Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Аз мисля,че за тежкотоварните изобщо няма понятие "зимни гуми" Някой по-запознат да каже,но гумите за камьони и автобуси са си едни. Което естествено с оглед на записаната разпоредба ги поставя в едно много розово положение Но пак ви казвам,тука си дрънкаме напразно,защото това няма да го приемат.
    Абе то, че си има такова понятие- има си го, както и веригите за тях.
    Ама точно поради неспазването му съм стоял 13 часа нощем, на 7 километра над Габрово, в Шипченския проход при първи по-сериозен сняг.
    Отпред се хлъзнал ТИР на завоя и го блокирал и докато се усетим какво и що- отзад един друг запуши долния завой. Та петнайсетина автомобила по средата цяла нощ прескачахме от кола в кола, и псувайки де що почиствачи имаше. На заранта от Габрово се качи едно Т100 и издърпа долния, та слязохме в града.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      Както повечето теми след първите две три страници и тази се "сурна по баира" за което и аз помагам..със спама...
      -То не бяха презумции,че чак и товарният транспорт разнищихме.
      Ако погледнем природоклиматичните промени за последните 40-50 г. , все едно сме се "преместили" с 300-400 км. на ЮГ и тенденцията няма спиране......
      Що се отнася за летни,зимни и всесезонните гуми важното е да са съобразени с условията,машината и "водача" и да не "падат" под законовия размер на шарката.
      Ясно е че северните страни ще вземат по сериозни мерки защото имат непрекъсната снежна покривка няколко месеца а не няколко седмици.
      Другия проблем които всеки водач съобразява е ,че качественната зимна гума е перфектна за разработените условия,но стъпи ли на сухия асфалт може да "изчезне" за 3-4хл. километра и спирачния И път си е рисков.
      За това да си носим "помощтните" средства за зимата и по внимателно,че живот не се връща!
      Да помогна в спама

За последните 40-50 години климата се промени, ама не точно "все едно сме се "преместили" с 300-400 км. на ЮГ и тенденцията няма спиране". По-скоро стана доста нестабилно, силно променливо-не знаеш какво да очакваш. Погледни старите теми във форума: има теми за дизела при -20С(студ откарал цяла седмица), има теми за миналогодишните снежни проблеми и т.н. Може да си вземеш зимни гуми и да няма зимата-кофти. А може да не си вземеш, да изтеглиш късата клечка с късмета и пак да е кофти.
      Качествената зимна гума (Мишелин в моя случай) свърши за 30-40000км/5 зими, и не съм забелязал проблем със спирачният път на сухо(сравнявам ги със не зимен Мишелин).
      В района повечето време е сухо, годишно пада сумарно 64 см сняг и има средно 21,5 снежни дни(така разправя статистиката че е за последните 10 години). Сухият асфалт на студено може да стане на black ice.
      Toyota Land Cruiser BJ70 1985
      Lexus LS430

Коментар

А Органите нямат търпение: http://www.dnes.bg/stranata/2015/11/...-ama-ne.282636

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          А Органите нямат търпение: http://www.dnes.bg/stranata/2015/11/...-ama-ne.282636
          Аха, и после протесираме за ниски заплати, многострадалните те!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е за другата тема.

Коментар

Не знам колко поколения трябва да минат, за да напусне милиционерщината родната полиция! Всъщност не знам дали не обиждам милиционерите, защото по тяхно време за такива уродливи явления аз поне не съм чувал.

Коментар

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
                Не знам колко поколения трябва да минат, за да напусне милиционерщината родната полиция! Всъщност не знам дали не обиждам милиционерите, защото по тяхно време за такива уродливи явления аз поне не съм чувал.
                Това не е милиционерщина точно.

Тези явления са характерни за Органите навсякъде по света и във всички времена, ама в различно количество. Разликата се състои в борбата срещу тях.

Това което сме унаследили от Народната Милиция е пълната липса на контрол върху работата на Органите от страна на гражданите. Властта си я контролира за нещата които на нея са и важни, и толкова. За граждански контрол нито има навици, нито процедури, нито и особена законова база.

Коментар

Ми убаво, зимни та зимни... А с моторите какво ще правим?
                  A Lone Rider

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
                    Ми убаво, зимни та зимни... А с моторите какво ще правим?
                    Каквото и досега - две предавки надолу и газ.

Коментар

Това което сме унаследили от Народната Милиция е пълната липса на контрол върху работата на Органите от страна на гражданите. Властта си я контролира за нещата които на нея са и важни, и толкова. За граждански контрол нито има навици, нито процедури, нито и особена законова база.
                      Факт, щото като е ясно от нашата конституция суверенът са народните представителни, а не народа.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Едно и също са Пепка Вижданията на народните представители изразяват вижданията на народа Като дадеш пълномощно на някой да свърши нещо вместо тебе,после не се сърдиш на резултата нали То и да се сърдиш е без значение де Та така и те... приемат поправката за зимните гуми,защото това иска суверена... и всъщност ако разровим темите назад във времето... не бяха ли наистина това нагласите ?

Коментар

чшшшшшшш
                          Търтея да открие нова тема за суверена по българската конституция.

Коментар

Еми като ти се случи няколко пъти да висиш по 3-4 часа в задръстване, защото някой тръгнал със сликовете в 5-те сантиметра сняг, наваляли сутринта, и твоята нагласа ще се промени рязко. Та за протокола - да, аз съм с нагласата зимата да се кара със зимни гуми, при това на максимум 3 годишна възраст.

И, Ясене, тезата ти с 20-те километра по-ниска скорост с летните гуми пшросто не е вярна. ВСЕКИ път, без изключение, задръствания по E79 след "Черния кос" в посока Перник, стават от хора, чиито гуми не могат да отлепят на места, на които 3 годишни зимни гуми нисък клас нямат никакъв проблем да минат и с 20, и с 40км/ч. Това го гледам всяка година когато на мястото навали сняг, който не са смогнали да изчистят, или времето е такова че няма как постоянно да е чисто до асфалт.

Ми сори, ама ако някой го мързи да си смени гумите или няма стотинки за зимни, да си стои на топло вкъщи или да ползва другия наличен транспорт. Автомобилът трябва да е технически изправен за зимни условия. С летните 5 годишни сликове с 1.6мм грайфер, станали на кокал от студа (а и изобщо), просто не е.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност отдавна трябваше да се въведе глоба "пречене на останалите". Като направиш една простотия (каквато и да е) заради която примерно 25000 човека затрият по 2 часа обикновено нищо не ти се случва.

А трябва.

Коментар

Всъщност отдавна трябваше да се въведе глоба "пречене на останалите". Като направиш една простотия (каквато и да е) заради която примерно 25000 човека затрият по 2 часа обикновено нищо не ти се случва.

А трябва.
                                Ако няма конкретни изисквания в закона, на база на какво ще ги глобиш за пречене? Понякога в зло време и най-перфектните гуми не вършат работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X