Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

А някой да има идея, откъде да намеря винта за напречно подаване на Ц8М? По неизвестни причини винтът е изкривен и при определени положения, нониусът затяга. Поизправих го колкото можах на ръка, но затягането пак си го има, макар и незначително, но дразни. Тази шашкъния, май се сменя барабар с месинговата гайка.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Тази шашкъния, май се сменя барабар с месинговата гайка.
      Не е задължително, но е желателно.
      Започвай да тършуваш из интернет. Като намериш някой да продава части за стругове, без значение какви, звъниш и питаш. Предполагам най-много след 4-тото - 5тото позвъняване, вече ще си намерил човека.

...и си помисли дали не искаш да набуташ СВД там. Може да се окаже и по-лесно, стига да има с подходяща стъпка. За моя има, ама при мен винта е доста по-дебел и има достатъчно място и за гайката.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Открих и друга простотия. Шейната е спукана, точно където се захваща месинговата гайка. Без особени надежди направих канал и я заварих. Взе, че стана. В момента чакам да изстине и да фрезовам заварката. Не знам какъв зор е видял стругът, но...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не знам какъв зор е видял стругът, но.
          Удар в патронника при самоход на шейната.
          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Открих и друга простотия. Шейната е спукана, точно където се захваща месинговата гайка. Без особени надежди направих канал и я заварих. Взе, че стана. В момента чакам да изстине и да фрезовам заварката. Не знам какъв зор е видял стругът, но...
            Добре направената каламъ, кара повече от ново.
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Обикалям си аз днес по битака и се ядосвам че половината търговци са запразнили като на една сергия нещо ми хвана окото . Гледам пак не бъркам на кутийката пише SANDVIK CORONAT . Чисто новичък държател тип Кнукс на Сандвик . Пристъпвам нервно с очакване че търговеца ще ми каже поне 50 лева а той ми казва 10 лева нали не са ти много . Дадох му десет лева и със скоростта на светлината прибрах държателя в джоба даже човека почна да ми се извинява че точно този нямал пластина . Идея си нямам дали Сандвик произвежда още този тип държател но само това намирам като цена http://www.amazon.com/Sandvik-Coroma.../dp/B00F9ITROSНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2441.jpg
Прегледи:1
Размер:102.2 КБ
ID:5584342Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2442.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5584343
              Последно редактирано от sek.1; 03-05-14, 14:39.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                ...Идея си нямам дали Сандвик произвежда още този тип държател...
                Произвежда го:
                http://www.sandvik.coromant.com/en-g...2016&m=5725304

Честита придобивка.

Аз чисто субективно не съм фен точно на тоя тип пластини. Сигурно си имат техните хубавини, но само 2 режещи ръба...
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам такъв държател от повече от 20 години само че български . Държател с по здрав захват на пластината аз не съм срещал . На времето в стария завод старите майстори казваха че системата Кнукс е немска система от преди втората световна . Абстрахирайки се от марката и цената освен по доброто изпълнение на захващащата пластина назад механичната обработка на ножа е по зле от на нашите . За тия пари поне един шлайф да му бяха ударили . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2448.jpg
Размер:135.7 КБ
ID:5584542Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2446.jpg
Размер:140.7 КБ
ID:5584541
                  Последно редактирано от sek.1; 04-05-14, 09:01.

Коментар

Ако от преди световната - такива са били технологичните възможности за производство на пластини, това са и имали.
                    Аз съм фен на шестоъгълните пластини - WNMG. По 3 ръба от всяка страна за посока. Общо 12 режеши ръба върху една пластина.

Коментар

Тоя държател носи зверски режими на рязане с него съм спирал шпиндела . Някъде имам една кутийка английски пластини от преди втората световна . Единствената разлика със съвременните е че нямат покритие . Ръбовете на обратно не ги брой много рядко се работи .

Коментар

Много ми е интересно как стават 12 режещи ръба на WNMG пластина...

Коментар

Първоначално публикуван от pencotk Преглед на мнение
                          Много ми е интересно как стават 12 режещи ръба на WNMG пластина...
                          Ми преброй ги.
                          От всяка страна на пластината има по 3 режещи ръба за ляво рязане и 3 за дясно рязане. За триъгълните пластини важи същото, но ъгъла отпред е различен.

Коментар

Какво да броя, ръбовете са шест. 93 градуса главен установъчен ъгъл. Нямам идея какви гимнастики се прилагат с т.н. обратно струговане...Съмнявам се да ползваш ляв държач за да спестиш от цената 9 кинта за пластина. Чанча изобщо не си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от pencotk Преглед на мнение
                              Съмнявам се да ползваш ляв държач за да спестиш от цената 9 кинта за пластина.
                              Сбъркал си човека дето пести от пластини.

Ляв държач се ползва когато ти трябва ляв държач. Прилагат се същите гимнастики както когато ти трябва десен. Имам и двата държача и ги ползвам по предназначение. За триъгълните и ромбовидните пластини - пак така.

За разлика от WNMG, при KNUX пластината има 2 режещи ръба, и може да се сложи само на десен или само на ляв държач. Е, къде са 2 ръба и отделни пластини за ляв и десен, къде са 6 ръба за ляв и 6 за десен върху една единствена пластина? Дори хич да не пестиш икономията си е заложена още в завода.

Коментар

Всеки работи с инструмента с който си е свикнал . Като здравина на захвата на пластината KNUX няма равен . Пластина на български нож с ботушче ми е отнасяла веждата една идея по надолу и щеше да ми извади окото .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X