Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Ще стане и на средностатистическа фреза,с делителен апарат(или ДМ),просто няма да нарязваме зъби до центъра,а само по периферията,на да речем 10-15мм.Останалият материаял към центъра ще отнемем до дълбочината на зъбите.
    С предишният си пост, имах предвид че едно много малко несъответствие в разположението на зъбите на единия детайл спрямо другия, се явява голям проблем. В другият си край рамената ще сочат едно спрямо друго на майната си, пък като се има и предвид че се събират три назъбени детайла в едно, с общо четири назъбени повърхности, нещата за делителен апарат и делителна маса за мен почти си отпадат. Просто не си заслужава изгърбването.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

на 9,30 го пояснява, но турския ми е ограничен до чок гюзел
      https://www.youtube.com/watch?v=Hp2rIbF1-s8

Коментар

Първоначално публикуван от i208 Преглед на мнение
        на 9,30 го пояснява, но турския ми е ограничен до чок гюзел
        https://www.youtube.com/watch?v=Hp2rIbF1-s8
        Айдеее, нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
          С предишният си пост, имах предвид че едно много малко несъответствие в разположението на зъбите на единия детайл спрямо другия, се явява голям проблем. В другият си край рамената ще сочат едно спрямо друго на майната си, пък като се има и предвид че се събират три назъбени детайла в едно, с общо четири назъбени повърхности, нещата за делителен апарат и делителна маса за мен почти си отпадат. Просто не си заслужава изгърбването.
          Виж,за това не се бях замислил,вариянта всичко да съвпадне на 100%,клони към нула.За идеята,може да се произведе на части,и евентуално после да се завари,но като цифра ще излезе солено,голяма заигравка е.

P.S.Вероятността за копиране на едното рамо с пантограф,но не си заслужава...
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Айдеее, нерде Ямбол, нерде Стамбул.
            По скоро тези повърхнини са гладки и са изработени от материали с голям коефициент на триене. В противен случаи, както е на скрииншота на колегата с назъбена повьрхнина,
            стрелеца е ограничен от краен брои зъби. Не бих го проектирал по този начин. А и зъбите така както са нетехнологични за изработване. Не казвам че не могат да се направят, а че днешните студенти първо ги сблъскват с Солидуърк и после, ако останат средства ги пускат в зверилника да ги перне някоя стружка

Коментар

По скоро тези повърхнини са гладки и са изработени от материали с голям коефициент на триене. В противен случаи, както е на скрииншота на колегата с назъбена повьрхнина,
              стрелеца е ограничен от краен брои зъби. Не бих го проектирал по този начин. А и зъбите така както са нетехнологични за изработване. Не казвам че не могат да се направят, а че днешните студенти първо ги сблъскват с Солидуърк и после, ако останат средства ги пускат в зверилника да ги перне някоя стружка
              А много о тях си остават само със SolidWorks което не е лошо, но е много далече от опита който е нужен да се изработи нещо подобно. Той и чертежът е създаден от тази или подобна програма, но на по обикновени металорежещи машини работим повечето такива които "конструираме" по друг начин. Защото сме учили по малко, и сме работили повече сигурно.

Коментар

После, ако останат средства ги пускат в зверилника да ги перне някоя стружка
                Мен ако питаш,по една пила и траспортир им трябва,да се учат на пряко делене...
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А много о тях си остават само със SolidWorks което не е лошо, но е много далече от опита който е нужен да се изработи нещо подобно. Той и чертежът е създаден от тази или подобна програма, но на по обикновени металорежещи машини работим повечето такива които "конструираме" по друг начин. Защото сме учили по малко, и сме работили повече сигурно.
                  Кой те пуска стружки да правиш няма такиви филми.По стругарство шефчето ни даде едни бакърени кабели да му обелим да ги предаде и ни даде заверка.По леярство нищо не правихме пусна ни,че били празници. Просто Ту вече е трагедия и няма нищо общо от Ту някога. Добре,че си учих SolidWorks самостоятелно,че да мога да си начертая нещо за мои нужди макар и не по най-правилния начин. Специално този чертеж не е мой, а на колега,но ми беше интересно дали има хитър начин за изработката на нещо пободобно. Мисля да пробвам със съчмичка и пружина като във вътрешния детайл ще има малки вдлъбнатини които да действат като спирачка за да не приплъзва.

Коментар

Който има желание никога не му е отказано ! Само че за повече от 10 години само един човек и то от електрото прояви желание и идваше редовно няколко месеца като има време . Сега момчето може да работи доста прилично на струг .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

100% е така. Ако трябва да съм честен тогава не ме вълнуваха металорежещи машини ако е сега с удоволствие бих ходил на практики всяка седмица вместо да търся топлата вода сам.

Коментар

Дайте идея за материал с голям коефициент на триене. Мисля си следното. Ако се издълбае канал в който да се вкара нещо като феродова шайба примерно което има голям коефициент на триене и се притисне със велосипедната скоба няма ли да държи без да има приплъзгване?

Коментар

Подобен на феродо материал, под формата на шайби има във виброгасителните устройстава на кормилото при някои съветски "мотоциклети", като ИЖ, например. Работи на същия принцип. С успех може да се ползва и текстолит или гетинакс. В зависимост от натоварването и изискването за износоустойчивост, може и накатена шайба.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте колеги, търся малко информация за този струг, струга е в мобилна работилница, работи си перфектно, но малко ми е трудно, да му разбера как се нарязват резби на него, или по-точно, как се засича, по тая таблица?? Някой работил ли е на такъв струг или да има представа кое, как става?? Знам само, че е полунортен, но с тоя език, не мога да разбера почти нищо? Ако има и някаква литература, че половината надписи по ръчките са изтрити от времето?
                            Мерси предварително
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150203_160006.jpg
Прегледи:1
Размер:115.5 КБ
ID:5640112

Име:IMG_20150203_160015.jpg
Размер:134.0 КБ
ID:5640113

Име:IMG_20150203_160033.jpg
Размер:194.7 КБ
ID:5640114
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това е унгарски КАРТ...малко по-голям от моя. Относително просто е само да имаш всичките колела от лирата (първите 5 колонки)...Като гледам за метрични резби най-вавни са ти 32,48,64,120 зъбови колела.

Коментар

Да попитам ,това на струг ли се ползва,какво е.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6945.jpg
Размер:95.1 КБ
ID:5640146На него пише 125х10х30 ВК 11, 8000об./м.
                                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X