Здравейте. Преди 15-тина години монтирах подобен редуктор 26 към 1 на форд транзит. Макарата на която се навива въжето 150мм. диаметър и манивела 300мм. С тази комбинация съм вадил коли почти вертикално а за хамалогията няма да говоря. Това е моя личен опит. Дано съм бил полезен.
Ай стига ве. Имам го същия. Само че моя няма твърда връзка със зъбното колело, а е с нещо като пакетен съединител. И си го пазя точно за лебедка. Малко слаб ми се струва, въпреки, че зъбите са много дебели.
Баце туй е доста слабо освен ако не си теглиш лодка или атв или лада нива.
Баце туй е доста слабо освен ако не си теглиш лодка или атв или лада нива.
Тъй де. Нали за това не съм почнал да го правя. Днес подкарах оригиналната на Дифендъра. Регулирах усилието на което да изключва. Кеф. Сега остана да и намеря едно дълго въже и съм патрон.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Тука тия обороти за нищо ги нямате. Защо ще развъртате ДВГ над режима на максимален въртящ момент, след като за теглене с лебедка ви трябва около 1/20 от мощността му? Омегата на Кольо е 100 киловата. 5 киловата е адски бърза лебедка, а тия 5 киловата двигателят ги развива някъде под 1000 об/мин.
Пита някой дали ако нещо се заклещи ще счупи редуктора - отговорът е ДА. Тривиално ще счупите всякакъв редуктор, който е по-малък от диференциала на задния мост.
Прочее, такъв диференциал (заварен, някакъв малък с голямо число - примерно Самурайски) е и най-добрият кандидат за ъглов редуктор на лебедката. 1000 об/мин на двигателя, около 300 след 1 предавка, около 60 след един такъв диференциал и това куплирано директно на барабана. Той ако е 60мм диаметър на първи ред, 60 об/мин са около 12 метра в минута. Въртящ момент ще имате да скъсате въжето, дървото, рамата или някой вал по конструкцията. Но "редукторът" ще остане жив.
Минималната скорост на това нещо ще е около 5м/мин или по-малко, ако се работи на полусъединител или ако валът за отбор на мощност се върти по-бавно от междинния вал.
Някой знае ли размерите и теглото на БТР-ска лебедка, че май ще се уредя с една такава. Също и предавателното число.
За чугуния:
В казармата фатмака строява ротата и казва:
-Има един камион с балванки алумин, до обяд трябва да го разтоварим.
Един войник се обажда:
-Не се казва алумин, казва се алуминий.
-КОЙ СЕ ОБАДИ БЕЕЕ???
-Редник Петров.
-Хайде сега Петров, като знаеш толкова много-за теб има за разтоварване един камион с балванки чугуний...
По-голямото предавателно число го искам за да имам и бавна скорост на теглене. Когато се налага да се дърпам по-прецизно, например при опасност от обръщане. Или да видим дало ще започне да се качва върху някой голям камък, или ще започне да мачка гумата, после и други бели... Абе ситуации изискващи бавна скорост да искаш...
Пък като искам бързо дърпане-кутията на 5 предавка, и се дърпам бързо. С подаване на газ целя да се регулира скоростта, а не да се увеличи въртящия момент подаван към лебедката. Двигателя си има достатъчно запас да дърпа даже и на тихи обороти.
Омегата не е 100 киловата, де да беше... 116 коня е, демек 85 киловата. Ама ми стигат, стига да работят както трябва.
Това е много по-ниска скорост от всякакво движение на ход. Много, много - примерно 10-15 пъти. Примерно колкото е разликата между диаметрите на гумите и на барабана на лебедката. Още някое намаляващо число можеш да вкараш при отвода на вала за напред, ама и това ще е ОК.
Коментар