Да уча се на долната страна 

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Стъпки при боядисване

Свий

X
- 

Що,направо може, да го полира и така да си го караПървоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТоя капак за тренировка ли го ползваш? Защото шприц кит и шкурка 2000 по долнището на капак поне на мен ми е малко странно.

Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
 - 

Така е но нещо цвета не можахме да го докараме...Много по-тъмен е от моя цвят.Толкова да е избеляла колата...купих готов цвят и май беше грешка....
Коментар
 - 

Нямам манометър на пистолета но на вентила беше 2.5атм.Предполагам че на пистолета са идвали не по-малко от 2 атм.Маркуча ми е от оксижен (кислородния маркуч ) . Към 4м е дълъг.
Имам един въпрос .За горната страна на капака - ако съм го изтъркал хубаво целия на водна 1000 има ли смисъл да се търка с 1500 , 2000 и 2500?С 1000 ми се струва идеално гладко
Последно редактирано от stypkata; 06-06-20, 22:16.
Коментар
 - 

Дали пък не съм ти отговорил по- раншко на този въпросПървоначално публикуван от stypkata Преглед на мнениеНямам манометър на пистолета но на вентила беше 2.5атм.Предполагам че на пистолета са идвали не по-малко от 2 атм.Маркуча ми е от оксижен (кислородния маркуч ) . Към 4м е дълъг.
Имам един въпрос .За горната страна на капака - ако съм го изтъркал хубаво целия на водна 1000 има ли смисъл да се търка с 1500 , 2000 и 2500?С 1000 ми се струва идеално гладко
Re: Технология на боядисване ... как е точно
Мнениеот taran » Нед май 31 22, 2020 22:21
Първо,ако под шприц кит визираш полиестерен шприц кит,може да го пръснеш,но обикновенно, след това се шлайфа и се пръска акрилен шприц/грунд/филер.Преди него се търка с 80,100,120,150, в зависимост какво трябва да направиш,да махниш боята напълно,да затгладиш само някакви дефекти и т.н.
След шпршц кит 180,240.После се пръска акрилен шприц/гуранд,той се шлаифа 320,400,500.До тук съм писал само за шкурки за сухо шлайфане с машина.Има вариант да го докараш само на сухо до боя,има шкурки 800 и по финни за машина.Може и на водно пак с 800,1000.
Коментар
 - 

Аз да питам, при люпещ се лак на металик, някой пробвал ли е да сваля само лака, а не чак до основата/грунда под базата? Знам че е малко тегаво да се прецени кога си махнал лака, но освен това има ли други подробности? До сега при малкото ми бояджийски мероприятия съм свалял или до грунд, или дори и грунда на места, но при сварнително прав детайл с нулева нужда от допълнителна обработка (просто изгорял и на 60% олюпен лак) ми се струва че мога да се справя и само с лака без да дълбая надолу. Въпроса е дали новата база би се хванала читаво и върху стара такава, например след пръсване например с Novol Plastic Primer? Върху стар грунд и гола пластмаса хваща със сигурност - това поне е пробвано.
Идеята е че не ми се стига до метал, а това е неминуемо на места ако гониш нулеви остатъци от старата база, което води до нов грунд и още едно търкане след него, а и води до премахване на фабричното защитно покритие на ламарината на места.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
- 

И двете бази са с цвят, при който една допълниелна рехава ръка решава проблема с "прозирането" на неравномерния цвят на основата, поне според моя вкус. Но не в това е проблема - аз лесно ще го пръсна цялото и с 2К грунд преди новата база. Искам максимално да избегна премахването на старите покрития, с цел изобщо да не стигам до гола ламарина - това е. Пък и таван на джипка не хич не го виждам като твърде приятно или лесно занимание в това отношение, особено покрай няколкото оребрявания (за щастие вдлъбнати). Капака може и на маса в работилнцата да го направя, което важи и за врати, предни калници и всякакви други махаеми елементи, но пак - метала е цинково покритие и дори изложен на атмосферни влияния 4-5 години си стои без да ръждясва. Изобщо не искам да го закачам това покритие, а колкото повече копая старите лакови такива, толкова по-вероятно е да го махна на места.
Аз поне не мога да махна абсолютно равномерно стара база, особено покрай неравности. Винаги някъде се показва гола основа.

- 

Под 'шприц кит' имам предвид Body 634 което съм снимал горе.Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
Първо,ако под шприц кит визираш полиестерен шприц кит,може да го пръснеш,но обикновенно, след това се шлайфа и се пръска акрилен шприц/грунд/филер.
Не знам защо казваш че е полиестерен като навсякъде го дават,че е акрилен:
https://www.hbbody.com.gr/product/?pid=139
Коментар
 - 

Грешката е моя,не съм му чел характеристиките,и не казвам че е,а че ако е... Но като цяло шприц кит , по народнуму, се вика на полиестерният,шприц кит.На това му викат или само шприц,или грунд.Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнениеПод 'шприц кит' имам предвид Body 634 което съм снимал горе.
Не знам защо казваш че е полиестерен като навсякъде го дават,че е акрилен:
https://www.hbbody.com.gr/product/?pid=139
Аз затова и петам,щото всеки си интерпреттира названията на продуктите,както му се харесва.
Иначе в линка дето си дал стоят отговорите на всичките ти въпроси
https://www.hbbody.com.gr/products/f...RIMER_tds_.pdf
Най- финната шкурка е 1000,за водно шлайфане.Последно редактирано от taran; 07-06-20, 19:06.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
 - 

Горната част е с приготвена боя,не с готова и цвета пак е много по-тъмен.Увеличих налягането до край и пак е тъмна..А лака трябваше по-отблизо да държа пистолета и да трупам повечко смело.Явно трудно се отрича как ,защото на едно място малко се оттече и после се заглади идеално ,без портокалова кораПоследно редактирано от stypkata; 09-06-20, 05:26.
Коментар
 - 

Това с присмеха, ще го оставим на твойте приятели и познати....Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнениеЕто да ми се посмеете на крайния резултат .Всъщност още не крайния де.Сега ще го пастирам да видим на какво ще заприлича.
Като пастираш/полираш вече е време да ползваш 1500,2000 и по финни шкурки. Най-добре е последната шлайфане да е на мокро с Трайзак на 3М или негов заместител и ексцентрекшлайф,но не става с електрическия.
И едно въпросче - външният гарен ъгъл на левия "бъбрек" ударен ли е или се лъжа от светлосенките?
- 1 like

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
. Това щеше да отнесе само един скочбрайт на сухо и после по каналния ред

Коментар