Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Техническа литература и документация за металообработващи машини
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Коментар
-
От: Техническа литература и документация за металообработващи машини
Има табелка на която са написани подаванията. Получават се с редене на лирата по схемата. Няма голям диапазон. Има един винт, които е точно за резби. Предполагам че ако на таблицата има необходимата стъпка ще можеш да правиш резби. Съветвам те да потърсиш нещо по-добро.
Аз имам С5 и съм много доволен за нуждите ми.
Коментар
-
При малките машини винта е за всякакво подаване, просто защото подаването е само през винта. Съответно, не е специализиран само за резби като в големите машини.Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеИма един винт, които е точно за резби.
По отношение на резби, и C5 и C8 са доста по-добре от това, предполагам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки имах предвид че този винд, който има машината, позволява да се правят резби. Ако беше от винта с шпонка, няма как да стане. Но не съм твърдял че ще е идеално, а даже хамалогия, защото за всяка стъпка си трябва редене на лира. И аз посъветвах колегата да търси нещо по-добро и по съвременно.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПри малките машини винта е за всякакво подаване, просто защото подаването е само през винта. Съответно, не е специализиран само за резби като в големите машини.
По отношение на резби, и C5 и C8 са доста по-добре от това, предполагам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеАко беше от винта с шпонка,
Хора преди да се захванете с металорежещи машини прочетете поне някой и друг учебник . Язък че толкова труд хвърлихме да ги сканираме . Случайно машинни елементи да си чел ? Това кръглото с шпонковия канал не е винт а е вал . Бъркате елементарни понятия .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Благодаря на колегите за отговорите. Аз ако имах възможност и място и C11 бих си взел, но първо - язък за хубавата машина дето ще я мъча, второ - място за сега йок.
От редене на лира не се притеснявам ... за сега се интересувам само дали ще може на теория, понеже човека от който я вземам каза че не правела резби. В лирата на моята машина има 8-9 колелца, като някъде са по две на една ос, и едното не се ползва, подозирам че това му е мястото за да не стои по шкафове скрито, когато не е нужно в конфигурацията. Правилно ли подозирам?
Иначе молбата ми остава, ако някой го разпознае марка/модел или пък има същия - ще съм благодарен на всякакви снимки на табелки, паспорти и т.н., понеже моят няма ни една табелка по себе си.
Коментар
-
аз имам за декел но е на немски ,книгите са доста големи 2 тома би ми отнело доста време да ги кача тука ,имам ръководства за настолни бормашини мога и тях да кача ,аз търся за фанук 0 на български за струг ако може някой да ми помогне
Коментар
-
Те май всички ръководства за Декел са на немски, освен ако някой не си ги е превел.Първоначално публикуван от stilian10 Преглед на мнениеаз имам за декел но е на немски ,книгите са доста големи 2 тома би ми отнело доста време да ги кача тука ,имам ръководства за настолни бормашини мога и тях да кача ,аз търся за фанук 0 на български за струг ако може някой да ми помогне
От къде си колега. Имаш ЛС.
Коментар
-
Ако имаш в предвид операционната система ЗИТ 500 на СТ/СП 161 всичките възможни книжки някъде сигурно над 500 - 600 страници съм ги дал на sparow да ги сканира .Първоначално публикуван от stilian10 Преглед на мнениеаз имам за декел но е на немски ,книгите са доста големи 2 тома би ми отнело доста време да ги кача тука ,имам ръководства за настолни бормашини мога и тях да кача ,аз търся за фанук 0 на български за струг ако може някой да ми помогнеБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Приевет !
Линковете на документацията публикувана в началото на темата не работят.
Някой може ли да качи отново или да ми прати на мейл документацията на СУ-582 от ЗММ София?
По-специално ме интересува електрическата схема.
Коментар
-
Тук съм събрал всичко, което съм успял да намеря.Първоначално публикуван от ImBlack Преглед на мнениеПриевет !
Линковете на документацията публикувана в началото на темата не работят.
Някой може ли да качи отново или да ми прати на мейл документацията на СУ-582 от ЗММ София?
По-специално ме интересува електрическата схема.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар