Успях без шублер и микрометри,дори стана една идея по-плътно и влиза не с 3-4 чука а с 20 да кажем и после избиването не стана с дъска ,защото се раздробяваше и трябваше с едно медно плътно ф40 да го избия от универсала.Отне ми около 3,5ч ,като 0,1мм (едно деление на напречния нониус) го взимах с 10 подавания ,престъргвания и проби .Утре ще търся фрезист да го разпробие и да го мятам на струга.....
Като на нея си сложил ситна шкурка,200-250 примерно.
Задължително направи "чело" на фланеца,че не се знае старото колко е право.Три болта са предостатъчни за закрепването,и аз съм със три,просто нямах нерви да му правя 6 отвора.Универсалът е як и идиотоустойчив ако не се издевателства прекалено върху него.Ползвам такъв от три-четири години и точността му е 0,02-0,03мм.
Съвет,намери си фланец и си ползвай старият универсал за обща употреба,за по прецизни неща ползвай новият.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
........
..........Много хора четат тук за да се образоват и да почерпят опит.
Аз съм един от тях и не минава ден да не "посещавам" форума. Даже се "запалих" и започнах да си сглобявам дърводелски струг. В някой теми задавам въпроси и търся съдействие и макар, че се регистрирах месец май все още постовете ми се публикуват след 16 дни.
Коментар