Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното въже.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Правилното въже.

http://www.youtube.com/watch?v=y7JK0pKLXAI
    Патрола е с 12x16 тракторни и е легнал здравата ако не беше това еластично въже със стоманено или колан никакъв шанс да го извадим.Сами ще видите на клипа че дългата база патрол връща назад колкото може и после мръсна газ ако беше стоманено патрола да е станал два пъти по дълга база.Много се нарадвах на това въженце.
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Привет с интерес прочетох темата, но понеже тук говорите за дърпане на джипки имам следното питане към Вас:
      От няколко месеца имам AUDI A6 '98 2.8 quattro, та корабчето натоварено си гони едни 2 тона решил да си го оборудвам с въже за теглене, компресор за гуми и фитили (мисля, че така се водят), кабели за акумулатор (може да добавите нещо ако пропускам) ... Все неща които е може никога да не потрябват ама е хубаво човек да си ги има

Въпроса ми е удачно ли е да си взема еластично въже от полиамид като на VECTOR от пост 282

И съответно с каква дължина и диаметър да е? В смисъл 6 метра удачни ли са, знам че максимално допустимото от закона е толкова?

p.s. Предварително се извинявам ако поста ми е в някаква степен неуместен, но считам че тук бих получил компетентни мнения.

Коментар

малий... яко, но тия момчета дето зяпат отстрани, май не са виждали кво става при скъсване на въженцето...
        Страхът от оръжията е признак за забавено сексуално и емоционално съзряване --- YAMAHA XTZ 750---

Коментар

Първоначално публикуван от PPETKOV Преглед на мнение
          ......Въпроса ми е удачно ли е да си взема еластично въже от полиамид като на VECTOR от пост 282 ........
          Това дето е в пост 282 е за яко закопана джипка. Не, че не става за обикновенно теглене, но е прекалено скъпо и капризно за такава работа. Освен това е много обемисто.
          На Аудито няма толкова здрава кука която да издържи подобно въже.
          Моя съвет е да си вземеш едно по-тънко, 25мм 6м, за вадене ако се наложи и едно 4 метрово 2тонно китайско коланче за нормално теглене. Това в комплект с 2 кадърни шегелчета ще ти свърши работа във всяка ситуация и ще има почти същия обем и цена.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря за бързия отговор drukman до колкото разбрах въжете на VECTOR е 6 метра 22мм и издържа около 3.5т, а като гледам и на stoil_69 от пост 166 е същото само, че е 10 метра и тежи 3 кг. Та за 6 метра въже все ще има място при резервната гума. Иначе относно шегелите два такива ще ми свършат ли работа? А относно колана, такъв: плосък колан с уши 2000 кг ще свърли ли работа? Иначети от къде и какво въже би ми препоръчал да си взема?

Коментар

Вземи си шегели, които се отвиват/завиват с ръка. Не, че всеки път ще успяваш (особено, ако са криви, мокри и замръзнали), но е добро начало. И шплент не ти трябва по шегела - само ще ти издере ръцете.

Коментар

drukman е съвсем прав. Шестметровото ми въже не бих казал че е твърде тежко, но определено е обемисто и при резерваната гума няма да се събере гарантирано.
                Друг евентуален проблем ще са металните уши. Те също са относително големи, заради това ще ти трябват и по-големи шегели. Въпросът е дали ще имаш място по колата където да закачиш тези големи шегели?
                Георги Тонев

Коментар

Най добре си е да се пробва. Иначе ето това е куката коят върви с колата, а тук се закача. Това е мястото което имам при резервната гума.

Малко извън темата, но да Ви питам един такъв оригинален копресор на AUDI втора ръка за около 120 лева заслужава ли си или да се насоча към нещо друго?

Коментар

Тази кука става само за теглене по шосе. Не понася диагонално дърпане. За вадене от закопано положение ще трябва да си намериш друго местенце.

Шегелите с шплента дерат ръцете само един път. После шплента ти пада в шумата и .....после гайката и ......що ни бил слаб футбола?

Колкото по-малко части и колкото по-простичко, толова по-добре. Вземи си обикновенни шегели. Мястото при гумата ще стигне за 6м 25мм въже, колан от тия които си намерил и шегели.
                    Коланите на Апекс са китайски но вършат работа. Пробвани са многократно. Това са колани за вдигане и са презапасени в пъти. 2тонен е напълно достатъчно....еле на тая кука.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Тази кука става само за теглене по шосе. Не понася диагонално дърпане. ...
                      Тези куки изобщо не са мислени за вадене на затънала кола, така че не е ясно дали при теглене с динамично въже няма да вземе да излети ...

+1 в полза на обикновените шекели, които се навиват на ръка. Болт с гайка ще е голямо главоболие.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

И металното ухо е добра идея,но може да си вземеш подкова само и да си врьзваш ухото на колкото дистанция искаш,намаля с около 30% вьжето обаче.

Ако няма да теглиш редовно / както е в твоя случай / спокойно можеш да пропуснеш металните уши,на 2 тона тест вьзела ще скьса на 1500 килца по статистика,реално вече зависи и от вьзела и от вьжето.
                        Последно редактирано от BENZBOSS; 03-07-12, 09:32.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Тая работа с куката всъщност е проблем с конструкцията на колата. По-здраво място по нея едва ли има, а и това не е толкова здраво, поради липса на шаси.

Следствие: такава кола в безобразна кал не се вкарва, защото после няма за къде да я хванеш, че да я изкараш. Последно затънала лека кола теглих за монтажните куки на двигателя - без да съм сигурен дали няма да изтегля само двигател.

Коментар

Справка - една тема с едно Рено и изтеглена предница

Да ме извинява Реното,Сутиен било.
                            Последно редактирано от BENZBOSS; 03-07-12, 12:11.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Справка - една тема с едно Рено и изтеглена предница

сУтиен C6Натиснете снимката за да я уголемите

Име:жоро.jpg
Прегледи:4
Размер:101.2 КБ
ID:5387821Натиснете снимката за да я уголемите

Име:жоро (1).jpg
Прегледи:3
Размер:69.1 КБ
ID:5387822Натиснете снимката за да я уголемите

Име:жоро (2).jpg
Прегледи:3
Размер:72.2 КБ
ID:5387823
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                                сУтиен C6[ATTACH=CONFIG]468278[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468279[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468280[/ATTACH]
                                А ремонта излезе златен,и дела с застрахователите.......голям филм!
                                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X