Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четири точкови колани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За сега имам идея да опитам да направя от стари автомобилни колани ,със рязане и шев.Пък ако не стане тогава ще търся да купувам.

Коментар

Мойте на времето като ги удължавах наших квадрати с диагонали. Не забравяй да ги режеш с хубава ножица и после да опечеш краищата със запалката. Ако искаш може да разгледаш и парашутните сбруи. Имам от УП-9 и няква американска спортна.

Коментар

Аз имам приятели, парапланеристи, мога да ги разпитам за катарами и туй-онуй, само кажете нещо конкретно. Тука има и 1 българин прави парапланери и сбури, се нещо може да изкочи.

Коментар

Катарамата която ми трябва трябва да има 3 изхода единя край за страничен колан е фиксиран неподвижно, другите два края се откачат едновреминно от катарамата с помоща на един лост (бутон). Това ми трябва, ако се намери всичко друго ленти закрепващи планки не са проблем, правят се от дурал или се ползват такива от парашутни збруи. Не ги търся безплатно но все пак да са на на цена под 100лв.

Коментар

Вие ще направите коланите по някакъв начин, но каде ще ги закачите-нали няма да има клетка?Иначе коланите може да се направят от стари като се защият по кройка е да се всирзат с някакъв карабинер.Продават се най-различни видове
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

идеята видях от един модел при който коланите на кръста се връзват заедно с основните колани към купето ,а тези през раменете са заедно и се връзват с карабина към скоба под задната седалка.А настройката става с регулиране на самите ленти.

Коментар

Как се качват снимки някой да ме светне????

Коментар

Подобна е и моята идея кръстен заедно с оргиналните колани този през раменете минава през лентови водачи закрепени за захващането на вратната възглавница събират се в един колан и от там с карабинер за захващането на задната седалка за пода.

Коментар

Само не разбрах някой във форума има ли такива колани ,все пак малко опит няма да е зле преди да почнем да ги правим.А и на мен лично ми е интересно какъв е ефекта от тяхното използване,да не остане само правенето.

Коментар

Как какъв, другите са си просто пребити, а тия с многоточковите колани си остават досущ като живи!
                      Държи тялото на мястото му, не се разправяш да се задържиш да не излетиш от седалката като заподскача, ами си гледаш пътя и всичките ти ръце и крака са си на педалите и воланите. Много полезно нещо.
                      Как се казваше тая катарама бе ... Мамка му и затъпяване((( За отцепване на сбруята от човека, не на парашута от сбруята.

Коментар

Аз имам такива коани на всичките си коли не е никак сложно да се монтират на всякаква кола.На бегачката ми са от дебелите със хомологация и са скъпи но тесните са около 150 лв. двата.
                        много разбирам !!!

Коментар

Блгодаря за отговорите ,започвам да правя.Ако не мога да ги направя както трябва ще купувам готови.

Коментар

Аз май нещо неразбрах!Вие ще направите коланете и ще ги закачите на пода до задните седалки .В такъв случей какво ще стане с пътниците от зад-ще са разкрачини ли или изобщо няма да се возят имам едно предложение за направата на клани-не може ли да се направят тип презрамки(лява е дясна), които долу да се закопчават една за друга(извинявам се ако идеята ви се види тъпа)
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Че защо да ти е тъпа идеята те точно така са оригиналните
                              Аз имам на скрап май беше марката, закачат се отпред за болтовете на седалката(острани долу обикновенно под едни пластмаси, отляво отдясно там обикновенно е хваната захващалката на оригиналните колани). Отзад се захващат или във вече съществуващите закопчалки на задните места или със скоба и болт към купето. Не мисля че можеш да си направиш по-евтини от китайските които ги продават на илиенци както казах са по 90лв. в AutoMania магазините из цяла София поне има такива.

Коментар

Ха значи идеята е правилна!Аз обаче пак неразбрах каде точно ще се хванат коланите отзад.Аз съм виждал че се захващат за пода на колата или за клетка ако има такава, а вие искате да ги захванета за гредата на колата дето са захванати оригиналните колани нещо не мога да разбера.Мисля обаче че един домашно изработен колан ще струва много по-малко от 90лв.
                                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X