Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
    като си дойда в България с колата за две седмици какво става ще ме глобяват ли ?
    В някои държви позволяват гостите да си карат с летни гуми и вериги където е необходимо, зависи от приетия текст.
    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ... а всъщност гумите сами по себе си нищо не правят за безопасността.
    Освен че намаляват спирачния път с няколко метра... За което изрично се тестват преди да им изрисуват картинката със снежинка.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hamowanie-na-oponach-zimowych.png
Прегледи:1
Размер:122.3 КБ
ID:5689473
    Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
    Интересно ми е какво ще стане със забраната за шиповете? В повечето места със задължителни зимни гуми шиповете са разрешени....
    ама имат повече бюджет да си ремонтират пътищата
    Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
    В скандинавските страни зимата е задължително камионите не само да са със зимни гуми, а със сертифицирани такива за скандинавията.
    Как точно полицаите ще определят кои гуми са зимни и кои не?
    Скандинавските са подходящи като замръзне всичко на -20С, обаче са по-лоши при мокър път.
    Полицаите ще гледат картинките по гумата и да не е гладка като балон.
    А с всезезонните гуми какво става ?
    Трябва да имат маркировка снежинка или M+S

Коментар

След грандиозната простотия на бате Гойковото управление за целогодишното светене с фарове , предстоящата промяна в ЗДП за задължителното използване на зимни гуми през зимата е втората по значимост простотия на гербаджиите .

Тези са на път да ме накарат да гласувам на следващите избори за пръв път от 25 години насам .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        След грандиозната простотия на бате Гойковото управление за целогодишното светене с фарове , предстоящата промяна в ЗДП за задължителното използване на зимни гуми през зимата е втората по значимост простотия на гербаджиите .

Тези са на път да ме накарат да гласувам на следващите избори за пръв път от 25 години насам .
        Айдеее и тук вкарахме политиката. Каква толкова грандиозна простотия е да караш на фарове постоянно, харчи ти повече колата, горят ти повече крушките или имаш електромер. Лично за мен е по-добре да се кара на фарове дори и в най-слънчевия ден защото колите се виждат от по-далеч. Колкото до зимните гуми понеже в Б-я все още има хора които се смятат за безсмъртни и не мислят за безопасността на всички около тях, то някой трябва да ги накара насила.
        Безпартиен съм!!!
        А ти защо не гласуваш пък после мрънкаш.
        ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
        ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
        0896 846 246

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
          ...Айдеее и тук вкарахме политиката..
          Не сме ние , ама иска малко мислене : за да се вкара това изменение в ЗДП , трябва да се приеме от политиците в НС . Не от мене и тебе. Ние с тебе сме безпартийни.

.... Каква толкова грандиозна простотия е да караш на фарове постоянно, харчи ти повече колата, горят ти повече крушките или имаш електромер. Лично за мен е по-добре да се кара на фарове дори и в най-слънчевия ден защото колите се виждат от по-далеч.....
          Ако на теб ти е проблем в ясен слънчев ден да виждаш трудно насрещно движещ се автомобил само защото не е светнал с фарове - значи не би трябвало да имаш книжка , поради проблем със зрението - което повдига въпросът : как си взел медицинско свидетелство в този случай ?!

Освен това , за въпросът с фаровете има доста изписано в този Форум . Просто иска четене .

....Колкото до зимните гуми понеже в Б-я все още има хора които се смятат за безсмъртни и не мислят за безопасността на всички около тях, то някой трябва да ги накара насила.... .
          Ами да ! Най- добре : направо в Белене !

Аз тогава да поставя по друг начин въпросът : едно време , кога имаше гуми само "Георги Димитров" и "Вида" , как се движехме по пътищата през зимата ? Или тогава си бил малък и не ти пука ?

И друг въпрос - гледам , че си специалист по гуми , та да ти дам за домашно : зимна гума на 5 години и с грайфер 1.7 мм. и лятна гума , нова , с грайфер 4 мм. Коя от двете се държи по- добре през зимата ? При това - без да конкретизираме марка , за да станат повече неизвестните , за които милиционерите , предлагащи въпросните изменения въобще пък не са се замислили .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Айдеее и тук вкарахме политиката. Каква толкова грандиозна простотия е да караш на фарове постоянно, харчи ти повече колата, горят ти повече крушките или имаш електромер. Лично за мен е по-добре да се кара на фарове дори и в най-слънчевия ден защото колите се виждат от по-далеч. Колкото до зимните гуми понеже в Б-я все още има хора които се смятат за безсмъртни и не мислят за безопасността на всички около тях, то някой трябва да ги накара насила.
            Безпартиен съм!!!
            А като светнахме с фаровете , с колко се намалиха катастрофите? Подкрепям Vlado_ts за безмислието на дневните фарове, ама какво да правиш -трябва да се върти търговийката, да се прибира ДДСто , също както с подмяната на контролните номера на автомобилите. Все повече се убеждавам ,че ще трябва да отивам да гласувам , ама няма за кого!

Коментар

По тез магистрали сега е лесно- и с гънките на мозъка ще минеш. Но и да не се разписват някакви правила при вече разписани за скоростни пътища, 140км./ч. магистрални, видеоконтрол и др., ще стане да те гонят мобилни гранични групи като митничарските.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Грайфера по закон трябва да е над 1.6мм... Но съм виждал доста летни високоскоростни гуми, които нови са навярно с 3мм рисунък... И се държат добре...
                И как се държат тия гуми с 3мм рисунък, износен до 1.6мм, като минат през локва вода от летен дъжд?

Иначе сликовете са съвсем скоростни, до момента в който капнат 2 капки дъжд.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Безпартиен съм!!!
                  Чичо Мите, чудя се дали да те захапя и да те сдъвча, или да те пратя на очен лекар.
                  Изказвам лично мнение: Не се сещам за по-голяма простотия от задължително ползване на колани, от къси светлини през деня, както и някакъв вид задължителни гуми, които някой изключително по-незнаещ от мен ми налага със закон.

Причините за тези налагания не са свързани с безопасността на движение.
                  пп:Хапя си езика да не продължа.

Коментар

Всичко е мода...
                    И жалкото е, че разумните хора трябва да играят по свирката на тези-с мераците да са по модата.

Аман от глупости, ама времената са такива.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                      ...Причините за тези налагания не са свързани с безопасността на движение....
                      Да де , ама от намеците ... на нЕкои хора требе да им се обЯсни в прав текст . Например :

Живея на о-в Крит -зима няма съответно и зимни гуми ,като си дойда в България с колата за две седмици какво става ще ме глобяват ли ?
                      Епа ще те глобяват !

ПС. Моля Таносливен да се не засяга . Подложката с неговият пост беше за пример и не е към него .

Коментар

Така, де...и оня "колега", дето ги изхвърля в банкета, да ми направи среща, че отдавна не са ме изхвърляли в банкета през деня, карайки срещу мен!
                        И после пак да пише.

Коментар

Не отричам важността на гумите. Само че зимата почва административно, май от днес, примерно. Какво, аз вече нямам право да карам с всесезонни, нищо, че в момента няма сняг. На всичко отгоре е сухо. А меките зимни се изяждат от сухия и топъл асфалт.
                          ABS е хубаво нещо също, кога ще го вкарваме задължителен? А после EPS, после какво, че не съм много в час с модата... Всеки ден нови буквички, че и всяка фирма си има отделни. Да се готвя отсега какви коли ще може да се карат в бъдеще. Нищо, че една дърта Лада Нива с всесезонни и фултайм е по-стабилна на снега от 200 коня BMW само със задно.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            Така, де...и оня "колега", дето ги изхвърля в банкета, да ми направи среща, че отдавна не са ме изхвърляли в банкета през деня, карайки срещу мен!
                            И после пак да пише.
                            Личните ми наблюдения са, че най-големи бели на пътя стават от прекален бабаитлък. А гледам в тая тема все баш-бабаити сте се събрали. На всичкото отгоре сте седнали да си ги мерите за "нероден Петко". Има местенца по широкия свят, и то от тия, дето са особено на почит във форума, където има глоба, ако не си стискаш волана докато чакаш на червен светофар
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

[QUOTE=Кольо;2853252]"...Всичко е мода..."

Не Кольо, всичко е ПАРИ за нашите хора/ за избраните де!/. Я да видим сега , кои държат пазара на зимни гуми?
                              Последно редактирано от stilnik; 01-11-15, 20:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Не отричам важността на гумите. Нищо, че една дърта Лада Нива с всесезонни и фултайм е по-стабилна на снега от 200 коня BMW само със задно.
                                Имал съм ги и двете,ладата я махнах.Бавареца(Е-60) си стои съвсем на място с добри зимни колелета и пътува със завидна скорост,без да дава поводи за притесения.
                                С нивата,като си мислех,че съм хванал господ за шлифера,съм се връткал три пъти съвсем без повод,като по чудо без странични дефекти.Говоря за съвсем нормално каране,без рязко подаване или отнемане на газ,без стряскане на спирачки,нито пък сваляне на две-три предавки от раз,просто тръгва нанякъде.Гуми М+S на максис.
                                Последно редактирано от petroffbg; 01-11-15, 20:29.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X