Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Да помогнем на Севдалина!

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Открих банкова сметка на името на Севдалина, След около две седмици ще е готова и дебитната карта, и ще може да се тегли от сметката.
    Засега може да се изпращат пари по сметката.
    Ето и данните:
    IBAN: BG14 UBBS 8002 1006 0638 30
    BIC код: UBBS BGSF
    За Севдалина Венетова Хараланова

Взех един пакет памперси-72 бр, дадох ги на майката, да си ги разпределя както сметне за добре. Защото каза, че в дома ако има много памперси-ги ползват и за другите деца, Севдалина си знае как да ги разпредели във времето.
    Предадох и 50 лв от Драев, и 10 от мен, след малко ще и заредя време за разговори за 10 лв, засега няма нужда от друго.

Разговарях по телефона със социалният работник отговорен за Севдалина, и се уговорихме утре да се срещна с нея и шефката на службата, да разкажа за какво става въпрос, може да дадат някакви насоки за по-нататъшни действия.

Свързах се с Ани, от БГ мама, предстои да се срещна и с нея, да си координираме усилията двата форума.

Виждам, че няма други желаещи да се заемат със задачата, и затова поемам ангажимент да да събирам и предоставям на Севдалина предметните дарения.

Предмети(дрехи, обувки, и каквото ви дойде на ум като полезно) можете да изпращате по Еконт до мен-Николай Тончев Колев, до офиса на Еконт в Шумен, който е на бул. Мадара 1. Няма да е лошо да ме информирате тук в темата, или на лични, че има пратка, за да отида да я получа.
    НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПАРИ НА МЕН!!!
    Не, че ако получа няма да ги предам, но нали затова открихме сметка-за финансовата помощ, аз се заемам с другия вид помощ.
    Засега ще складирам получените предмети в къщи, и след като Севдалина излезе от болницата ще и ги занеса.

Тя носи обувки 37 номер, за дрехите не можа да ми каже точно, но е висока 157 см, сравнително слаба, дамите сигурно знаят за кой размер дрехи става въпрос.
    Също имайте предвид, че малката Ивайла към момента на изписване на майката от болницата ще е на 10 месеца, ако някой изпраща детски дрехи да се съобрази с възрастта и сезона.

Няколко пъти повторих на Севдалина да не се притеснява да ми звъни ако има нужда от нещо, но не съм сигурен дали ще се обади-много е скромна и тиха, и се чувства неудобно да моли за помощ.

В стаята има телевизор, засега няма нужда от такъв, но за след болницата ще е добре да има.

Питах я дали иска да съдействаме за намирането на работа след като приключи майчинството, и тя се зарадва, явно иска. На въпроса ми какво иска и може да работи, отговори, че може да е чистачка в детска градина, в някакво учреждение, и въобще всякаква работа, стига да не е тежка, че болестта не позволява да се натоварва по-сериозно.
    То въобще тежката работа не е за жени, ама да не започваме за това, че въпроса е много сложен.

Това е засега, ако се сетя още нещо пак ще пиша.
    Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Ами какво да кажа, поначало съм против това да се вземат пари заради това, че помагаш някому, но mozza ме убеди на лични, че мога да приема някаква сума, колкото да не съм затруднен финансово.
    По принцип не бих приел, но от вчера ни пуснаха в отпуск заради липсата на поръчки, и не се знае докога ще продължи така. И затова и приех, но нека да са малки суми, мисля, че до 100 лв на месец ще са достатъчни, а каквото остане за месеца от парите-ще го давам на Севдалина.
    Сметки и координати няма да давам, нека ако има желаещи да пращат пари да пуснат лично съобщение, или да се обадят по телефона, аз ще им отговоря дали има нужда.
    Но нека пари да се привеждат по сметката на Севдалина, аз съм здрав и прав, ще се оправя, ако не в този завод-а друго място все ще си намеря работа. А и нивите пускат нещо...
    Първоначално публикуван от Jordan Pandurski
    хубаво е да има сметка да внесем някой лев

Не четете, поствам ги тук, да не се мъчат и други!
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Днес са обещали на Севдалина да и дадат документ, че не е заразна, и не представлява опасност за Ивайла. С който документ социалните ще разрешат дома да даде малката на майка и. Надяваме се през следващата седмица двете да се съберат.
      В Бг мама излезе предложение от един човек да ми изпрати малко пари с които да вземем самостоятелна картина за Севда, но пък на нея и обяснили, че ако иска да получи общинско жилище не може да се откаже преждевременно от стаята си в общежитието. И затова Севда ще прдължи да поддържа стаята си, колкото и да я е страх да живее там Ставали обири и изнасилвания, пияници по цяла нощ сновяли по етажите, но се оказа, че не можеш току-така да избягаш от ада...
      Днес идваха от bTV репортерите-снимат предаване за туберкулозата, и случая на Севда е пресен и интересен, и са снимали цял следобед. Предаването ще бъде излъчено на 6 Март, ще ни бъде интересно да го видим.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

За съжаление животът на Севдалина ще е дълго "бягство" от ада.
        Добра е новината, че скоро ще се събере с малката. Да се надяваме, че личният ангажимент на кмета за общинско жилище ще доведе във времето до добър резултат. Никакви дарения не могат да осигурят възможност за нормален живот на двечките. Общинско жилище и прилична работа са нещата, които могат да й дадат възможност да отгледа детето си.

Кольо и семейството му правят наистина много за това момиче.

Коментар

Изчетох цялата тема - Кольо, ти си Човек с голямо и добро сърце ! Развам се че съществува още човещината в хората, не се е изгубила. Дано всичко се нареди, и Севдалина и малката принцеса да се преместят в по-добро жилище.
          Р.П.(RFF) 0898677590
          Пътна помощ
          ДЕНОНОЩНО

Коментар

Има ли някакво развитие по темата, как са Севдалина и дъщеря и ?
            Р.П.(RFF) 0898677590
            Пътна помощ
            ДЕНОНОЩНО

Коментар

Дайте пресни новини,какво става, имали развитие.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                Дайте пресни новини,какво става, имали развитие.
                Като се върне Кольо от Трявна ще сподели.
                Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                Honda CB 919 Hornet
                0898849413-Светльо
                Кръвна Група: 0+

Коментар

КОЛЬО,поклон Доземи,брат!!!

Ама аз съм телето,че не съм прочел по-рано тази тема...Щяхме доста да споделим и уточним в Разград.
                  Благодаря и поздравявам всички,които дори и една сълза са отронили по тоя случай.
                  Ще я има България...

Коментар

Днес изписаха Ивайла от дома и вече малката е при майката.
                    Закарах ги с колата до общежитието, и пак предложих на Севда да дойдт на първо време да живеят у нас. Поне докато времето се стопли окончателно, защото Ивайла е изнежена от престоя в дома, а и след боледуването напоследък имунната и система е отслабена, и опасността да се разболее пак е реална. Каза, че ще помисли, и ще каже какво е решила.
                    Иначе Севда е подала всички необходими документи за получаване на общинско жилище, даже са и предложили някаква къща, но без никакъв санитарен възел, и затова я е отказала. Сега чака да и предложат боксониера, но засега още нищо не се знае.

Коментар

здравейте,
                      виждам че има затишие по темата - докъде се стигна,готов съм да помогна ,ако все още има нужда

Коментар

Първоначално публикуван от georginik Преглед на мнение
                        здравейте,
                        виждам че има затишие по темата - докъде се стигна,готов съм да помогна ,ако все още има нужда
                        Мисля си, че най-добрата помощ за двете е финансовата. Защото дрехи от БГмама изпратиха достатъчно, за Севда и за малката, С жилище не можем да и помогнем, остава който има желание и може да отдели някой лев-да ги преведе по сметката която съм дал в началото на темата.
                        А ако и дадат общинско жилище май ще трябва да се направи един ремонт, и тогава ще има нужда от някои вещи, или някаква друга помощ, но това е все още в бъдещето.
                        NOTY изпрати лекарствата които Севда трябва да си купува сама, пристигнаха в Шумен, но днес не можах да ги взема. Утре...
                        Ако някой се сети за някаква друга помощ-да предложи, ще питам дали има нужда от нея. Но парите са универсални-с тях може да се купят и храна, и лекарства, и дрехи, каквото се наложи.

Коментар

Колио звънни ми когато им дадът апартамент имам хубаво креватче и гардеробче за тях и със голямо удоволствие ще дойда да помогна ! 0884411251
                          Лудак

Коментар

мога да помогна с дрехи

Коментар

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
                              мога да помогна с дрехи
                              Щом можеш-помагай
                              Севдалина е висока 1,58 см, около 53-54 кг. Не знам какво означава това като размер.
                              Ивайла е на 1г. и 2 месеца, тежи 10-12 кг, не знам точно.

Пратка можеш да изпратиш по еконт до офиса им в Шумен който е на бул."Мадара" 1. До поискване. За Николай Тончев Колев. Телефона е в подписа.
                              Но имай предвид, че Севда носи по-традиционно облекло, по-семпло. От БГ Мама бяха и изпратили екстравагантно разголени дрехи, и тя ги подари на приятелка. Просто дънки, анцузи, блузи без разголване, или показване на пъпа, мисля, че стана ясно.
                              Благодаря от нейно име.

Днес има новина-Ивайла вече върви сама из стаята. В дома няма кой да се занимава персонално с всяко дете, и развитието им(физически и психически) се забавя. Сега, след като вече е при майка си, и има кой да я обгрижва резултатите са налице.

Коментар

Здравейте и привет на всички, дали от себе си за тази кауза.
                                Едва днес, т.е. вчера видях темата и я прочетох от самото начало. Идната седмица ще се дотъркалям до Шумен и ще донеса каквото мога. Тъкмо ще свърша малко работа и ще се видя с познати. Ако е ясно, от какво спешно има нужда(което може да се носи или вози) моля споделете.

Кольо, ще ти звънна преди да тръгна.
                                Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                                УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                                Времето е ценно, само ако не бързаш.
                                0889623098

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X