638 30
    BIC код: UBBS BGSF
    За Севдалина Венетова Хараланова

    Предмети(дрехи, обувки, и каквото ви дойде на ум като полезно) можете да изпращате по Еконт до Николай Тончев Колев, до офиса на Еконт в Шумен, който е на бул. Мадара 1. Няма да е лошо да го информирате тук в темата, или на лични, че има пратка, за да отиде да я получи.

    ===============
    Колеги, моля не звънете в болницата и не питайте за Севдалина! Молба от Кольо - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...0&postcount=61
    Последно редактирано от Веско; 10-01-10, 01:04. Причина: По молба на координатора

  • #2
    До: Да помогнем на Севдалина!

    Да го направим!!!

    Коментар


    • #3
      До: Да помогнем на Севдалина!

      Днеска майка ми ходи при момичето и и занеси храна. Поне за сега нашето семейство може да помогне с това.Лоша работа да си сам на тоя свят

      Коментар


      • #4
        До: Да помогнем на Севдалина!

        Готов съм да съдействам на евентуална акция по оказване на помощ за Севдалина.
        По всякакъв начин, давайте идеи как да помогнем.
        На първо място си мисля за лекарства-ако не са осигурени от болницата, а са нужни. Има такива случаи-трябва лекарство, но то не се поема от касата, и като няма пари за закупуването болният си стои болен. Ще се опитам да разбера дали има нужда.
        После мисля някой лев няма да е излишен, може да се организира събиране на средства.
        Дрехи за Севдалина, а най-вече за детето...
        Давайте други идеи, тази женица има нужда от нашата помощ.
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар


        • #5
          До: Да помогнем на Севдалина!

          Превод на пари с Еконт е 1 процент от сумата - за 20лв е 20 ст и разправията е по-малко от всяка банка . Даваш си трите имена , адреса талефона , и кой офис на еконт ти е най-близо , така всеки може да изпрати каквото реши . За да не си помисли някой, че има шашми просто пазиш бележките и който се съмнява му ги показваш , а тук може да напишеш само общата сума и събраните предмети .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

          Коментар


          • #6
            До: Да помогнем на Севдалина!

            Това е добър вариант, но засега не бързайте, нека първо да се свържа със Севдалина.
            Когато имам новини ще пиша.
            Сега тръгвам за болницата, дано да ме пуснат по това време.

            Ако има нужда-0898 942541 Това е моят телефон.
            Има ли желание-има и начин!

            Коментар


            • #7
              До: Да помогнем на Севдалина!

              Добре е да се говори с лекуващия лекар на жената и да се разбере какво е необходимо за максимално бързо стабилизиране на състоянието й. Туберкулозата е коварна болест, а основната цел е майката и детето да се съберат възможно най-бързо.
              Вероятно след болничното ще е добре да бъде проведено и санаториално лечение - почти съм сигурен, че такова ще бъде назначено. Ако може да се проучи къде ще бъде насочена за санаториално лечение (в кой район на България) и на място да се помисли за създаване на прилични условия за майка с малко дете...
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

              Коментар


              • #8
                До: Да помогнем на Севдалина!

                Току що се връщам от болницата.
                Севдалина е настанена в новото гръдно отделение, и е в сравнително добро състояние.
                Лекарката с която говорих каза, че в момента не е необходимо купуването на лекарства, всичко се дава от болницата, но лечението ще е бавно. Севдалина ще бъде в болница 2 месеца, след което още поне 4 месеца лечението ще продължи в домашни условия. Лекарствата за домашното лечение също били безплатни, но трябвало да се пие и някакво лекарство за предпазване на черния дроб, и витамини, които пациента трябвало да си купи за своя сметка. Не били скъпи, ще ги осигурим.

                Севдалина се оказа слабо, симпатично момиче, и в началото и беше много неудобно, но после се отпусна, и си поговорихме. Каза, че засега няма нужда от храна или дрехи, също каза, че не иска нищо за нея, ако има някаква помощ-тя да е за детето. Казах и, че ще има и за детето и за нея.
                Ивайла е настанена в дом "майка и дете", временно. Дома имал спонсорство за храна, за това няма нужда от помощ. Имали също много дрехи, не искали и дрехи. Единствено което приемали като помощ били памперси, от социалната служба, или както се казва там отпуснали 10 памперса, и в четвъртък социалният работник щяла да занесе памперсите в дома. Мисля още утре да купя един пакет памперси, и да го занеса в дома, това за пуво време. За по-нататък сигурно ще трябват още.

                По отношение на парите-Севдалина каза, че нямала непосредствена нужда, но всички знаем, че не е така. Предлагам да съберем малко пари, кой колкото може да отдели, и да и ги внесем в банка по сметка кояъо ще отворим заедно с нея, на нейно име. Мисля да е тип разплащателна, с дебитна карта, за по-голямо удобство при теглене на пари. А и Севдалина живее в общежитие, а като знам какви хора има настанени там-най-добре е да не държи пари в брой в себе си.
                Ако някой иска да се нагърби със задачата по събиране на парите-да заповяда, ако не-аз ще се заема. Само трябва да уточним как ще се пращат парите. Севдалина каза, че много искала да купи един малък телевизор за детето, и "когато събера пари ще и купя".
                Аз мисля, че телевизора е почти осигурен, ние сме на ход.
                Севдалина получава майчинство по карта, но цялата сума се превеждала по сметка на дома-за малката Ивайла, и мисля, че майката в момента не разполага с пари, няма да е лошо да има някой лев в себе си докато е в болницата, и това ще осигурим.
                Ще пиша още, след малко.
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • #9
                  До: Да помогнем на Севдалина!

                  Продължавам.
                  Севдалина каза, че детето преди е било в приемно семейство, не попитах по какви причини-не е удобно, ако тя реши ще каже. И докато е била там е проговорила, и е направила първите си крачки. Почти през сълзи каза "А сега в дома като е сама в кошарката може и да спре..."
                  Та тя силно се надява Ивайла пак да е в приемно семейство, вместо в дома. Пак почти през сълзи каза, че толкова много е тормозена, че само като чуе думата "дом" и настръхва...
                  Моля, ако има семейство със свободно време, и желание да вземе при себе си едно 10 месечно дете да се обади, това ще бъде едно много голямо облекчение за майката. Обмислихме варианта това да сме ние, но нямаме възможност, а това е важно за Севдалина, ако някой може да помогне точно с това...

                  Оказа се, че Севдалина има телефон, взех номера и, дадох моя, и и казах да ме търси, ако има макар и най-малка нужда. Утре сутринта ще и се обадя, ей-така, за да почувства малко подкрепа, и да я информирам какво става с нашата помощ. А по обяд ще занеса памперси в дома.

                  Засега е това, ако има въпроси-питайте, което знам ще казвам, за друго мога да попитам. Мисля, че засега е важно да съберем някаква малка сума, да и дам да има в себе си, а по-нататъшната помощ ще я уточняваме според това от какво има нужда.

                  П.П. Лекарката остана много доволна, че има такива хора, готови да помогнат, мисля, че можем да направим много. От нас зависи.

                  Аз започвам с пакет памперси, и някой лев.
                  Има ли желание-има и начин!

                  Коментар


                  • #10
                    До: Да помогнем на Севдалина!

                    Първите 50 лв са осигурени!
                    Благодаря на draev от името на Севдалина.
                    Има ли желание-има и начин!

                    Коментар


                    • #11
                      До: Да помогнем на Севдалина!

                      Телевизор - хубаво, но преди това - детето на ясла, майката на работа. По далечна цел - общинско жилище. Мога да помогна с неголяма сума 50 лв. на 11 януари. Ще следя темата - надявам се да има сметка /или Кольо да даде свои координати, ако поеме грижита да ги занесе на момичето/ и адресът на дома, в който е детето - ще пратя памперси.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Да помогнем на Севдалина!

                        Майка ми има аптека. Моля разберете как се казва препарата необходим за домашното лечение и той ще е от мен. Също така и колко дози ще трябват от него. Предполагам лекуващата лекарка ще знае.
                        Успех
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

                        Коментар


                        • #13
                          До: Да помогнем на Севдалина!

                          Детето е на 10 месеца, мисля, че не приемат на тази възраст в ясли.
                          За работа на майката може да се мисли, след като се уреди въпросът с яслите, нали преди това някой трябва да се грижи за детето.
                          Ще почакам до утре вечер с координатите си, може да излезе някой по-добър организатор от мен. Ако до утре вечер никой не се обади-аз се наемам, и ще дам точни координати за изпращане на дарения.
                          Адреса на дома ще науча утре, и ще го дам.
                          Пак повтарям-засега дома няма нужда от нищо друго, освен от памперси.
                          Има ли желание-има и начин!

                          Коментар


                          • #14
                            До: Да помогнем на Севдалина!

                            Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Детето е на 10 месеца, мисля, че не приемат на тази възраст в ясли.
                            За работа на майката може да се мисли, след като се уреди въпросът с яслите, нали преди това някой трябва да се грижи за детето.
                            Ще почакам до утре вечер с координатите си, може да излезе някой по-добър организатор от мен. Ако до утре вечер никой не се обади-аз се наемам, и ще дам точни координати за изпращане на дарения.
                            Адреса на дома ще науча утре, и ще го дам.
                            Пак повтарям-засега дома няма нужда от нищо друго, освен от памперси.
                            Ти си човека
                            Стоян Драев тел:+359877915301
                            blood 0 RhF +

                            Коментар


                            • #15
                              До: Да помогнем на Севдалина!

                              Кольо извини ме че се обръщам директно, ама ти си се заел с организацията което ти прави чест. Моля те питай жената дали детето и е момиче. Ако е момиче имам доста дрехи за тая възраст (топли и качествени), които нашето момиче (вече на 4 год.) не можа да носи и по един път даже.
                              Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X