Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Къде се отплеснахте за едно време...?! Едно време се правеше по-стриктно ГТП, шофьорски курсове няколко месеца, по-стриктно чистеха, нищо че имаше повече сняг и по-калпава техника. Отделно не всеки келеш имаше кола. Да не говорим че имаше и доста по-развит алтернативен транспорт в цялата страна. Тоя филм сега като падне сняг, куцо, кьораво и сакато да се юрва по пътищата, просто го нямаше по ред причини. И не е носталгия, просто няма нужда да сравняваме ябълки с круши.
    За протокола...имахме Москвич 2140Д, но парите беха толкова, че се караше само като имаше доста багаж, иначе с влака. Не помня да сме закъсвали някъде. Аа да, и прогнозата за времето беше по-неточна, но се съобразявахме с нея.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

В крайна сметка, независимо дали ще са задължителни зимните гуми или не, истината е, че освен да сме подготвени с подходящите гуми, най-важното в случая е да караме съобразно зимната обстановка и условия, да караме най-вече предвиждайки, по заледените и снежни пътища!!!
      Има хора които са обути с чисто нови маркови зимни гуми и пак правят глупости, повечето си мислят че като си дал една торба пари за зимни маркови гуми, видиш ли колата му ще спира като през лятото със летните си гуми..., истината е че трябва да се кара внимателно и спрямо нашето МПС, съобразно пътната обстановка и зимни условия!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        истината е, че освен да сме подготвени с подходящите гуми, най-важното в случая е да караме съобразно зимната обстановка и условия, да караме най-вече предвиждайки, по заледените и снежни пътища!!!
        Те тука е синтезирана всичката истина за зимното каране.
        Който го може-ще го може и с по-прости гуми, който не може-и танк да му дадеш-пак същото лай'нце ще е.

Не отричам в никакъв случай, че зимните гуми са много по-добре на сняг, който има поне малко акъл-кара с такива през зимата, но да ми ги налагат със закон, и под страх от глоба-това вече е прекалено.

Ми какво да кажем, като калните гуми ги продават като летни?С едни каймани или кобри, или каквато и да е друга шарка с рядък грайфер ще съм много по-добре с джипа, отколкото кола с най-добрите зимни гуми.
        И кво-трябва ли да ме глобяват, ако съм с кайманите?

Недомислена работа е, плод на модното увлечение "да сме като запада", и отказа за мислене и оглеждане на света окло тях на лицата които решават тези неща.

Ама то кое ли ни е наред в държавата, та да искаме управниците да мислят...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          С едни каймани или кобри, или каквато и да е друга шарка с рядък грайфер ще съм много по-добре с джипа, отколкото кола с най-добрите зимни гуми.
          Коле, говориш откровени глупости. Каймани и кобри върху асфалт дори и при най-обикновено мокро време са на светлинни години от почти всяка асфалтова гума. При снежно/заледено пък са на МНОГО светлинни години даже и от АТ-та. Това се пробва всяка зима откак имам ферозата. Кобрите са на 4 години, АТ-тата са на 8(осем).

И кво-трябва ли да ме глобяват, ако съм с кайманите?
          Трябва де те глобят, и то сериозно, ако заради гумите си не можеш да отлепиш и сантиметър, въпреки двойното, и зад реб 100 човека те чакат. И понеже народа масово не мисли като тръгне на някъде, общо взето друг начин за действащи рестрикции, освен да са разписани в закон, няма.

Недомислена работа е, плод на модното увлечение "да сме като запада", и отказа за мислене и оглеждане на света окло тях на лицата които решават тези неща.
          Ако сме като в запада, в момента, в който дойдат да те "спасяват" и ти видят гумите, такава сметчица ще ти спретнат, че ще я плащат и внуците ти, при нашите доходи.

Знам те че не искаш запада. Аз пък не искам всяка зима по няколко пъти да стигам със закъснение от 2-3 часа, пътувайки по маршрут, дето се минава за половин час. Тъпанарщината е поголовна и съм сигурен че и сам добре знаеш това.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, приятелю, не говоря никакви глупости, а опит от няколко зими с "негодните" и "опасни" гуми за кал които карам на витарата. Да ти казвам ли колко пъти съм помагал да излязат забити в преспите коли, обути със зимни гуми? Или как на елементарно баирче, което все повече се заледява от опитите на колите да тръгнат по него, с витарата с кобрите тръгвам като по асфалт през Август?

Айде стига моля ви се с тези догми-че през зимата никоя друга гума не ставала... Готов съм на всякакви тестове, аз с Франко, с каманите(или силвърстоните, че те са на дневен ред), и коя да е кола със задвижване на единия мост, с най-новите и супермодерни зимни гуми, произведени миналата седмица.

Залога е кола срещу кола, караме само по асфалт в град, когато има поне 15 см сняг.

И да знаеш, че въпреки, че съм мекушав по принцип-ще прибера колата без да ми пука...
            Както и бих дал Франко, ама няма да ми се наложи.

П.П. Забележи, че не става въпрос за кола обута с кални гуми, а за джип с някакви по-големи възможности.

И пак да кажа-не отричам по-доброто поведение на зимните гуми спрямо летните или "всесезонните", но това ако е на кола с един задвижващ мост.

А и много си зависи от уменията на шофьора де. Според мен е много по-добра идея шофьорите да се явяват на изпит за категория, нещо като "разряда" за професиите при комунизма. И спрямо това да им се забранява или ограничава това или онова.
            Щото зидар трети разряд не може това което може онзи със седми нали? Същото е и с шофьорите, ама сега системата е такава, че позволява всеки който има книжка(разбира "платил") да има право да кара където и както си иска.

Коментар

... с витарата с кобрите тръгвам като по асфалт през Август? ...
              А как ще спреш с кобрите на заледеното? Щото то тръгването е по-лесната част ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

С мислене отдалеч.

Коментар

....

И да знаеш, че въпреки, че съм мекушав по принцип-ще прибера колата без да ми пука...
                  Както и бих дал Франко, ама няма да ми се наложи.
                  Коле ,то хубаво баса да е равностоен ,ма нема толкова евтини коли бре.

Коментар

Ми нали спорят, че били по-добре на сняг от Франко с кални гуми? Да застават на старта, според тях няма да загубят.

А и никъде не съм казвал, че колите трябва да са съпоставими по цена. Най'ш ли с какъв мерак ще прибера някоя "А шестица"

А Франко е безценен, за мен няма да има по-голяма загуба. И въпреки всичко съм готов да го заложа, защото знам какъв ще е изхода. Тествано е многократно, а не само да съм писач по модните увлечения за зимни гуми.

Пред две години като наваля един хубав сняг преди мен на улицата имаше следи само от една кола. Свидетели казваха, че било някаква УАЗка, и аз бях втория, карах жената(вече бившата) на работа. И тя ми се обади след един час да ида да я взема, че отменили смяната заради това, че почти никой не отишъл на работа заради снега.
                    Това с форд-нисана де, с АТ на гудрич. Не видях нито една кола със супер добрите зимни гуми да се движи по пътищата. Малко по малко-започнаха да изпълзяват, ама си закъсваха с все супер гумите, та се налагаше на няколко пъти да обикалям с форд нисана през градинките за да ги дърпам, та да се освободи кръстовището. Чаках от КАТ и общината да ми дадат медал, ама не се сетиха...

Та зимата идва, да заставаме на старта, а? Ако може с някоя по-засукана кола, че съм я закъсал финансово...

Коментар

То вярно, че в упътването на зимните гуми пише, че са вълшебни и минават отвсякъде...

Коментар

С мислене отдалеч.
                        Надявам се, че се шегуваш.

Коментар

С мислене отдалеч.
                          Това на твоя частен път ли, където няма друг който НЕ мисли ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Стига бе. Зимните гуми не са панацея. И ако в Саскачуан са задължителни в Калифорния не са.
                            Странно що ли?

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ми нали спорят, че били по-добре на сняг от Франко с кални гуми? Да застават на старта, според тях няма да загубят.

А и никъде не съм казвал, че колите трябва да са съпоставими по цена. Най'ш ли с какъв мерак ще прибера някоя "А шестица"

А Франко е безценен, за мен няма да има по-голяма загуба. И въпреки всичко съм готов да го заложа, защото знам какъв ще е изхода. Тествано е многократно, а не само да съм писач по модните увлечения за зимни гуми.

Пред две години като наваля един хубав сняг преди мен на улицата имаше следи само от една кола. Свидетели казваха, че било някаква УАЗка, и аз бях втория, карах жената(вече бившата) на работа. И тя ми се обади след един час да ида да я взема, че отменили смяната заради това, че почти никой не отишъл на работа заради снега.
                              Това с форд-нисана де, с АТ на гудрич. Не видях нито една кола със супер добрите зимни гуми да се движи по пътищата. Малко по малко-започнаха да изпълзяват, ама си закъсваха с все супер гумите, та се налагаше на няколко пъти да обикалям с форд нисана през градинките за да ги дърпам, та да се освободи кръстовището. Чаках от КАТ и общината да ми дадат медал, ама не се сетиха...

Та зимата идва, да заставаме на старта, а? Ако може с някоя по-засукана кола, че съм я закъсал финансово...
                              Коле не се връзвай на провокации кална гума и в сняг мърви

Коментар

Абре момци , какво тръгване , какво спиране , какво задръстване , какви каймани , какви 5 лева ?!

Тук се обсъжда изменение в ЗДвП .

...Според което : "...Зимните гуми стават задължителни за моторните превозни средства от 1 ноември до 1 април. Шофьор, който бъде заловен да кара с летни гуми, ще получава глоба от 50 до 200 лв., а книжката му ще бъде отнета за срок от 1 до 6 месеца. При повторно нарушение санкцията стига до 300 лв., а без свидетелство се остава до 1 година..."

Дреме му на дедовия на милиционера , че си направил задръстване ! Важното е да имаш зимен грайфер над 1.6 мм. Ако ще и на 10 години да е "зимната гума" . Ако обаче си с чисто нова летна , с 5 мм. дълбочина - отнасяш калъчката и т`ва е !

Не знам нещата как може да се оправят : срещу 50 кинта , сигурно . И се благодарете , че ни им отрезАха 20-те заплати на пенциониране , че сигурно щеха да си ги прихващат и тех с палката .

...та те за това иде реч !
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X