Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Споко бе, и котвата ще наглася, и въжето ще си размотая, и пътечките ще приготвя... Не съм за сефте на траял.
    Аз ти казвам за ъгъла , че днес го пробвах на такъв терен бе , знам че не ти е сефте ... да закъсаш
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Друго ще ви кажа, и верно "аз нали ви казах!". Четете съпромат, както и автора Лев Скрягин. Човекът освен моряк, е бил и корабостроител. Достатъчно нагледно е описал морските котви, и разликата им със сухопътните. Наедро, но съвсем разбираемо е обосновал неработоспособността на последните. Сам поради младост, глупост, и самонадеяност проверих за собствена сметка, и на свой гръб твърденията му.
      Прав се оказа той, а не аз. По резултатите от гъзурченето ми най-добрата котва е джипа на приятел, после резервото колело, после Стрелата. Навързани една за друга сваи не съм опитвал, понеже не е имало подходящ чернозем. А те не се забиват в твърдо.

Коментар

На Скрягин съм чел една книга за морските катастрофи, хареса ми, ако намеря време-ще потърся и книгата му за котвите.

Иначе за джипа на приятел си напълно прав, ама нали приготвяме котви за случаите в които няма такъв.
        Закопаната резервна гума иска копане, а на никого вече не му се копае...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Като продължаваш да спориш по тоя въпрос, реално рискуваш да се срещаме и да се разбираме!
          Сега, аз напоследък заслабнах и не нося, обаче че ще се биеме честно и люто - ще се! Ако ще после курвите да плачат в палатките! И да сипват в предсмъртно преперещите ни устни чиста реанимационна водка.
          Ако ще и шкембе сутринта.
          Ще се биеме с котви. Сега прегледах моята - наточена е хубаво, има и ръжда. И чука е криво - ляво.
          Коя котва ще се сгъне първа?
          Аз давам малка кофичка гайки.

Коментар

Моята вече се сгъна... Също като на Бакалов-през дупката за болта. Хем не я бях напънал кой знае колко много-на равна поляна с натиснати спирачки пробвахме какъв ще е най-подходящият ъгъл, и не издържа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 047 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:121.9 КБ
ID:5462211

Е, позавариме я в сервиза на Бай Матьо, но до ползване в реални условия пак не се стигна.
            Ще правя това рамо от някакъв по-як материал, само трябва да го измисля какъв да е, че по складовете за железа продават само каквото се търси масово. За нещо по-специфично трябва да се търси по-сериозно.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ос от дискова брана ще свърши работа,е ще стане тежичко,ама нали няма да я носиш на гръб!?Другият вариянт е да завариш "уши" със триъгълен профил,заварени само вертикално.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Моята е от ресор от бус Мерцедес, няма проблеми, много е здраво .

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                  Моята е от ресор от бус Мерцедес, няма проблеми, много е здраво .
                  Пусни снимки де.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Пусни снимки де.
                    Същата е 1:1 , като предлаганите от Гладиатор, само, че самоделка , но и тя си има кусури - за много твърда и камениста почва трябва по-дълго рамо.
                    При първа възможност ще снимам.

Коментар

Тази котва и на снимка се вижда къде са и слабите места, незнам защо сте хабили време за тестове . Защо не хванете шините за болта на лопатката .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Моята вече се сгъна... Също като на Бакалов-през дупката за болта. Хем не я бях напънал кой знае колко много-на равна поляна с натиснати спирачки пробвахме какъв ще е най-подходящият ъгъл, и не издържа.

[ATTACH=CONFIG]559580[/ATTACH]

Е, позавариме я в сервиза на Бай Матьо, но до ползване в реални условия пак не се стигна.
                        Ще правя това рамо от някакъв по-як материал, само трябва да го измисля какъв да е, че по складовете за железа продават само каквото се търси масово. За нещо по-специфично трябва да се търси по-сериозно.
                        От каквото и плътно да го направиш ще държи но ще почнеш да късаш на отворите следващите направени от кухия профил . Малко повече ще държи ако вкараш в отворите втулки и ги завариш ама и това не е панацея при тоя профил . Това го правят от възможно най скапаната и мека ламарина .
                        Последно редактирано от sek.1; 18-03-13, 06:45.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          ... Това го правят от възможно най скапаната и мека ламарина .
                          Абе и аз това казвам, ама никой не ми вярва ....
                          Бакалов го е решил проблема, просто няма отвор през профила. Щом удържа Патрула, със сигурност няма да се трогне от Витарата.
                          Имам едни други съмнения, ама то експлоятацията ще си покаже

П.П. @Стефан: В конкретния случай със съпромата има дребен проблем: тръгваш да смяташ по дадените от производител параметри, слагаш си коефициентите, сглобяваш, газ и ... се къса. Ама то не е щото съпромата е виновен, проблема е, че като ти пише на етикетчето, че нещото си е е изработено от стомана 20 (примерно), го смяташ като за таква. А в следващия момент се оказва, че въпросното чудо на индустрията е изработено от бракувана ламарина с консистенцията и якостните показатели на шоколад Милка. За количеството микро (понякога и не толкова микро) пукнатини и така нататък даже няма да споменавам.
                          Преди време разглеждах химичен анализ на подобен материал (турско производство, ама и нашия не е по-стока) - лаборантките в началото си помислиха, че ги занасяме нещо и че сме им занесли проби от различни материали.
                          НЕ всички профили са от говнолин! Но повечето, за съжаление, са. Немското призводство, колкото и да не съм фен на германците, като цяло си отговаря на писанките. Турското и голяма част от Българското - ха дано, ама надали...
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И украинското е само понякога по-добро. Затова и за такива неща от години не съм купувал нищо ново. Само от каквото намеря в автоморгите. Може да се озвериш докато добиеш тоя материал, ама поне е материал.
                            Полуоски там, кардани, някой разтурен камион ...

Не може да правиш котвата колкото си искаш тежка, понеже щурмана я носи баш на гръб.

Коментар

Преди 5-6 години един приятел носи на анализ де що намери ламарина и България за една реставрация на едно ситроенче . В българската имаше безброй микро пукнатини в турската освен пукнатините нямаше и следа от заявените там някакви легиращи елементи . Единствената която намери абсолютно перфектна беше словенска . Тия профили обикновено ги правят от най евтината възможна ламарина .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Преди 5-6 години един приятел носи на анализ де що намери ламарина и България за една реставрация на едно ситроенче . В българската имаше безброй микро пукнатини в турската освен пукнатините нямаше и следа от заявените там някакви легиращи елементи . Единствената която намери абсолютно перфектна беше словенска . Тия профили обикновено ги правят от най евтината възможна ламарина .
                                Значи ще пробваме докато намерим материал , който издържа на натоварването .Направих няколко снимки на котвата в походно положение

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:180320132866.jpg
Размер:136.6 КБ
ID:5462330Натиснете снимката за да я уголемите

Име:180320132867.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5462331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:180320132868.jpg
Размер:103.7 КБ
ID:5462332Натиснете снимката за да я уголемите

Име:180320132869.jpg
Размер:117.7 КБ
ID:5462333
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X