Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното въже.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • При въжетата, особено от пазара, а не от реномиран производител, по-добре гледайте теглото на метър, отколкото диаметъра. Има разни рехави въжета по 25-30 мм, които тежат около 100 г/м, кото е теглото на 12 мм истинско въже. Съответно здравината е в пъти по-малка от очакваната.
    Иначе ако гледате баш" марковите" въжета за джипки, за "нормална" експлоатация въжето трябва да има здравина на опън около 8-9 тона. Преди месец с моя 10 годишен колан ARB 9 тона една триоска извади потънала до главините в дълбока кал пожарна Ивеко eurocarco от новите... пълна с вода. Всички се смееха, че ще ми скъсат колана, после всички питаха от къде да си купят За протокола, колана го сложих двоен и се разтегли като детски ластик... 2х9=18 тона... и ивекото изскочи като тапа...
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар


    • ОК, благодаря!
      Това PowerLine марково ли е, баш марково ли е, 22 тона истински ли са? Лошото е, че нямат по тънко от 26 мм. Пък и то е 8 метра. Мнения?

      И тези примерно 8 тона, за който говорите, за какво се отнася - работно, за крайно натоварване, за скъсване?

      Все пак ако някой сподели за на Бай Станьо въжетата горе долу 22 мм. на колко тона отговаря, на моята Фронтера ще върши ли работа, ще съм му много благодарен!

      Да повторя, че търся нормална цена.
      Последно редактирано от vitar; 20-05-20, 22:06.

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Никакви спецификации не виждам,дават една дебелина и това е пък и с тия 8 метра са между редовете,ни да е прекалено късо,ни е достатъчно дълго ако ме питаш мен / и не само /.

        Моите 12 тона и малко са на скъсване макар,че съм сигурен,че и повече ще извади.Скьсването не го мисли обаче,да пише,че е поне 4 пъти над теглото на джипката - Тка хем се разтяга колкото ти трябва хем няма да го скъсаш лесно.

        С една дума - на скъсване е тая цифра.

        За леко джипче 8 тона стават,8 метра къси идват обаче.

        Не знам какво е нормална цена за теб,аз дадох 210 долара ако правилно помня,нещо не ми се пестеше точно от това,виж за торба да не лети скъсано въже пари много не давам,става с долнище на анцуг с вързани крачоли пълни с пясък или тиня / по избор къде си се наврял /.

      • icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        Ако Бай Станьо е написал етикет с коректна информация, но в нея липсва ТОЧНО това, което теб те интересува, например - коректно дадена информация за материала - полиамид ли е, ако да - какъв, полиестер ли е, коноп ли е..., диаметър, тегло на метър, конструкция на въжето и т.н. и примерно не е написал усилие на скъсване, защото има друго предназначение, а теб ТОЧНО това те интересува - да бих могъл да направя добро предположение за този липсващ параметър и да дам коректен съвет колко е подходящо е за употребата, която те интересува. Обаче, ако по "на Бай Станьо въжетата горе долу 22 мм. на колко тона отговаря, на моята Фронтера ще върши ли работа" някой ти даде такъв съвет, не се доверявай много...

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X