Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Подариха ми едни чисто нови от гудиар, баш всесезонни... Сложил съм ги и ще си ги карам. Пък и за сега ми харесват. За сега съм в Германия, но не вярвам да ме глобят, виждал съм заводски нови коли тук с моите гуми. Не съм се интересувал дали е задължително, но на автобусите в градския транспорт където се намирам, гумите се смениха през септември с Michelin Ice grip.

А за Равина... Буквичките и много от системите за сигурност всъщност са задължителни според закона и сега за определени превозни средства.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      Личните ми наблюдения са, че най-големи бели на пътя стават от прекален бабаитлък. А гледам в тая тема все баш-бабаити сте се събрали. На всичкото отгоре сте седнали да си ги мерите за "нероден Петко". Има местенца по широкия свят, и то от тия, дето са особено на почит във форума, където има глоба, ако не си стискаш волана докато чакаш на червен светофар
      Нека приемем поста ми, като метафора, в смисъл че не точно това ми е целта, и все пак това е точна и ясна позиция по въпроса. Къде е моя бабаитлък, такива са вредни. На пътя ще доминирам!

Коментар

http://www.capital.bg/politika_i_iko...i_shte_lejish/
        Кво да ви кажа... от ден на ден все по - противоречиви и субективни наказания, нови и по-нови. Че и белезници взеха да дрънкат.
        До колкото знам товарните машини не са задължени за зимни. Ама все по-католици от Папата да се докарваме. На 2-3 места по света де има някаква безумна наредба - и ний барабар Петко с мъжете. Барем пътища да имахме, че и гуми да им гласим! Немеца ще го спрат ли по нашите пътища, или гумаджийници ще турят до т.нар. златен гьол на границата?
        Другарите искат да си разчистят пътищата от досадници като нас. Ей туй мисля аз! И да си кротнат милиционерите, щото напоследък взеха да скърцат със зъби. Щото рушветчийницата едва ли някой ще я отрече.
        Бавареца(Е-60) си стои съвсем на място с добри зимни колелета и пътува със завидна скорост,без да дава поводи за притесения.
        С нивата,като си мислех,че съм хванал господ за шлифера,съм се връткал три пъти съвсем без повод
        Бавареца имаше ли електроники?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Бавареца имаше ли електроники?
          Има си,но зимата ми писва от тях и ги изключвам,че се пробва да ме прави на новобранец и прави квото си иска.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

...Нищо, че една дърта Лада Нива с всесезонни и фултайм е по-стабилна на снега от 200 коня BMW само със задно.
            За лека кола карам кола със задно и 220 к.с..
            Твърдя че с хубави гуми зимата е значително по-добра и безопасна НА ПЪТЯ от съветския урод.
            А за All Terain - Две от джипките ми са с BFG AT, монтирани чисто нови преди няколко години. Нямат следи от износване но след три години, спирането с тях на мокър асфалт и сняг си е приключение - нищо общо с поведението им като нови.
            На другата джипка са кални Бриджстоун Дуелър и за мое учудване на мокър асфалт се държат значително по-адекватно от АТ-тата.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не оспорвам меката и нова зимна гума. На почистен до сухо асфалт, без завои, без джигити. И "всички хора в мир живеят", по Дж. Ленън.
              Но реалният живот е различен. За товарните машини зимните ще стават ли задължителни? Къде е границата м/у леки и товарни? И защо за котки и кучета да може, а за прасета да не може?
              Съвестта играе ключова роля на пътя. Като знам, че ще карам по лед - ще се преобуя и без некой да ме кара. Излиза още една предпоставка да ми казват "не ги пишем ние тия закони", във все по - топлата и суха част на зимата. Напомня ми на Армията, със зимните униформи в жегата. По Устав!
              Та за товарните питах. ТИРовете ще ги преобуваме ли, че те най-бясно карат, по личен опит. Или ще ги спираме на границата?

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                Освен че намаляват спирачния път с няколко метра... За което изрично се тестват преди да им изрисуват картинката със снежинка.
                [ATTACH=CONFIG]835700[/ATTACH]
                Хайде сега да излезем от лабораторията на пътя и да видим че гумата намаляваща спирачния път всъщност увеличава средната скорост към която се придържа водачът и скъсява дистанцията до предния.

И ум не ми побира защо толкова малко хора го знаят.

Коментар

Не оспорвам меката и нова зимна гума.Та за товарните питах. ТИРовете ще ги преобуваме ли, че те най-бясно карат, по личен опит. Или ще ги спираме на границата?
                  И аз това питам,98% от затварянето на пътища през зимата се дължи на неекипирани камиони.Не говоря само за гуми(масово не употребяват зимни),мързи ги да слагат вериги и хоп затворил пътя.Идват изместват го и след две-триста метра нашият герой се сгънал пак на целият път.Това редовно при нас(Силистренска област),да не говорим за проходите където може да си угаснеш без гориво докато чакаш поредният тъпак да го издърпат и освободят пътя.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И с най-добрите гуми, при някои обстоятелства камионите са много по- безпомощни на не почистен път от останалите МПС-та. Тъпото е, че това никой не го мисли и винаги за хората шофьора е виновен. А той в общия случай е тръгнал да си изкара хляба, а не да бере ядове в преспите.
                    Само примерно - на места където лек автомобил спира и тръгва сравнително лесно, товарният(особено без товар или с лек такъв) спира и там си остава.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Навсякъде по света обикновено камионите създават проблеми по заснежените пътища. В западните щати, като падне сняг и спират всички камиони и ги отвеждат по тръкстоповете, докато не изчистят пътя. Друг въпрос е, че у нас тръкстопове няма.И организацията по почистване често пъти е .. абстрактна

Коментар

Дано го въведат по-скоро наистина това за гумите. Както и преди за коланите и светлините. Дори оттук форумно се вижда,че наистина у нас няма как да се разчита на добра воля и дисциплина. На мен лично ми е омръзнало всяка зима да ми запречват портата при първите снегове. Всякакви такива с теорията, че сичко е лобиране за производителите на колани, лампи, гуми, накладки, окачване и т.н.... Понякога ми става смешно воя за "свободи" на някой пичове. То не беше за допълнителни фарове, камери, за задължителни светлини... за какво ли не беше.... Аз по принцип ако гледам, че нещо е прието навсякъде по цивилизования свят и на запад и на изток и се смята, че допринася за сигурността, дори и да съм най-дървения философ разбирач бих си замълчал и решил, че е правилно. Всичко останало е безсмислен бабаитлък както някой каза по-нагоре.
                        Ма да си минем на темата. Преди години някъде бях чел основните доводи срещу използването на шипове у нас. Най-важният беше, че шиповете били заплаха за сигурността. Можели да излетят и т.н. Живял съм в държави със задължителни зимни гуми и съм карал и със шипове ( то там особено нощно време шума от шиповете е като песен на щурци у нас през лятото), ама никога не съм видял шипове да летят и да се забиват като шурикени. Все пак ми е интересно - наистина ли има такава опастност. Не съм се ровил за инфо из нета и ми се иска да чуя някой, който има повече знания по изработки на шиповани гуми. Иначе си е голямо удоволствие за лед и утъпкан сняг.
                        Никога няма да забравя 2012 зимата и как ме нервираха тарикатите с незимни гуми и теорията 20 дни сняг за 5 години. Бяха задръстили подбалканския път с дни такива хитреци. И псуваха разбира се държавата..... А останалите балъци с добри гуми си карахме напред назад когато успеехме да се промушим между тях. Ама нали сме балъчета и лобираме . Ама като се лизнат срещу мен от тарикатлък ми идва да направят глобите и 1000 лева за без зимни гуми. И пак да си сложим ръка на сърцето - колко пъти ви глобиха (поискаха пари на ръка) полицайте без вие да сте в никакво нарушение??? Ако ние сме редовни и корупцията ще изчезне. Дайте да си го признаем.....
                        висете отпуснато

Коментар

В Исландия съм виждал, че карат с шипове. Обаче не винаги и не навсякъде. Помпиш гумите и шиповете се показват. Но по магистралата май нямаш право да ги ползваш

Коментар

"... Всякакви такива с теорията, че сичко е лобиране за производителите на колани, лампи, гуми, накладки, окачване и т.н.... "

Дали на същото мнение си и за подмяната на регистрационните табели на автомобилите ? В тази държава не може и дума да става за някакво лобиране . Всичко, което се прави е в "ползу роду".
                            Последно редактирано от stilnik; 01-11-15, 23:59.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              колко пъти ви глобиха (поискаха пари на ръка) полицайте без вие да сте в никакво нарушение???
                              4 от общо 6 наказания за последните 15 години. Последните 2 пъти - доказано с видео и един път спечелено в съда на основание разпоредбите на материалния закон.

Толкова за адекватността на държавата.

А ти не се бой - и зимни гуми, и шипове да задължат, пак ще има шебеци които се хвърлят да карат където и както не могат и да пречат на останалите. Цяла математическа теория има защо го правят и е близко до ума как да им се пречи. И не е с лобиранки.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                                Дано го въведат по-скоро наистина това за гумите. Както и преди за коланите и светлините. Дори оттук форумно се вижда,че наистина у нас няма как да се разчита на добра воля и дисциплина. На мен лично ми е омръзнало всяка зима да ми запречват портата при първите снегове. Всякакви такива с теорията, че сичко е лобиране за производителите на колани, лампи, гуми, накладки, окачване и т.н.... Понякога ми става смешно воя за "свободи" на някой пичове. То не беше за допълнителни фарове, камери, за задължителни светлини... за какво ли не беше.... Аз по принцип ако гледам, че нещо е прието навсякъде по цивилизования свят и на запад и на изток и се смята, че допринася за сигурността, дори и да съм най-дървения философ разбирач бих си замълчал и решил, че е правилно. Всичко останало е безсмислен бабаитлък както някой каза по-нагоре.
                                Ма да си минем на темата. Преди години някъде бях чел основните доводи срещу използването на шипове у нас. Най-важният беше, че шиповете били заплаха за сигурността. Можели да излетят и т.н. Живял съм в държави със задължителни зимни гуми и съм карал и със шипове ( то там особено нощно време шума от шиповете е като песен на щурци у нас през лятото), ама никога не съм видял шипове да летят и да се забиват като шурикени. Все пак ми е интересно - наистина ли има такава опастност. Не съм се ровил за инфо из нета и ми се иска да чуя някой, който има повече знания по изработки на шиповани гуми. Иначе си е голямо удоволствие за лед и утъпкан сняг.
                                Никога няма да забравя 2012 зимата и как ме нервираха тарикатите с незимни гуми и теорията 20 дни сняг за 5 години. Бяха задръстили подбалканския път с дни такива хитреци. И псуваха разбира се държавата..... А останалите балъци с добри гуми си карахме напред назад когато успеехме да се промушим между тях. Ама нали сме балъчета и лобираме . Ама като се лизнат срещу мен от тарикатлък ми идва да направят глобите и 1000 лева за без зимни гуми. И пак да си сложим ръка на сърцето - колко пъти ви глобиха (поискаха пари на ръка) полицайте без вие да сте в никакво нарушение??? Ако ние сме редовни и корупцията ще изчезне. Дайте да си го признаем.....
                                За шиповете и мен ме е яд, че ги забраниха. Тогава тъкмо се бях уредил с едни предни с шипове и мнго хубава работа ми вършеха, там, където живеех. Вадих ги с отверката.
                                Иначе, тука е България, най-бедната държава не само в Европата, но всички се имаме за европейци, като им караме старите коли. Как очакваш всички да имаме комплект зимни гуми, като комплекта е една минимална заплата. Ако на австрийците, зимните гуми им струваха толкова, дали всички щяха да имат зимни гуми?
                                Нашите "управници", дето още им гърмят залповете на аврора в главите, тъй и не разбраха, че със забрани в тая държава, нищо не се постига. Ще има сума хитроумни решения, дето дазаобиколят и тая забрана и да предизвикат обратен ефект. Като нищо ще се появи услугата - лепене на "снежинка" на гума.
                                А и не мога да ви разбера вас дето все искате нещо да ви се забранява. Един да му забраняват скорстта, друг -гмите, трети иска пък да го следят с камери къде ходи.
                                Аз съм българче и много обичам забраните - преди да забранят пушенето, се съобразавах с непушачите, сега вече не. Има си закон -той да ги пази. Аз вече си пуша навсякъде, където мога, без да ме хванат(още не са ме хванали). Забранха правените цигари и от тогава насам само такива пуша. Емо фаса да го ..... бат гойко, да го ..... . Досега съм имал винаги зимен компплект гуми с джанти. Сега ще си взема едни готини летни гуми за 1500 лв ище си карам с тях. За следващите три години, я ме спрат, а не. А и да ме спрат - едни, 50 вече съм ги мушнал където трябва, макар, че до сега не са ми искали, и не съм давал вече 30 г.
                                След като ни поставят в полложението на андрешковци, що се чудите, че се държим като такива.
                                Забраните са противопоказани за андрешковци. Докато има забрани, ще сме си андрешковци. Как иначе да се издокараме като "европитеци", грешка, "европейци".
                                ОФБ ДБ X22SE
                                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X