Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Аз да питам само, някъде има ли в нашата нормативна уредба що е то "зимна гума", "гуми предназначени за зимни условия", "гуми за кърлинг" и т.н. Щото ако няма, то художествената самодейност по пътищата е ясна, ама в съда...
    Откакто ББ е в и около властта се говори за зимни гуми всяка година. И всяка година медиите въртят все същата латерна и старателно избягват да зададат на КАТ въпроса що е тва. Не знам с кого Кукурбитус I играе карти ама явно иде време тия работи със зимните гуми да придобият нормативен вид.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Аз мога обаче да ти кажа че стареенето на гумите абсолютно си отговаря на реалността и зависи от температурата. Даже доста зависи - грубо казано от 15 до 25 градуса стареенето се ускорява двойно. Още 10 градуса - още двойно и стана четворно. Като се напече от каране бързо - и там бонус.

Даже на село на трактора му покриват гумите с парцал като няма да го ползват. Щото ги пече Слънчицето родно и им прави "ламели" за зимата. Отделно приносът на светлината в цялата работа ама отидохме много напред.

Гумата хубаво се изпича при 250 градуса ама това са нещо като секунди и много важно: в отсъствие на кислород. И пак ако я препекат я пишат второ качество и я продават в България.
      Писал си категорични неистини . Гумата нито се изпича,нито препича,нито недопича при 250 градуса,при това за секунди. Нормалната вулканизация при производството на гуми (да не се бърка вулканизация с лепене ) протича в диапазона 150-170 градуса в зависимост от размера и състава,за време от 15 до 40 минути (пак според зависи ). За липсата на кислород си прав,ама не го гонят нарочно, че да не стареят гумите-просто се слага повече мАт'рял, за да запълни пресформата. Стареенето зависи от много фактори, на първо място от състава на каучуковата композиция. ,,Опичат се от асфалта'' предимно калпавите зимни гуми, хубавите просто ще се изядат за едно лято
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Откакто ББ е в и около властта се говори за зимни гуми всяка година. И всяка година медиите въртят все същата латерна и старателно избягват да зададат на КАТ въпроса що е тва. Не знам с кого Кукурбитус I играе карти ама явно иде време тия работи със зимните гуми да придобият нормативен вид.
        Ще е весело... поне за някои. Може изведнъж да се окаже, че Snow (от M+S) на моите гуми е един друг сняг, а не баш зимен.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

BFG AT снежинката си я има, МТ също. Изобщо зимни гуми да искаш.
          Нямат снежинка.Поне моите нямат. Днес пак ги гледах. Имат само M+S, ама и на това мястото му не е там, според мен. Поне на S-то

Коментар

Duratrac имат, ма според теб и те не стават. Пак, какво трябва да притежават като качества, за да стават според теб?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Duratrac имат, ма според теб и те не стават. Пак, какво трябва да притежават като качества, за да стават според теб?
              Нещо не можеш да ме разбереш. Аз и с гудрича си се оправям добре, но не благодарение на символа им за сняг. Въпросът е не, аз какви качества им търся, а в наредбата какви критерии ще бъдат заложени за зимна гума. И от там, какви тълкувания ще имат катаджиите на полето.

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                Нещо не можеш да ме разбереш. Аз и с гудрича си се оправям добре, но не благодарение на символа им за сняг. Въпросът е не, аз какви качества им търся, а в наредбата какви критерии ще бъдат заложени за зимна гума. И от там, какви тълкувания ще имат катаджиите на полето.
                Разбирам те напълно, ама това ще се разбере като илезе наредбата. Гуми с пълния набор символи явно има - остава да разберем какво ще гледат, ако изобщо се стигне до наредба де...

Текущата смешка с 1.3мм грайфер е меко казано абсурдна, дори и за лятото. Сигурно гумите за мокро във F1 имат по-дълбок.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тук (Канада провинция Британска Колумбия) употребата/задължението за зимните гуми е регулирано по следния начин: има знак-караш с каквото пише на него.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:signs.png
Прегледи:1
Размер:203.7 КБ
ID:5689434

Кои гуми се приемат за покриващи изискванията на регулацията се вижда от знака. Те покриват определени минимални изисквания. От там нататък е личен избор-ако искаш слагаш екстра супер дупер зимни и те така.

Ако на някой му е любопитно как тук са дефинирани зимните гуми, веригите и шиповете:

http://www2.gov.bc.ca/assets/gov/dri...vehicleact.pdf
                  Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                  Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ....Текущата смешка с 1.3мм грайфер е меко казано абсурдна, дори и за лятото. Сигурно гумите за мокро във F1 имат по-дълбок.
                    Грайфера по закон трябва да е над 1.6мм... Но съм виждал доста летни високоскоростни гуми, които нови са навярно с 3мм рисунък... И се държат добре...
                    Така, че 1.6мм наистина е на границата, но не е нещо толкова трагично...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз съм си спокоен с БФ Гудрича АТ има и планина и М+С.
                      Пък се надявам целогодишно да покарам общо 2-3 годинки.
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        Живея в гората. Като ходя да си пазарувам веднъж на две седмици да си регистрирам колата ли .
                        Иначе доколкото чета из чужди сайтове от държави със задължителни зимни гуми се очертава, че полицайте редовно си контролират типа на гумите и не гледат за M+S а основно за ❆ символа. Интересно ми е какво ще стане със забраната за шиповете? В повечето места със задължителни зимни гуми шиповете са разрешени.... И дали у нас ще се развие рязко бизнеса с нарязване на ламели на по-агресивни гуми. Обикновено да кажем на пресен BFG AT като се нарежат ламели и става почти като близак.
                        Няма смисъл от ирония ако не си разбрал намека ми.
                        Остави ме мене а да видим колко МПС с чужда регистрация минават през БГ през зимата ?Гумите ли са виновни или пътищата?
                        Аз тук карам с гуми 50/50- асфалт/off-road,и тук проверяват редовно за гумите но дали са добри или износени.
                        Мен ми писаха един акт 500Е за камиона и до 10 дена трябва да ги сменя и да ида до КАТ да ме проверят и ми опростят акта -така е в Гърция .
                        Нови гуми ,нормално каране и за сняг вриги .ЛЕКА ЗИМА!
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

А с всезезонните гуми какво става ?
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Известно време се чудех как да ти обясня колко си глупав, ама не можах да намеря точните думи. Откъдето и да го похвана все ми се чини, че няма да вденеш!
                            Предполагам караш нещо голямо... и също така предполагам, че не си толкова надъхан срещу нещо значително по-голямо от теб? Да не говорим, че предполагам, че откровено си лъжеш, тъй като знам как се кара в България, та досега да си се озовал ти в банкета.
                            Значи да караш в тъмното без фарове е Умно, а?
                            Че моето е абсолютно незаконно спор няма! Но това ми е начина за саморазправа след като поне пет пъти съм се разминавал с челен удар с такива селяци.
                            И не, не карам нещо голямо - обикновенна кола движа, обаче не ми пука грам дали ще пукна или не
                            И за повече от 10 години "нещо по-голямо" движещо се без включени фарове в тъмнината е бил само един автобус. Та няма как да се "премеря" с такова.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                              Че моето е абсолютно незаконно спор няма! Но това ми е начина за саморазправа след като поне пет пъти съм се разминавал с челен удар с такива селяци.
                              И не, не карам нещо голямо - обикновенна кола движа, обаче не ми пука грам дали ще пукна или не
                              И за повече от 10 години "нещо по-голямо" движещо се без включени фарове в тъмнината е бил само един автобус. Та няма как да се "премеря" с такова.
                              Не казвам, че е умно. Ама да излезеш на пътя с "нагласата преднамерено" да се заморазправяш за нещо, за което не знаеш по каква причина е (не ми се влиза в спор колко е тъмно и може ли все пак някой да забрави да си включи фаровете) и да определяш, че е "излезнал с нагласата преднамерено да убива" е много по-зле, отколкото да караш без фарове.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                                Подкрепям лисицата че наистина не е разумно този вид "саморазправа", лично на мен ми се е случвало няколко пъти, както си карам най-често из Родопите и срещу мен да излизат в насрещното мпс-та, заради неправилно изпреварване на завоите, в такива случаи съм успявал да запазвам желязно самообладание и веднага отбивам максимално в дясно без да натискам силно спирачките, за да не ми поднесе джипката ако има чакъл или пръст на част от банкета, всички стандартни двупосочни пътища, са проектирани нарочно да са широки дотолкова, че при нужда да може да се размине 3-та кола по средата, стига да няма камиони, рейсове от двете посоки на пътя и шофьори които мислят като колегата за саморазправата....

п.с. Знаете ли, всеки път когато карам джипката, и видя че някой иска да ме изпреварва прибързано и рисково, понеже не обичам да карам бързо, почти винаги давам десен мигач и намалявам за да ме изпревари спокойно дадено МПС с "бързак", после знаете ли колко ми става всеки път приятно, като почнат да ми благодарят с аварийните си светлини

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X