Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
    ...
    П.П.: А за фаровете: аз съм ЗА глобата да се увеличи драстично. Продължава да има маса тикви, които продължават да карат в 8 вечерта (или 6 сутринта) без фарове... Не мога да проумея защо е тая простотия!
    Но за тях имам оправия: видя ли такъв - срещу него докато не излезне в банкета. Тъй де, той е излезнал с нагласата преднамерено да убива - давам му шанс да се преборим.
    Известно време се чудех как да ти обясня колко си глупав, ама не можах да намеря точните думи. Откъдето и да го похвана все ми се чини, че няма да вденеш!
    Предполагам караш нещо голямо... и също така предполагам, че не си толкова надъхан срещу нещо значително по-голямо от теб? Да не говорим, че предполагам, че откровено си лъжеш, тъй като знам как се кара в България, та досега да си се озовал ти в банкета.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      . И пак ако я препекат я пишат второ качество и я продават в България.
      Е те тука е заровен ключът от палатката, а не в зимни - летни гуми.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
        По-шумни са, Бръмчат. Поне моите.
        Избираш си с радиални канали,минимум три и се търпи.Редовно съм на отворен два пръста джам,щото пуша кът комин,нямам ядове с шума.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз пък тия дни заподозрях предни лагери. После ги реабилитирах защото смених гумите и на другата кола и те нададоха същия вой.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
            ...
            Но за тях имам оправия: видя ли такъв - срещу него докато не излезне в банкета. Тъй де, той е излезнал с нагласата преднамерено да убива - давам му шанс да се преборим.
            Преди 30-на години едно младо момче си отиде без време при ПТП, защото отсреща един навлязъл в насрещното, а шофьорът на тяхната кола рекъл нещо от рода на "Този педераст няма да го пусна". Явно ще да е бил някой голЕм мъжкар като тебе, дето бори нарушители. И не го пуснал, с цената на челен удар, довел до неговата смърт и до смъртта на момчето ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
              Личното ми мнение е, че подобна наредба си е чист популизъм.
              Не знам да има зарадвали се от изискването че трябва да се охарчиш за още един комплект гуми. Доста народ предпочита да остави автомобила заровен в пряспата пред блока, и яхва градския транспорт.

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
              Редакцията на текста е безумна, не пише "зимни гуми",а "гуми предназначени за зимни условия". Практически на този критерии могат да отговарят почти всички гуми с размер на грайфера над определен минимум.
              Напротив, добре е че са сложили по-широкия по обхват текст "за зимни условия". (Размера на грайфера обаче не е баш критерии, от значимост са най-вече химията вътре и шарката на грайфера)
              "М+S" стават само за мекичък пресен или кишав сняг - значи влизат в "зимните условия" според закона. На практика обаче ти си решаваш кое е подходящо. В доста случаи "M+S" са си летни гуми с малко по-добра проходимост. Баш "зимните" са с друга химия вътре и с по-мек (и по-специфично нарязан) грайфер отвън, който ти дава повече сцепление с пътя. За да е "зимна" гумата трябва да отговаря на определени стандарти. За "зимни условия" се гледа само да има някаква маркировка, както е "за сняг" на M+S, но няма стандартизирани технически изисквания.

Първоначално публикуван от lancione Преглед на мнение
              Искам да попитам какво правят с всички които през лятото карат със зимни гуми те също са не по малко опасни.
              Ни съ стряскай. Идеята да не ги караш лятото е само заради износването - за да са ефективни зимните гуми трябва да имат поне 3мм дълбочина на грайфера. Като ги караш целогодишно има вероятност да износиш грайфера под минимума, и на следващата зима ако те домързи да ги смениш, ще се пързаляш.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                ...или кишав сняг...
                Някой трябва да покара зимата.

Коментар

... а всъщност гумите сами по себе си нищо не правят за безопасността. Аз си слагам зимни гуми за да мога да се движа по-бързо отколкото бих се движил с летните. Едно време като нямах пари не го правех и резултатът пак беше правилен, просто не раздавах толкова газ, за да мога при нужда да завия или да спра.

И понеже редовият гражданин или си кара според машината (и такъв няма какво да го ръчкаш да си сменя гумите, той сам ще го направи ако му трябва), или според убеждението че на него не може да му се случи (и пак няма значение защото той все едно ще се тресне някъде независимо от гумите).

Коментар

Живея на о-в Крит -зима няма съответно и зимни гуми ,като си дойда в България с колата за две седмици какво става ще ме глобяват ли ?
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                      Живея на о-в Крит -зима няма съответно и зимни гуми ,като си дойда в България с колата за две седмици какво става ще ме глобяват ли ?
                      Не, ще те питат какво ще правим на местния диалект.

Коментар

Нова ниша на пазара гуми под наем на границата
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

В скандинавските страни зимата е задължително камионите не само да са със зимни гуми, а със сертифицирани такива за скандинавията. Нямаш ли, проблема се решава лесно, задържат те на паркинг, докато не се обуеш правилно.
                          За там тази инвестиция е разбираема, но при нас общо за три години има 20 дни сняг, който ако имаме по-добра организация не би се задържал на пътя.....................това ми прилича на свалянето на скоростта в тунела на Витиня с 10 километра и имитация на решение на проблема.

Как точно полицаите ще определят кои гуми са зимни и кои не?
                          Това е като с тъмните стъкла също, та те не са технически лица, за да могат да измерят това. Представяте ли си с каква лекота ще падат актовете в съда?
                          Просто измиване на ръце ще е.
                          Ние ги хващаме, те ги пускат.....

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                            Живея в гората. Като ходя да си пазарувам веднъж на две седмици да си регистрирам колата ли .
                            Иначе доколкото чета из чужди сайтове от държави със задължителни зимни гуми се очертава, че полицайте редовно си контролират типа на гумите и не гледат за M+S а основно за ❆ символа. Интересно ми е какво ще стане със забраната за шиповете? В повечето места със задължителни зимни гуми шиповете са разрешени.... И дали у нас ще се развие рязко бизнеса с нарязване на ламели на по-агресивни гуми. Обикновено да кажем на пресен BFG AT като се нарежат ламели и става почти като близак.
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              Обикновено да кажем на пресен BFG AT като се нарежат ламели и става почти като близак.
                              BFG AT снежинката си я има, МТ също. Изобщо зимни гуми да искаш.

Коментар

Аз да питам само, някъде има ли в нашата нормативна уредба що е то "зимна гума", "гуми предназначени за зимни условия", "гуми за кърлинг" и т.н. Щото ако няма, то художествената самодейност по пътищата е ясна, ама в съда...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X