Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четири точкови колани

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Четири точкови колани

    Здравейте на всички ,решил съм да сложа четири точкови колани защото с обикновенните много се люшкам когато реша да карам по черно.Има в Пловдив във магазина за офроад туниннг - около 300лв за брой,но нещо ми се виждат скъпи .Някой да се е занимавал с този въпрос ,търся опит и идеи.Благодаря предварително.

  • #2
    Тогас не трябват ли и други седалки?

    Коментар


    • #3
      По идея трябва. И все скъпи((( Трябва да е твърда черупка, щото при удар пантите на регулируемата ще изпуснат.
      Всичко което измислих до тука за самоделни е катарамата за скокове на вода. Обаче имам само една и никъде не намирам повече. Безизходица.
      Какво има при алпинистите не знам, може и те да имат нещо интересно.

      Коментар


      • #4
        хубавите колани са малко по - малко от 300 евро, седалките са малко по - евтини. ако търсиш евтини варианти се обърни към ралиджийте, там има много с изтекла хомологация за без пари

        иначе моя съвет е първо клетка, после седалки и най - накрая колани. седалката е много по - важна от коланите, ,когато става дума за това да си стоиш на мястото, а клетката ти трябва зада закачиш за нея седалките и коланите. сложна и много трудоемка работа, като сложиш настрана парите
        drive alive

        Коментар


        • #5
          кви са тия ралиджии ве гогого? се 1 са ми рoдата го каза. каде да ги търся да ми бутнат 1-2 седалки дет са им повече? то не пречи да си земеш 1 седалка без колани и клетка, за пробата

          Коментар


          • #6
            гледай сега, хубавите и евтини работи са рядкост и са много трудно достъпни

            ако имах такива познати щях да помогна, но нямам, така че това е задача за вас

            иначе според мен е задължително да седнеш в седалката преди да я купиш, важно е също така да видиш дали ти се събира в колата

            но имайте предвид, че със спортните седалки тип корито ви очакват безкрайни километки с подбит задник много са твърди
            drive alive

            Коментар


            • #7
              колани има nikicar от форума от Варна е човека на 175 лв парчето нови, седалки се прават от смола за който не му се плаща за оригинални стават доста доволно излизат към 150 лв с тапицерия парчето

              Коментар


              • #8
                Някъде около илиенци един приятел си е намерил комплекта(седалка+колани)за 300лв. иначе по MotоMania магазините мисля че коланите бяха някъде 90лв. е не са оригинални ама каква е разликата всъщност, може би ще се разтегнат при зблъсък?

                Коментар


                • #9
                  И на мене тая работа ми е смешна. Те са от някъв дакрон, ще нарежат човека на парчета много тонове преди да се скъсат самите те. Освен закопчалките им да са по-калпави?
                  Седалки и в София едни са направили, стъклопластова черупка, ама е само един размер, и на мене ми е съвсем малка. Станал съм съща свиня(((

                  Коментар


                  • #10
                    За коланите

                    Прати ми е-майл , мога да ти пратя снимка на колани , 6 точкови , по 175 лв / броя , имам и други вариянти . Със завъртаща се катарама за закопчаване .
                    Моят е-мейл е : adventurecarbg@abv.bg
                    Магазин ADVENTURE CAR BG -единствен официален вносител на SPARCO и FERODO RACING за България .Предлагаме аксесоари ,резервни части и оборудване за спортни и рали автомобили,специални конструкции,подготовка на рали автомобили и консултации.
                    Предлагаме седалки , колани , волани , каски / отворени / ... много други..

                    Коментар


                    • #11
                      А бе, дали на вашия щанд на няква изложба преди време не видях един показометър - манометър и термометър за маслото в един корпус? 60 мм. Въртях-се въртях се, мадамите бяха турбохубави, обаче мълчаха като комсомолки в полицията, пък после трябваше да си тръгна(( Това чудо има ли си датчиците, кви са им присъединителните размери?

                      Коментар


                      • #12
                        Благодаря на всички за хубавите идеи ,просто забравих да напиша една малка подробност .Значи аз не се боря за екстремал ,карам си в събота и неделя за кеф,ама със стандартните колани много си блъскаме главите .Та от там и идеята за коланите.Нещо не ми се ще да слагам спортни седалки и тръби ,колата си я карам през деня и ще стане много сложно.

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Стефан
                          По идея трябва. И все скъпи((( Трябва да е твърда черупка, щото при удар пантите на регулируемата ще изпуснат.
                          Всичко което измислих до тука за самоделни е катарамата за скокове на вода. Обаче имам само една и никъде не намирам повече. Безизходица.
                          Какво има при алпинистите не знам, може и те да имат нещо интересно.
                          дай снимка как изглежда тая катарама, мой приятел има магазин за екипировка за катерене и има десетки подобни, може да го намерим
                          LZ1RED

                          Коментар


                          • #14
                            Мамка му и интернет, не намирам. И апаратче нямам да я снимам. Голяма катарама, стои отпред на корема. От нея стърчат четири пластинки с прорези за ремъците. На "Х". Като дръпнеш предпазителя и стиснеш две ушета, трите пластинки се разлитат на разни страни, четвъртата - заедно с катарамата на друга.
                            На някви БМВта коланите бяха вързани само за седалките, това не е само за извратеняци) Така пази и да не изпаднеш от седалката. Ако те вози например Вушев, тая работа става и на равен асфалт, не само над урвата))

                            Коментар


                            • #15
                              И аз отдавна замислям подобно нещо, спорта не ме интересува целта ми е удобството и предпазването от потенциални грешки при шофиране искам да направя два един на шофиорското място и един отзад специално за детенце за да не подскача като пуканка. За съжаление за кучето нища не ми хрумва а като ти се изсипе 80кг. добитък из отзад хич не е гот. Проблема ми са катарамите това което ми хрумва за момента са 1. от руски акваланги АВМ2 АВМ5 и може би от парашутна сбруя за съжаление не знам от къде да намеря а не ми се развалят мойте апарати. Ако някои има идея или може да офертира някаква цена за катарама моля да пише.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X