Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червячен редуктор за лебедка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Червячен редуктор за лебедка!

Ако се смята при 1000 оборота сметката е вярна. И все пак 12 метра за минута си е бързичко. Но пък винаги има опцията "съединител", така че май ще се получи работата.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Някой знае ли размерите и теглото на БТР-ска лебедка, че май ще се уредя с една такава. Също и предавателното число.

На виетнамката е същата. Като я видиш ще останеш потресен. Ако пробваш да я вдигнеш-съвсем.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ако се смята при 1000 оборота сметката е вярна. И все пак 12 метра за минута си е бързичко. Но пък винаги има опцията "съединител", така че май ще се получи работата.
        Тя сметката е даже леко песимистична. По-малки ще излязат скоростите, особено на 1 ред на обичайните лебедки.

Но пък ти предложих най-простия вариант за редуктор, хем напълно неубиваем - освен ако не измиеш специално маслото от него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Тя сметката е даже леко песимистична. По-малки ще излязат скоростите, особено на 1 ред на обичайните лебедки.

Но пък ти предложих най-простия вариант за редуктор, хем напълно неубиваем - освен ако не измиеш специално маслото от него.
          С един планетарен 3/1 преди дифа по ще се получи.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            На виетнамката е същата. Като я видиш ще останеш потресен. Ако пробваш да я вдигнеш-съвсем.
            Онзи ден се заглеждах по една виетнамска. Стори ми се голямшка, ама като се загледах в една джуганска-виетнамската ми се видя като за АТВ. Та започнах да си правя сметки къде ще намеря място за такава...

С един планетарен 3/1 преди дифа по ще се получи.
            Еее, стига веее, тъкмо се бях запалил по редуктор от диференциал(добре де, от главно предаване), че е евтин, и ти уби всичко детско в мен.

Коментар

Тука тия обороти за нищо ги нямате...
              В някаква друга тема, бях споменал, че редуктори с подобни предавателни отношения имат, смисъл за лебедки с "мускулна тяга", ма ме мързеше да пише колкото теб.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Колегата от Видин Светли е направил лебедка от диференциал, проблема е, че като натиснеш съединителя, започваш да се връщаш назад, тоест лебедката се развива, затова говорим за червячни редуктори! Въпреки развиването, ако не намеря лебедка от БТР или Виетнамка, ще мина на този вариант/по добре да се развива, отколкото да се чупи/.

Коментар

Нищо не разбираш. Казва се чугуний. Решавай по бързо.
                  Още червячни редуктори . И тия ми се търкалят из работатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM5727.jpg
Прегледи:2
Размер:244.0 КБ
ID:5442436
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Коле аз като търсех за Нисана механична лебедка се оглеждах по една БТРска ......но тя е огромна и тежка!Особено пък за миТарата е ако я слагаш на трактора ще стане
                    иначе в
                    eBay има доста механични и хидравлични лебедки!Аз за Gто мисля да си монтирам по нататък хидравлична.....
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Какво е предавателното им число?
                      Ще устискат ли на напъна за лебедка?
                      Как може човек да се сдобие с един такъв?

Въпросът е към Станьо, че с гробаря сме писали заедно.

Коментар

Обади се някой път да ти покажа оригинална Нисанска мех.лебедка която тежи колкото една електрическа а е в пъти по здрава......тоест нямат почти нищо общо!
                        А правените ще са за вътрешен монтаж и тежестта.....а и пак въпросите -дали ще стане,как ще стане,дали и колко ще работи....??
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Е, нали съм я виждал бе, прилича си на електрическа, и е за отпред.
                          Аз искам да е отзад в купето, там е много по-правилното място за лебедка.

Коментар

Какво е предавателното им число?
                            Ще устискат ли на напъна за лебедка?
                            Как може човек да се сдобие с един такъв?

Въпросът е към Станьо, че с гробаря сме писали заедно.
                            Те за устискване ще устискат и на джоган ама са големи и тежки .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колегата ,наистина ли е виждал лебедка от БТР-тя тежи към 70кг,за виетнамковата,по спомен е към 120кг,на Зил-131 и на Джугана с въжетио е 240кг.Ако мисли че на Патрола е по-малко от 50кг,едва ли,освен това съм виждал как се разхвърча алуминиевия корпус на редуктора на такава лебедка.А също и как на клип ,как КИро от Видин изпреварва на лебедка друг джип на едно състезание.Виетнамковата наистина е много тежка но е на светлинни години като задравина ,спрямо ел.лебедките.Имам ЛОрн -9500-ти(бях я обявил за продажба в този форум,и някой сигурно са я виждали)една от най-добрите в своя клас,но въобще не може да се сравнява с механичната.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                                Колегата ,наистина ли е виждал лебедка от БТР-тя тежи към 70кг,за виетнамковата,по спомен е към 120кг,на Зил-131 и на Джугана с въжетио е 240кг.Ако мисли че на Патрола е по-малко от 50кг,едва ли,освен това съм виждал как се разхвърча алуминиевия корпус на редуктора на такава лебедка.А също и как на клип ,как КИро от Видин изпреварва на лебедка друг джип на едно състезание.Виетнамковата наистина е много тежка но е на светлинни години като задравина ,спрямо ел.лебедките.Имам ЛОрн -9500-ти(бях я обявил за продажба в този форум,и някой сигурно са я виждали)една от най-добрите в своя клас,но въобще не може да се сравнява с механичната.
                                Лебедката на ЗИЛ 157 - Джуган е точно 106 кг., без въжето.
                                Въже 7.8 мм е 25 кг - 100 метра, 9мм е 32 кг - 100 метра, незнам оригиналното колко беше, но по спомен е около 50 метра и е 20 мм.
                                Виетнамковата лебедка е към 80 кг без въжето, но там е по-тънко от на Зила ,16 - 18 мм.
                                Механичната лебедка на Паджеро 1 без карданите е към 50 кг., с 35 метра въже, но в сравнение с камионските е , като бебе, НО там са ползвани други материали, други хора са ги мислили и смятали и според мен също ще върши работа стига да не се изнасилва много и да има монтиран на правилното място бушон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X