Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното въже.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Правилното въже.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Абсолютно

Обърнете внимание колко е голяма Тойотата ако е оборудвана с подходящо въже (като на barzashki). Тревата беше хлъзгава и дърпа по баира.

http://www.youtube.com/watch?v=GZEwCT6U2is
    А така

На клипа перфектно се вижда какви са предимствата на ластичното въже пред обикновенното.
    Закачаш и газ колко може.Не се страхуваш от удар или че ше изкубеш нещо или въжето ше те спре и ше забоксуваш и ти.Докато те спре въжето и закъсалия е изваден.

Много поучителна тема защото много хора си мислят че дърпането е нещо обикновенно и лесно а то не е така
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Е ГО НА, моят избор...
      Незнам колко е дължината, но е към 15 метра май...
      Седи все едно е тъчено от нишки наподобяващи "Сезал"
      Хиляди Благодарности, на Колегата Жоро( G_P_S )
      Имаше малко стърчащи въженца и ги драснах с запалката..То пък зе, че почерня
      Ето го и него:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_2728.jpg
Прегледи:1
Размер:154.8 КБ
ID:5353755

Име:100_2729.jpg
Размер:106.2 КБ
ID:5353756

Име:100_2730.jpg
Размер:141.6 КБ
ID:5353757

Име:100_2732.jpg
Размер:147.3 КБ
ID:5353758

Име:100_2733.jpg
Размер:163.9 КБ
ID:5353759
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

И аз имам такова. Не мога да кажа, че е правилното(за което е темата), но бих го сложил в графа "върши работа" за витара
        Някъде имах и клип, ако го намеря ще покажа.
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Това прилича на фитил за ламБи

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
            Това прилича на фитил за ламБи
            Вярно, че е малко тънко, но пък ще го изпробвам, веднага, щом мога, пък да видим, дали ще си дърпам и джипа и дърва или само дърва
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Няма универсално въже.
              Затова аз в колата си карам:
              1. Въжето от пост #282
              2. Стоманено въже с куки, купено от бензиностанция.
              3. Четириметров колан с куки, купен от бензиностанция, но презашит лично от мен на семеен Singer от 19-ти век.
              4. Стандартно синтетично въже с куки, отново купено от бензиностанция.
              Отделно имам шегели и куки, които са част от комплектацията на джека.
              Не че ги ползвам, но присъствието им, ми дава леко чувство на спокойствие и хъс за експерименти.
              Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                Няма универсално въже.
                1. Въжето от пост #282
                3. Четириметров колан с куки, купен от бензиностанция, но презашит лично от мен на семеен Singer от 19-ти век.
                Не че ги ползвам, но присъствието им, ми дава леко чувство на спокойствие и хъс за експерименти.
                Така е. Няма универсално решение. Темата обаче е за въже с което да те извадят или да помогнеш на някой колега. Динамичното 25-30 мм въже е най-доброто за теглене и извличане. Някой да пробва да направи това със сапан или колан. http://www.youtube.com/watch?v=GZEwCT6U2is Не става обаче за удължител на лебедката. Трябва си стоманено. Колана пък е незаменим когато няма дебели дървета, а се наблюдават разни рехави храсталаци. Също и за удължител на динамичното. Тънките въженца са за привързване на туй онуй. Незаменими при къмпингуване. Шегели и карабини-колкото повече, по-добре.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                  Няма универсално въже.
                  1. Въжето от пост #282
                  Ще коментирам личен опит по точки.
                  1. Това въже, ако е поддържано, може да бъде заменено само с оригинален динамичен колан на цена........
                  2. Крайщата на това въже са направени неграмотно (еФтино). Клупа не е заплетен а само обикаля тенекиения накрайник и е запресован в парче Халумин. Аз лично съм скъсал 2 такива запресовки. Ако минаваш през Пловдив звънни един тел. да ти го поправия. Става за 15 мин. с преса за кабели. Перфектен удължител за лебедка.
                  3. Тоя колан се къса на куките ако не му е подложено допълнително парче плат на самото ухо на куката. Слаб е за изваждане на закъсал (закопан) джип. Става перфектно за теглене по асвалт.
                  4. Ако е от оранжевите, става само за подарък на някой гаден комшия. Старее и се къса като конец. Крайшата са заплетени по-неграмотно даже и от стоманените. Дори не са заплетени а само са напъхани един в друг.

Като изключим въжето по точка 1, всичко останало може да се замени с плосък колан и шегели.
                  По разходки за вадене ползваме 2тонни китайски колани за вдигане. До сега не сме успяли да скъсаме нито един, макар, че има много износени и протрити екземпляри. В Пловдив се продават на смешни цени. Далеч по-калпави са от истинските колани, но при нашия начин на експлоатация истинските ни идват солени.

ПП Колега, ако я имаш още тая машина от 19ти век, мога да ти подаря няколко истински 5тонни ленти. Зашити без икономия на конец ще станат прекрасни колани.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги как стои въпроса с поръчка на въже от "Бай Станьо" от друг град ? Дали биха се ангажирали с направа на въже и изпращане с куриер тъй като съм се решил на такава покупка и от снимките на колегите ми хареса изработката ...

Поздрави
                    YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Първоначално публикуван от Петков(Sidekick) Преглед на мнение
                      Колеги как стои въпроса с поръчка на въже от "Бай Станьо" от друг град ? Дали биха се ангажирали с направа на въже и изпращане с куриер тъй като съм се решил на такава покупка и от снимките на колегите ми хареса изработката ...

Поздрави
                      BaiLamarin
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Да работят и по поръчка по телефон, имейл и пращат по куриер до всяка точка на България.

Коментар

Искам да попитам какви трябва да са параметрите/тонаж на който да издържи щегел за дърпане на лек автомобил и откъде може да се закупят такива.

Коментар

Фи 10 е достатъчен. В яхтения магазин на пл. Възраждане.

Коментар

Първоначално публикуван от Кирил Здравков /cirilz/ Преглед на мнение
                              Искам да попитам какви трябва да са параметрите/тонаж на който да издържи щегел за дърпане на лек автомобил и откъде може да се закупят такива.
                              Както е писал Пенчо ф10 е ок. Можеш да си купиш и от Ташев - Галвинг на Бистришко шосе. По няколко лева са.
                              Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                              BMW F650CS
                              Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
                                Както е писал Пенчо ф10 е ок. Можеш да си купиш и от Ташев - Галвинг на Бистришко шосе. По няколко лева са.
                                Благодаря за бързите отговори още днес ще ги посетя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X