Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛЕД фарове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЛЕД фарове

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    То вярно, че алтернатора ми е доста презапасен (220А), ама съм съгласен с Ясен - около 5-8 секунди след старт при 4 градуса (т.е. включва отопление на седалка, волан, и навярно 1кВт ел-нагревател) напрежението е 14V (по време на старта май ми показва 10V)...
    При празен ход 700об/мин... Да, ако не включа на скорост след около 10 сек повишава оборотите до около 1к rpm за да загрява по-бързо... Загрее ли до 40С - оборотите са спадат долу...
    Включа ли на скорост (или на N) - пак са паднали на 700rpm... Не съм гледал през това време на колко процента работят свещите...
    Джип от край време е с интелигентно организиран заряд на акумулатора и определено върши работа. А подгревните свещи на комън рейла на различните модели включват при отрицателни външни температури и работят секунди докато върти стартера и още няколко ако е необходимо след това. Т.Е. не са фактор. Но подгряванията и вентилатор са по- голям и по ток и по време консуматор.
    Не мисля, че точно фарове и габарити ще са камъчето, което обръща каруцата, може би при малолитражка с 30-тина Ач батерия може да е фактор, но при по-големите автомобили основния фактор са подгрени, вентилатори и сумарно електроника - озвучаване, навигация и управление на автомобила.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      ...А подгревните свещи на комън рейла на различните модели включват при отрицателни външни температури и работят секунди докато върти стартера и още няколко ако е необходимо след това. Т.Е. не са фактор.
      За конкретни автомобили ли говориш или въобще. Щото ако въобще, това категорично не е вярно. Всичко, дето ми е попадало работи докато двигателя стигне определена температура, при някои автомобили чак до 75 градуса. Това именно за да покриват нормите, заради които изначално са създадени.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отделно модерните дизели имат свещи и в антифриза щото иначе парно кОр.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Рено Лагуна 1.9 ДЦИ и Тойота Корола 2.0Д На единия автомобил подгрева включваше под 0С, а на другия под +5С, Лагуната има 3 или 4 свещи в маркуча на парното, а тойотата няма и затова двг. загрява за 20 мин, но държи 800 об-мин при изключено отопление и 1100 на празен ход при вкл.
          И Волво ХЦ 90 Д5 с двг. 185 и 200 к.с. и Волксваген Туарег, но те имат дизелова печка, която стартира само когато двг е запален и нивото на горивото в резервоара е над минимума.

На всички генератора е дори преоразмерен и дори съм виждал Лагуна да зарежда и акумулатор на каравана без да има проблем. При доста разреден акумулатор на караваната през куплунга тока беше около 15А при включи абсолютно всички подгреви /има и на предното стъкло/, фарове /фабрично е с ксенон/, напрежението в/у клемите на нейния акумулатор около минута след запалването беше 14 в., а на акумулатора в караваната 12,7 в.
          Проблема беше, че търсехме падове в кабели и куплунг, защото човека като е на риба и изтощи акумулатора на караваната 2 часа работа на лагуната не му стигаха да зареди за едно денонощие караваната.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Лампата за свещите ли светва при тия температури, или си мерил дали ходи ток до свещите? Щото са различни неща.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Отделно модерните дизели имат свещи и в антифриза щото иначе парно кОр.
              Охладителят на ЕГР-а върши тази работа и не натоварва никак инсталацията. За мен лично е по-практичният вариант.
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                Охладителят на ЕГР-а върши тази работа и не натоварва никак инсталацията. За мен лично е по-практичният вариант.
                ... само дето я върши после, когато двигателят така или иначе е загрял.

Коментар

Ако охладителя беше достатъчен за да свърши тая работа, нямаше да се измислят отоплителни вискомуфи и прочие благинки, само и само да загрее по-бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ... само дето я върши после, когато двигателят така или иначе е загрял.
                    Хич не си прав колега, още с паленето ЕГР-а бачка и не го интересува загряла ли е колата или не. Когато колата е на обороти той е на 100% отворен и бълва газове в смукателят - така да се каже докато си чистим стъклата от лед. Никой от коментиращите не знае каква реално топлоотдава този възел, но всички до един твърдите ,че не е достатъчен. Ако може малко цифри ще съм благодарен и дори показно ще премахна моя и ще направя тема в съответният раздел.
                    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• От: ЛЕД фарове

Колко точно отдава ЕГР не знам ама знам колко газове минават през него. Знам и колко топлоотдава топлообменник на целия ауспух (някои машини имат и такъв). И е хубаво ама докато сгрее големия чугун пак си е бахЪр.

Не казвам че няма принос ама на финала някои коли имат и това:
                      https://www.megaparts.bg/product/1220344654

Коментар

Ако има кой да ми го натамъни в джипа го слагам на момента туй нещо.
                        Няма страшно в умирачката...
                        Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                          Ако има кой да ми го натамъни в джипа го слагам на момента туй нещо.
                          Аз даже бих сложил две че съм на 24в ама ми е слаба организацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                            Хич не си прав колега, още с паленето ЕГР-а бачка и не го интересува загряла ли е колата или не.
                            Не бъди твърде сигурен. Знам поне за един автомобил, при който EGR-а не работи на студено именно с цел по-бързо загряване.

Коментар

Само за инфо днес ходих да си взимам троянците и питах за читав дето може всичко. Предложиха СИНЯ оптима на цена 450+лв.
                              75 ампера.Остава да видя от къде да извадя парата и жипа да стане модерен.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Има и по-оптимални варианти от Оптима.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X