Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Ммм ... По-голямо е от лизгар.
    По идея трябва да държи колкото най-мощната лебедка. Примерно 6 тона.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Не се заблуждавай. Ъгъла е от куката до задния край и върха на плуга. На тази снимка ми се вижда повече от 45 градуса.

И в гащите си гледах,и котви из нета и няма и няма 45 градуса никьде.

http://www.4x4wire.com/reviews/pullpal00/

Ма кажи какво си замислил да видим.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Огледа всички предложени схеми.

Идеята на колегата Lany ми се видя най добра. Геометрично няма разлика, от калифорнийската пясъчна котва.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Идеята на колегата Lany ми се видя най добра. Геометрично няма разлика, от калифорнийската пясъчна котва.
          На практика е същото, само трябва да се монтира по назад на крика. Това решение има и променлив ъгъл което се оказва важно.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
            Работа на всекакви видове котви в Малайзия гледах много.Както в състезателен режим така и в спасителен. Лично аз забивах поне пет модела и веднага се разбираха разликите. Морските не работиха особено добре.На Стефан предложението дето прилича на кол за вампири в оная кал ще излиза като пирон от кашкавал.В пясък работата му също е съмнителна. Интересно ще ми е и как с тоя кол ще се извадите от водниста тиня.Да не говорим че докато търсите в багажника бойния чук маймунката от горните снимки ще е минала и заминала с Пул Пала.Добрата котва трябва да работи при теглене по гаден баир на равното в пясъка и в големите камъни на речно дъно.Формата на Пул Пала е измислена за всичко това.Предложението от прикачения фаил на пост N 29 е най адекватно и на този етап няма по добро. Поне от решените задачи който съм виждал наживо.При дърпане по обратен наклон дори тежкиат и голям Пул Пал на места изминаваше от 3 до 6 метра преди да набере достатъчно стабилна маса пред ножа. Какво остава за някакви колове и пирони.Често пъти се хващахме и за корените на дърветата като по този начин точката за дърпане оставаше здрава и за идващите след нас.
            Петре, не се връзвай бе братко. Ние си говорим за нашия си офроуд. Ентусиасти и като тръгнеме на риба, да не ни е страх да преджапаме някое мочурище, примерно.

Коментар

Първия прототип го почвам във вторник. От сряда натам ще ми трябва оригинал за пробите (сравнение). Ако някой има и му се дава на заем, ще съм благодарен.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                ...
                Шилото на Стефан в кал няма да работи...
                Дайте да се уточниме. Аз имам в предвид любителски разходки, или преходи с крайна цел, без състезателен характер. В 50см. кал трудно и ще търся обходен маршрут. В 20-30 см. кал и да е 10-15м. широко, ще работи. Все пак имаме обхват на въже на лебедка и др. въжета, да забиваме на здраво. Ако калта е в обхвата на въжетата пак има шанс. Ще оставиме 20-30см. гол вал и след него да започват крилата, които преминавайки през калта, хващат на здраво.
                Абе я дайте да се събереме и да ги видиме тия пера и плугове как бачкат.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Туи нещо го изрових от нета,преди доста време.Направих го еи така,просто да видя дали ще стане-получи се добре,но реално не е ползвано-дали става или не нямам представа
                  Емил-00356 99872043-Малта
                  Defender-90

Коментар

Ето:
                    Прикачени файлове

Коментар

Екстра, кога ще са изпитанията?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Абе я дайте да се събереме и да ги видиме тия пера и плугове как бачкат.
                        Елате де, реката е от мен кеф ти кал, кеф ти камъни
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Елате де, реката е от мен кеф ти кал, кеф ти камъни
                          Мойта мисля да я направя към метър. Търся торсион и като я направя, директно към твоя вилает и яко сеирджии и купон.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Мойта мисля да я направя към метър. Търся торсион и като я направя, директно към твоя вилает и яко сеирджии и купон.
                            Не бързай. Имам добра идея. Чакай пробите.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Не бързай. Имам добра идея. Чакай пробите.
                              Ами айде да пробваме и ралото и кола. После за да вадат безотказно, знаеш какво следва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Ето:

Стефане,
                                Така разположено ухото по средата на котвата, няма ли да има според теб нужда от предварително вкопаване (на въжето) за да не излезне котвата, когато я напънеш,
                                Показвам какво имам впредвид:
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от hilllti; 22-03-09, 00:43. Причина: spelling
                                LZ1HRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X