Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червячен редуктор за лебедка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Червячен редуктор за лебедка!

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
    ...Мен ме интересува дали моя редуктор ще издържи на натоварването...
    По това, което си цитирал от надписа на табелката, не може да се даде отговор на този въпрос. Може-би, ако знаеш на какво е работил този редуктор - ще стане по-ясно.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ето тук: http://www.mann.bg/?p=1&id=46&producer=2&info видях редуктор 1:28. Цената е добра, но не видях никакви характеристики на редуктора. А няма и размери, та поне по тях да се ориентираме за здравината.
      Някой може ли да каже какви са характеристиките, и може ли да се използва за направата на лебедк.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

http://pdf.directindustry.com/pdf/va...95659-_44.html

Тук може да се поровите.
        Много нежно ми се вижда.
        http://www.diequa.com/products/varvel/servo_worm.html

Коментар

Аз ползвах някакъв съветски:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:%c8%e7%ee%e1%f0071.jpg
Прегледи:1
Размер:18.3 КБ
ID:5440126

Коментар

Колеги потърсих помощта ви защото нямам необходимите технически познания, така че не ми вършат работа линкове, чертежи и т.н.
            Днес реанимирам от новогодишната нощ, но утре ще снимам редуктора и ще дам размери на зъбното колело и самите зъби!
            Няма да купувам редуктор, имам го закупен от вторични суровини за 1.10 лв.
            Другия вариант е да купя готова механична лебедка, от това което прочетох мисля че ще ми трябва от БРДМ, но не съм виждал как изглежда и колко тежи , а колко ли струва?

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
              Аз ползвах някакъв съветски:

[ATTACH=CONFIG]530970[/ATTACH]
              Колега, какво е предавателното число на редуктора ти, сподели информация, доволен ли си от лебедката!

Коментар

Това беше през далечната 2005г.Нямаше пари за лебедка,а тогава нямаше и китайски.
                Ако ти се чете:
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...4365#post14365

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  Аз ползвам механична лебедка повече от 10г,най удачно е ПЧ-20-25 /1.Здравината на лебедката зависи от големината наа нейните зъби.Неможе редуктор 10кг,да е здрав(минал съм по този път-малкото си е малко)
                  Понеже и , аз имам известен опит от 2 год, съм с мех. лебедка, но и 2 редуктора счупих, Румен е прав , всичко зависи от здравината на редуктора.
                  Иво, защо, като идваш към Видин не вземеш този редуктор да го погледнеме, ще го сравниме с мойте счупените, ще му измерим входящият и изходящият вал, трябва на него някъде да пише и колко Нютона е, на колко оборота максимум работи, защото червеячната предавка е капризна на високи обороти.
                  Поздрави !!!

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                    Понеже и , аз имам известен опит от 2 год, съм с мех. лебедка, но и 2 редуктора счупих, Румен е прав , всичко зависи от здравината на редуктора.
                    Иво, защо, като идваш към Видин не вземеш този редуктор да го погледнеме, ще го сравниме с мойте счупените, ще му измерим входящият и изходящият вал, трябва на него някъде да пише и колко Нютона е, на колко оборота максимум работи, защото червеячната предавка е капризна на високи обороти.
                    Поздрави !!!
                    Снимай как са строшени твоите, да видим какво и как се случва. Сложи и една кутия цигари за ориентир.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Няма друго на табелката, само цитираното от мен, ето снимки на редуктора:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130102_183950.jpg
Размер:156.9 КБ
ID:5440321Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130102_184037.jpg
Размер:131.7 КБ
ID:5440322Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130102_184105.jpg
Размер:95.7 КБ
ID:5440323

Коментар

Ай стига ве. Имам го същия. Само че моя няма твърда връзка със зъбното колело, а е с нещо като пакетен съединител. И си го пазя точно за лебедка. Малко слаб ми се струва, въпреки, че зъбите са много дебели.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ще върши работа със сигурност тоя редуктор,най много да е прекалено бавен-мощен,което не е проблем,моята месингова зъбчатка е износена понеже е останал редуктора без масло,заради повредени семеринги,и зъбите са изтънели много,но работи още,не е препоръчително да се кара с високи обороти,пише го и в мануала за механичната лебедка.
                          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Сега намерих някакъв конвертор за да видя, това 7.5 mkg, на колко нютона отговаря и резултата е около 72 нютона, не е ли слабичък???

Коментар

Двигателя от омегата е 170 нютона при 2600 оборота, погледнах техническите данни, как мислите ще счупя ли редукторчето, ако е слабичко за лебедка ще го използвам за направа на цепачка за дърва!

Коментар

Това е максималният въртящ момент. Който може и да не използваш. Всъщност надали ще го използваш при дърпане на лебедка. Та редуктора би трябвало да издържи. Друг е въпроса ако се запънеш в някое дърво или голям камък и искаш да ги отместиш. Тогава лебедката ще се натовари яко, двигателя ще даде много нютони и може да изкъртиш червяка. С малко по-внимателно вадене на лебедка не би трябвало да имаш проблеми.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X