Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четири точкови колани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Някой може ли да каже къде в София (за предпочитане по близо до Младост) се продават четри точкови колани на човешки цени стотина лева ме устройват нищо не ми говорят магазините на МотоМания. Може истари лентата лесно се сменя и без това не ми допада меката на автомобилните колани.

Коментар

Меката ще издържи повече от врата на човека при удара. А твърдите протриват дрехите и ги късат.
      Мотомания май са несвързани магазини. Тия които съм виждал са пълни с невменяеми продавачки и ментета. Единственото изключение е на "Вапцаров" близо до Семинарията, ама той май не се казва така.

Коментар

за коланите

4 токчовите колани + спортна седала , пазят страшно много и при преобръщане на колата - Ясен и Дилян Попови тази пролет на рали Монте Карло летяха в една пропаст - и ако са нямали колани които да ги държат , щяха да са станали на кайма. Не е много редно да говоря за това , понеже не се състезавам , а продавам такива неща , но все пак момчетата със Самурая дето направиха челният удар в УАЗката са ми клиенти и после дойдоха да ми благодарят , че съм ги накарал да си вземат и колани ..
        Това е за безопасноста .. Никой не може да знае какво го очаква на трасето .
        Пожелаван на всекиго да не му се случват такива неприятни изживавания .
        Базаварийно каране ....

Коментар

Днес в магазин на Мотомания видях четириточкови колани с цена 120лв.. Опоковани са с вакумна опаковка и не мога да разгледам катарамата дали е читава, лентата е от широката кораните се включват в кръгла катарама един срещу друг кръстовидно според това което се вижса катарамата се отключва с завъртане или поне на челната и част имаше нарисувана стрелка. На опаковката не видях никакъв надпис фирма или нещо друго. Че не са фирмени е ясно но и аз ги търся не за спортни цели както писах по нагоре. Моля ако някой знае нещо за тези колани да пише не ми се купува един само за да го отворя и да остановя че е боклук.

Коментар

Въртенето на кръгло копче ми се струва несериозно. Вода, смазка, кръв ...

Коментар

И аз от това се шашкам, но то е доста голямо около 10-12 см. ръчка може и да е някакъв пружинен механизъм на издърпване или натискане на центъра не може да се разбере във вакумната опаковка.

Коментар

нямаше ли някаде колани, като тея дето хамалите носят с тях? или като тези за дърпане? то т'ва не е проблем и хубави катарами се намират... ама шева как да се направи здрав и сигурен, мен тва ми се вижда най-слабата част...

Коментар

Катарамите са проблем шева е отработен двайсет години вися повъжетата на собственоръчно шита сбруя. Шие се на правоъгалник с диагонали.

Коментар

Картинките на шевовете винаги може да ги прерисуваме от сбруите, това не е проблем. Проблемът са катарамите. Изискванията са прости, обаче брутални:
                    Да не може да се отключи случайно;
                    Да може да се свалят предпазителите и да се отключи интуитивно и от човек, който не познава конструкцията;
                    Да може да се отключва под натоварване.

Коментар

ама катарами се 1 има някви успешни създадени от човека или бъркам...

ще погледна скоро такива за парапланеризъм, може да искочи нещо.

Коментар

За съжаление си повече от прав, към всичко това прибави, че найстина при нас кал прах и вода са в повече и става съвсем весело

Коментар

То някъде има, ние не знаем къде гадовете ги крият(((
                          Аз имам само една, мога да ви я покажа, ама откъде да земем още - не знам(((

Коментар

от каде си я докопал... по анаогия може да има още на подобно място!?

Коментар

То, местата ги няма вече ...(((
                              О парашутна сбруя е, за скокове на вода. Десетина метра над водата с това откачаш всичко от себе си, парашута си остава във въздуха, а ти падаш и с всички сили плуваш срещу вятъра встрани от мястото. Да не те захлупи, чи никва жилетка няма да ти помогне.

Коментар

Е, вадиш ножчето и си отваряш "авариен изход"
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X