Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ъглошлайф?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Факт е, че при рязането на алуминий шлайфовете лесно дават фира. Не мога да си обясня, но си е факт.
    Може би стружките не могат да отлитат добре и замазват в зоната на рязане, оттам и товарене на машинката.
    Не съм сигурен де, но трябва да има някакво обяснение.
    Матеряла не беше алумин а най-обикновена желязна 3мм ламарина.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Не съм дочел, писал си, че шлайфа е бил алуминиев, а аз съм останал с впечатление, че пътеката е била от алуминий.

Ама излезе и нещо полезно от объркването ми, не знаех, че имало дискове за алуминий...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
        Тия Спарки не иска и да ги чувам вече,преди бях върл привърженик на тях заради старата репотация на Елтос и първите Спаркита даже тук във форума спорех като един участник ги сравни със райдер.
        Има голяма вероятност да съм бил аз,райдер обаче доста вдигнаха качеството,особенно на флексовете
        И аз бях голям фен на спарки,докъто изнесоха голяма част от производството в Китай.
        Сега разлюбвам и дипломат,от име доказало се с качество,пристигат китайска чек*я
        Има дискове само за алуминий,както и за неръждаема стомана,последните се справят много добре и с черно
        От спарки са ми останали два перфоратора (жълти пише пежо на тях),зеге (реже на криво),двускоростна бормашина БУР162МЕ (работи добре но от нова бие леко патронника),един 125 мм флекс с рег. оборотите,работи все още,вие от нов и вибрира но работи,всичко останало раздадох,подарих и се оттървах.Почти всичко ми е макита,одеве се обурудвах и с комплект битове с куфар усилени.
        Последно редактирано от Roninn; 16-02-15, 22:23.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Не са като "две капки вода",но ме "вадят" от ситуации..... , всяко е със свойте предимства.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020772.jpg
Прегледи:1
Размер:123.9 КБ
ID:5642339Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020773.jpg
Размер:164.1 КБ
ID:5642340
          И тука няма "най-добра" машинка, просто работят.

Коментар

Вчера моя Елтос се запозна със своя родител

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00172.jpg
Размер:143.2 КБ
ID:5649823

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00171.jpg
Размер:191.7 КБ
ID:5649820

До запознанството се стигна при работа в къщата на възрастен германец след като ме видя с какво работя ,попита АЕГ ли е и от къде съм го купил .След това слезе до мазата и донесе своята машина .
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Едно време ЕЛТОС правеха качествена техника,сигурен съм че този ъглошлайф по нищо не отстъпва от немския си събрат.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

Верно е баща ми още бачка с един Елтос дето го помня от дете купен 80-и някоя година :дрелка с бързи/бавни, и ударно,слага се приставка и става ъглошлаиф,слагаш друга и шкуриш коли баси мултитула.
                Последно редактирано от zemooo99; 22-03-15, 21:58.
                0884 987 137
                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Има и приставка и за рязане на ламарина.

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                    ...един Елтос дето го помня от дете купен 80-и някоя година :дрелка с бързи/бавни, и ударно,слага се приставка и става ъглошлаиф,слагаш друга и шкуриш коли баси мултитула.
                    Елтос може да е от 90 и някоя година, през 80-те беше Елпром-Ловеч. През 80-те малки флексчета въобще не се произвеждаха тук. А „върховият" модел дрелка на Елпром беше BU-2 160, ще рече бормашина ударна с две предавки и 16мм максимален диаметър в стомана. В Кореком се продаваха едни комплекти от такава дрелка и приставки - флекс, шмиргел, ренде, циркуляр - вибрационн шлайф в тях нямаше. Най ценното им - май - беше кутията, масивен дървен сандък по тертип на военния амбалаж.
                    От продуктите на Спарки аз и до днес съм съвсем доволен, въпреки че 3/4-ти е от Китай (за разните „маркови" процентът е и над 90 всъщност). Като комплекс - качество, цена, сервизно обслужване (и гаранционно, и след) и т. н. - е най-доброто.
                    Инак, и аз имам една дрелка „седма употреба" Бош от '80-те, 1200вата. Ползвана е за от бъркачка на разтвори до тирфоногаечна машина. Само за дрелка не, защото е 5 кила. Такива машини вече никой не прави - и не защото не може.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Сега като се замисля,май наистина беше Елпром-Ловеч,ама шлайф има.Незнам дали ги е купувал по отделно или в комплект.
                      0884 987 137
                      В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Елтос може да е от 90 и някоя година, през 80-те беше Елпром-Ловеч. През 80-те малки флексчета въобще не се произвеждаха тук. А „върховият" модел дрелка на Елпром беше BU-2 160, ще рече бормашина ударна с две предавки и 16мм максимален диаметър в стомана. В Кореком се продаваха едни комплекти от такава дрелка и приставки - флекс, шмиргел, ренде, циркуляр - вибрационн шлайф в тях нямаше. Най ценното им - май - беше кутията, масивен дървен сандък по тертип на военния амбалаж.
                        От продуктите на Спарки аз и до днес съм съвсем доволен, въпреки че 3/4-ти е от Китай (за разните „маркови" процентът е и над 90 всъщност). Като комплекс - качество, цена, сервизно обслужване (и гаранционно, и след) и т. н. - е най-доброто.
                        Инак, и аз имам една дрелка „седма употреба" Бош от '80-те, 1200вата. Ползвана е за от бъркачка на разтвори до тирфоногаечна машина. Само за дрелка не, защото е 5 кила. Такива машини вече никой не прави - и не защото не може.
                        От сегашното спарки сега една добра дума не съм чул от хора занимаващи се професионално с ремонти.Всеки вика хванеш ли в ръката макита забравяш за другите марки.А относно сервизно обслужване на спарки няма такава подигравка,важи гаранцията само ако регистрираш номера на машината на някакъв сайт и я носиш на профилактика през 6 месеца.За тва истината е макита с 3 годишна гаранция и части за без пари.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                          Сега като се замисля,май наистина беше Елпром-Ловеч,ама шлайф има.Незнам дали ги е купувал по отделно или в комплект.
                          Шлайф има в комплекта - ротационен за кръгла шкурка
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                            ...А относно сервизно обслужване на спарки няма такава подигравка,важи гаранцията само ако регистрираш номера на машината на някакъв сайт и я носиш на профилактика през 6 месеца.За тва истината е макита с 3 годишна гаранция и части за без пари.
                            Стига бе! Ти за Спарки ли говориш?
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

МАКИТА Е МАШИНАТА .

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Стига бе! Ти за Спарки ли говориш?
                                Да,последният ми флекс изгоря като бях направил срез около 20 сантиметра на 3 мм ламарина.Изведнъж изпуши яко и като го отворих ротора и статора едновременно бяха дали фирам,а уж беше от про серията на спарки.Не ми важеше гаранцията понеже не съм го водил на 6 месеца на профилактика,още по голямия смех е че гаранцията е 2 години а на всякаква марка която има някакви претенции минимума е 3 години.
                                0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X