Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Ми не,некво детско е. Ако знаеш кой,къде и какво краде, подай сигнал. Не е просто препоръчително, задължително е.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      Ми не,некво детско е. Ако знаеш кой,къде и какво краде, подай сигнал. Не е просто препоръчително, задължително е.
      Не е наша работа (поне на повечето от нас) да знаем къде кой колко краде. Факт е обаче че разходите за строеж и поддръжка не издържат сравнението със страни където стандартът е по-висок.

Коментар

Когато казваш,че някой краде, според мене е логично,че знаеш. В противен случай това не може да се приеме за сериозен аргумент и е една обикновена клевета. А това,че разходите за строеж и поддръжка не издържат,факт е да,ама щото крадат или щото не умеят да упраляват правилно средствата?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Да крадат по-малко? Или това е прекалено гениално и революционно?
          Е то баш тука е заровено кучето , ама ....

.... А това,че разходите за строеж и поддръжка не издържат,факт е да,ама щото крадат или щото не умеят да упраляват правилно средствата?...
          Всъщност , "кражбата" в буквалния смисъл е доста нисък процент . Именно защото "управляват правилно средствата" . До стотинка !
          Да влизам ли в подробности ?
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 12-11-15, 10:53.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Уууу, детско било! Дай да вършим работата на онези с 20-те заплати - полиция, ДАНС, прокуратура! Как, аджеба, се получава така, че все един малък кръг играчи взима обществените поръчки? Това заради черните очи на чорбаджиите им ли е или защото се отчитат някъде? Що България системно се сочи сред първенците по злоупотреби с евросредства, а

България не е съгласна бъдещата европейска прокуратура да разследва измамите и престъпленията с еврофондове, както и източването на ДДС.
            Между другото, един от "магистралните" играчи съвсем наскоро в продължение на повече от половин година "ремонтира" 200 м. улица в махалата. "Ремонтът" включваше отстраняване на старите по-дребни павета и подмяната им с нови и по-големи, наредени от некадърни цигани от врачанско и монтанско, от което улицата стана още по-гадна за каране. Ама, предполагам, правилните хора са взели едни пари. В същото време, намираща се наблизо уличка с подобна дължина си стои с кратери като от артилерийски обстрел и, вероятно поради липса на средства, не можа да се класира дори за козметично предизборно запълване на ямите ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-11-15, 16:26.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              И аз това питам, и дето се вика отговор не чакам. Снощи каката на новинитв от Пловдив - 21 градуса в 19:00 смях, само за зимни гуми е там. При нас по към 10 беше. Днес съм по риза навън - тежък зимен ден, сутринта като палих джипа беше 12 градуса.

Айде сега подробности,аз тук между палмите сложих нов Континентал ДВС който много добре се дьржал на отьпкан и дьлбок сняг,на лед сьщо добри показатели давал.За идея тук трудно пада под 20 градуса ма си чакам аз апокалипсиса с ВСЕСЕЗОННИТЕ гуми и никой не ме натиска да слагам,че и технически преглед няма.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Когато казваш,че някой краде, според мене е логично,че знаеш. В противен случай това не може да се приеме за сериозен аргумент и е една обикновена клевета. А това,че разходите за строеж и поддръжка не издържат,факт е да,ама щото крадат или щото не умеят да упраляват правилно средствата?
                Скоро при дъжд ми се наложи да премина през цялата магистрала Тракия от Бургас до София. На отклонението за Хасково и Стара Загора, влетях в езеро върху платното. Такова че да изкара на глисаж 2тонен джип с едра шарка гуми, с невисока скорост. Това на чисто новата магистрала. По-некачествено строителство не съм предполагал, че е възможно. Помните ли кога откриха Дунав мост 2? Сега къртят цялата настилка посока Румъния. Нормално ли е за толкова време да се съсипе? Това с парите от винетките.
                От всички комунисти, управлявали България, сегашните са най-мракобесните. Ама тук и Божидар Димитров е професор, пък откровена мутра е министър председател.
                Иначе за гумите - не съм фен на административно налагане на каквото и да е, но съм се нагледал на нашенски Шумахери с галоши, които освен за себе си са и обществено опасни. Спирало се с мислене... В някои ситуации нЕма undo...
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Скоро при дъжд ми се наложи да премина през цялата магистрала Тракия от Бургас до София. На отклонението за Хасково и Стара Загора, влетях в езеро върху платното. Такова че да изкара на глисаж 2тонен джип с едра шарка гуми, с невисока скорост. Това на чисто новата магистрала. По-некачествено строителство не съм предполагал, че е възможно. Помните ли кога откриха Дунав мост 2? Сега къртят цялата настилка посока Румъния. Нормално ли е за толкова време да се съсипе? Това с парите от винетките.
                  От всички комунисти, управлявали България, сегашните са най-мракобесните. Ама тук и Божидар Димитров е професор, пък откровена мутра е министър председател.
                  Иначе за гумите - не съм фен на административно налагане на каквото и да е, но съм се нагледал на нашенски Шумахери с галоши, които освен за себе си са и обществено опасни. Спирало се с мислене... В някои ситуации нЕма undo...
                  + 1 !

Коментар

Всъщност това което дразни най-много е неадекватно високата цена на седмични и месечни винетки. Единствената причина три месечни винетки да струват колкото една годишна и да няма тримесечни винетки е да ти го набутат възможно най-брутално. Просто няма друга логика. При товарните винетки нещата не стоят така.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                      ..... При товарните винетки нещата не стоят така....
                      А как ?
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                        Всъщност това което дразни най-много е неадекватно високата цена на седмични и месечни винетки. Единствената причина три месечни винетки да струват колкото една годишна и да няма тримесечни винетки е да ти го набутат възможно най-брутално. Просто няма друга логика. При товарните винетки нещата не стоят така.
                        Ами вземи си годишна!А пазаря четири щото не мога да мръдна никъкде...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          А как ?
                          Цената на месечната винетка е към 10% от тази на годишната. Звучи логично. При леките - 30%. Това за 2015 г.

Коментар

За някакви "обещания", тука ставало дума:

http://hashtag-bg.com/articles/25500/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%83%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82

Коментар

Аз си мисля че е пълна простония,да се чака да спре снеговалежа,и чак тогава да се почва почистване.Виждал съм 35 см сняг,натрупан за 4 часа и зимните гуми не ме спасиха,а веригите.Не знам Кой,и как точно контролира как се почистват пътищата,но е очевидно че не е добре...

Коментар

Ааа, това е минало! Обясниха по новините колко е допустимо, за колко време... Машините били готови... И всеки път ще са на пътя часове преди да падне сняг. Зимата никога вече не може "да ни изненада", а за да не изненада и всички останали, зимни гуми от октомври до май...може и от септември за по-сигурно. Циганското лято го отменяме със закон, то те и циганите на които е кръстено, почват да бягат от страната.
                                Толкова ли е сложно да се види как е в страни със сходен климат? Много е сложно, че даже знаците за вериги си ги има по проходите. Може да драснат изискване и за зимни гуми след такъв знак, плюс веригите, то е ясно че и преди знака ще си със зимни, като знаеш къде си тръгнАл. Като живееш в такъв район или често пътуваш, ще вземеш гуми, че и вериги в багажника(едно време проверяваха дали имаш).

Баща ми например кара по 4-5км на ден около вкъщи(няма баири дори за шейните на децата), и то не всеки ден. Има ли повечко сняг, дори въобще може да не кара. Живеят на главната улица, поне тя трябва да е почистена добре. За какво са му гуми?! И въпреки това съм му купил и си ги ползва(и е много доволен от тях). Но си ги сменя по собствена преценка, а не когато на някой му е хрумнало.
                                Там в затворената тема имаше коментар, как тия работи се мислели от експерти, умни глави и пр. Да се вярва, че шепа клатикурци, парашутисти, имащи тапия за висшО, им разбира нещо шишарката, ако и въобще някой някога нещо ги пита, е една огромна заблуда. Също толкова голяма, колкото и че с поскъпването на винетката, ще има пари и да откраднат и да свършат работа с тях.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X